Şimdi Ara

Bir kez daha pc nin oyun için para tuzağı olduğunu anladım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

katılıyorum kardeşim sana ama oyun oyniyacaksan konsol pc nin şu güzelliği var. donanımını güncelleye biliyosun içdizeynını değiştire biliyorsun buda bir eğlence aracı gibi birşey. ekran kartı testerini izlemek insana daha çok zevk veriyor. yada overclock yapıp daha çok performans almak bunlar biz zevk aracıdır bazi insanlar bndan hoşlanır. ha ben pc alim ekran kartnın en iysini alim oyun oyniyim yok hersene birşey çıkıyo. oyun oynicaksan konsol. pc ni güncellmek ten modifiye etmek ten zevk alıyorsan o ayrı.
  • etraf koyun sürüsü olduğu sürece donanım firmaları para kazanmayıp ta napsın bi söyleyin .. Neymiş grafikten memnun değilmiş ps3 almamış ama çıktığı gibi ps4 alcakmış bıdı bıdı vik bik... yazarsam çok şey çıkacak ama üşeniyorum yarın sabah devam başlayalım beyin fırtınasına
  • her pc hemde ps3 sahibi biri olarak cok gereksiz bir tartısmaya girildigini soyleyeyim.her 2 platformunda kendine has kazanımları var.bazı arkadsalar pc oyunculugu oluyor diye bir yazı yazmıs.boyle bir sey olamaz.pc oyunculugu olurse pc sektoru coker.kime ekran kartı satacaklar o zaman.her ikisinide dengede tutmak icin bazen pc oyunlarına bazende konsol oyunlarına daha cok destek verir firmalar cunku her platformdanda ekmek yemek şsterler.ne pc oyunculugu nede konsol oyunculugu olmez.

su anki teknik donanım ve grafikleri goz onunde tutarak pc oyunculugunun daha onde oldugu gayet net.malum ps3 4-5 sene oncesinin tasarımından kurulus bir sistem.yavas yavas gerilemsei son derece normal.pc yatırımında son derece pahalı bir hobi oldugunada katılıyorum.ama ilk aldıgın zaman iyi bir sistem kuararsana bu sistem seni 4-5 sene rahat goturur.anakartını ve islemcini iyi alırsın zamanla elindekileri cıkarıp upragde ile yoluna devam edersin.su an kullandıgım sistemi bir 4 sene evvel almıstım sanırım.anakartım ve islemcim gunune gore gayet iyi idi.asus p5b anakart ve e6600 islemci 2*800 mhz ram.hala bu sistemi kullanıyorum oynayamadıgım oyun yok.ozamandan bu zaman degisen ve ilave olan 2 parca var.7950 gt ekran kartımın yerinde 8800gt ekran kartı var.2*800 mhz olan ram yerinde 4*800 mhz ram var.birde bu sistemde nvida 3d vision kullanıyorum.ekran kartıma baglı cift monitor de cabası.

sozum o ki ben yenerim tartısması bosa olmus.herkesin zevki ve tad alması farklı.ben hala ps3 te oyun oynamaya ozellikle fps tarzı oyunları oynamaya alısamadım pc daha rahat geliyor.ama spor oyunlarını oynamakta konsollarda daha guzel.bırakın herkes aklıan yatan projede devam etsin.herkese iyi eglenceler

• quote:

Orijinalden alıntı: nervous breakdown

etraf koyun sürüsü olduğu sürece donanım firmaları para kazanmayıp ta napsın bi söyleyin .. Neymiş grafikten memnun değilmiş ps3 almamış ama çıktığı gibi ps4 alcakmış bıdı bıdı vik bik... yazarsam çok şey çıkacak ama üşeniyorum yarın sabah devam başlayalım beyin fırtınasına

benchmark yapmanın oyun oynamaktan daha zevkli olduğunu düşünen insanlar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: smurf1971

lcd tv=2800 tl
    oyunlar=1800 tl=20 oyun (takasları saymıyorum)
    ses sistemi=600 tl(z5500)(şimdi 1000 tl)
    g25=500 tl(şimdi uçmuştur sanırım)
    keyboard=90 tl
    headset=50 tl
    2 gamepat=250 tl
    ps3 fat=1250 tl
    ps3 slim= 680 tl
    tv standı=560

toplam=7580 tl (kabloları saymıyorum)

quote:

Orijinalden alıntı: Mrtk2

Arkadaslar kafama takıldı gecen ben hesapladım.
    Benim oyunlar 1800 tl fln tutar
    Takas ucreti toplam 500 600 tl
    Aksesuarıydı 150 200
    Tv siydi 600 650 tl fln
    Cihaz 750Tl(garantili mavi bilgisayar)
    Rahat bugune kadar 4000Tl harcamısımdır.
    Ps3 harbiden sırf cihazı almakla bitmiyor.

Buyrun sizinkileri öğrenelim.

quote:

Orijinalden alıntı: mastenc

650 makina + 6 oyun =1100 lira Makinayı 2 kol ve bir oyun ile 2 sene önce forumdan bir arkadaştan sıfır olarak almıştım, 80 gb NTSC-U televizyonu PS3 için almasam da asıl onun işine yaradı, onun da sayarsam 132 ekran Samsung Full Hd lcd TV 3500 lira da ona verdim geçen sene...

PS3'e özel çıkan oyunları alırım sadece ve kesinlile satmam veya takaslamam (Resistance 2 hariç onu sevmedim ve takasladım)

quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

PS3 fat: 900
    PS3 slim:850
    G25: 450
    kulaklık:50
    tv:1500
    frag:120
    oyunlar:1000
    ses sistemi:500

Toplam: 5370 TL

quote:

Orijinalden alıntı: zack06

LCD : 920 TL (Asus VK266H 26inch)
    OYUNLAR: 1800 TL (Takaslarla 2500 olmustur) 24 Adet oyun var
    PS3 60GB : 800 TL (1.5 yıl önce aldım)

Toplamda : 4220 TL

quote:

Orijinalden alıntı: darkyamaha

Lcd tv:3200tl
    ps3 60 pal:1435tl
    oyunlar 1500tl üstü
    ses sistemi:yamaha 661 amfi ve jbl e30 2500tl(yaza klipsch rf62)god of war 3e hazırlık:)
    logitech ps3 cordless pro.150tl
    ds3 +2sixaxis:250tl
    ışıklı kol ve ps3 standı:100 tl
    jabra bluetooth kulaklık :160tl

quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Ps3 80 gb pal + 2 oyun + blu ray film kumandası + blu ray film: 949 tl

Guitar hero tüm set: 300 tl

Acer 24 inç monitör: 500 tl

Oyunlar: 450 tl

Kargolar: 100 tl

Toplam: 2300 tl.

Bir senede 50 yi aşkın oyun oynadım, baya ekonomik gibi geldi genele göre

quote:

Orijinalden alıntı: V

PS3 40 GB -> 980 TL
    SAMSUNG 42'' LCD -> 2.500
    OYUNLAR - > TOPLASAN 1000 TL
    PS3 SLIM 120 GB -> 750 TL (digeri ps3 bozulmadi bunu 2. nin yanina aldim)

TOPLAMDA : 5.000 TL ye yakin

Diger yandan da elimden 3 tane XBOX360 gecti ama onlarda çöp oldu gitti,PS3 verdigim parayi her kurusuna kadar haketmistir helal olsun

quote:

Orijinalden alıntı: Franco Vinci

LCD (32" samsung Full HD)bişi deil 1200 e ucuza bulmuştum 4 tane almıştım o yüzden
    G25 ps3 ü almadan önce 618 tl
    G25 in standı 300 tl
    ps3 keypad 70 tl
    ps3 headset 90 tl
    ikinci ds3 100 tl
    ps3 slim 900 tl
    oyunlar 1200 tl
    logitech freedom force joystick 120 tl
    Philips Headphones 90 tl
    GhWt guitarı ve oyunu 250 fln dı
    Band hero davul 300 tl
    Kablosuz Sony kulaklık 250 tl

başka hatırlarsam yazarım

Hesapladım tam 5488 tl ..

quote:

Orijinalden alıntı: DaruDe

PS3 : 1250 ( 60 Gb ilk çıktığında almıştım )
    Monitör : 700 ( Samsung t240 )
    Oyun : 1600
    Aksesuar :150

Artı Eksi Eşittir : 4700

Yuh ya ne para harcamışım

quote:

Orijinalden alıntı: inzu

Ps3 : 1450 (ilk çıktığında almıştım)
    28" Viewsonic Monitör : 1000
    Sony ses sistemi : 500
    iki adet kol : 200
    Ps3 kamera : 100
    Ps3 kulaklık : 80
    3 yılda oyunlara harcadığım para : 3000 liradan fazla

toplam : 6000 liradan fazla
    Aldığım Zevk : PAHA BİÇİLEMEZ

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

4.500tl tv 40x4500
    1.000tl ses sistemi logitech z5500
    1500tl oyunlar
    2. gamepad,hdmi kablo, keypad,logitech driving force gt ...

7 milyar 600 civarı...

quote:

Orijinalden alıntı: freev

Bende hiç hesaplamamıştım bakalım ne çıkıcak

Ps3 60 Gb : 1.500
    Hd Tv : 1.750
    Kulaklık + Kumanda : 100
    Oyunlar : 59 adet (Ortalama 100 tl desek) 5.900
    2 Adet Sixaxis : 200

Not: Oyunların yarısından fazlası 140-180 tl aralığındadır.

Toplam : 9.450 TL

Vaaayyy be ne harcamışım yahuu... 10 bin Tl yi geçmiştir kesin...

quote:

Orijinalden alıntı: Sangre

2006'da 1.200 milyara almıştım ps3'ü.

2.000 tl lik Hd tv

1.000 tl lik ses sistemi

1.800 tl oyunlar

100 tl HDMI kablo

150 tl d3

6.250 tl harcamışım ps3'e.

http://forum.donanimhaber.com/m_38028464/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38028464

quote:

Orijinalden alıntı: jamez

birde pc cilere sisteme hayvan gibi para kosuyorsunuz diye laf atar konsol.cular bakıyorumda çoğu kişinin 3 milyardan aşağı değil

NOKTA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 23 Eylül 2010; 23:44:02 >

• ses sistemi zevk meselesi !
    sen kasaya o sistemi bağla senin sistem daha da pahalı olucaktır.

adam LCD almış, TV ihtiyacınıda karşılıyor

bizim aldığımız LCD monitorler en dandik 24lükler bie 350 doların altında değil.
    konsolda TV yi sayma zaten. ben monitör giderini saymadım yoksa monitor sadece 3sene önce ACER 19" vga 300 dolardan fazlaydı
  • Pcde de kopya oynamayan bir sürü insan var(Türkiyede pek olmasada), pcye de gamepad ve g25 gibi aksesuarlar alanlar var,ses sistemi de ortak, monitör ve tv olayını zaten geç her iki platformda da ortak.
    Pc nin + bir masrafı da var upgrade.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GwynBlade -- 23 Eylül 2010; 23:46:22 >
  • Rpg için lazım oluyor Dragon Age 2 ,Witcher 2 , Diablo 3 için pc lazım
  • 9800'le 2 yıldır devam ediyorum. Hiçbir oyunda tabii full grafik dışında eksikliğini hissetmedim. PC'ye aldığım 2. ve son ekran kartıydı zaten.
  • dikkat ediyorum da bu tarz açılan konularda hep bişeyi diğerine tercih etmenin o bişeyi tamamen dışlamak gerekiyormuş gibi bir anlam çıkıyor. ben bunu anlamıyorum .

ister ps3 al ister 360 yada wii al pcden konsola geçmekle pcyi tamamen hayattan silinmek gerekmiyor. bu fark hep es geçiliyor . şuna benzetiyorum bisikletin var değil mi binmeyi seversin dolaşırsın sonra birgün araba alırsın yada motor alırsın ee şimdi bisikleti atman mı lazım? tabiki bisiklete de bineceksin. 2sinin de tadı başkadır.

ps3 ,360 ,ps2 ,psp ye sahibim ilerde işallah nintendo DS ve wii de almayı istiyorum. bu kadar konsolum varken pcde de oynuyorum birine yapışıp mahkum olmak zorunda değilim siz de zorunlu olmayın.

bir arkadaşıma pcye çok fazla yatırım yapma dedim yaptı en iyi parçaları aldı tamam güzel de tadı yavan kalıcak .ben de dedim gel sen bi konsol al bi de onu gör. aldı ve çok memnun kaldı .

hiçbişey olmasa pcye orta seviye parçalar alın onun üstüne çıkmayın .

• Kendim adıma konuşuyorum: PC'de oyun oynamakdan zerre zevk almayan birisiyim ayrıca ekran kartıymış, anakartmış, overlock vs... bunlar beni sarmıyor uğraşmak istemiyorum, istesem dahi oyun için bunlarla uğraşmak istemiyorum. Benim oyun anlayışım nedir; canım sıkılır girerim 1-2 saat stres atarım, eğlenirim, eğlenceme bakarım oyunda, bu amaçla bende konsol alma hissi doğdu ve PS3 aldım, açıkcası XBOX 360 alsaydım FW'li oynayacakdım, bir an önce oyun oynama isteğimi gidermek istediğimden aniden PS3 almaya karar verdim. PS3 ile orjinal oyun oynamanın tadına vardım deneyimini yaşadım, eğlendiğim oyunları uzatmamı sağlayan trophy desteğini sevdim, oyun gözümde değerleniyor çünkü para veriyorum ve karşılığını (mp,sp) anlamında buluyorum eğlendiriyor. Örneğin ''UNC 2 Mp'' gün arasında girerim 1-2 saat oynarım acayip eğlenirim, daha sonra 'cinema' bölümünden oynadığım oyunun kayıdını izlerim keyif alırım. Sonuç olarak PS3 orjinal oyun oynamanın ne demek olduğunu öğretti ve Türkiye'de korsan oyun anlayışını değişterecek kapasitede ayrıca.(Bu konu ayrı gerçi.) PC'de oynadığım oyun COD4'dü düşük değerlerde oynamakdan zevk almazdım, fazlada göz ardı etmezdim yine eğlenceme bakardım mp'de Türk serverlarında aimbotlar, wallhackler eksik olmazdı özellikle 2008'in sonlarına doğru çok vardı bunlardan herşeye rağmen oynardım ama daha fazla iyi niyetli olmak istemediğimden ve konsoldaki oyun oynamanın rahatlığını yaşamak adına konsolu tercih ettim. Sonuç eğleniyorum, eğlencenize bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makarov -- 24 Eylül 2010; 1:07:12 >

• Valla ps3 ü 2008 yılın da aldım kendine özgü oyunları oynamak için topu topu 10 oyun oynamışlığım var ayrıca,2006 yılında topladığım am2 4200 ASUS M2N2 SLI 4gb ram'e 2007 yılı 8800gt takviyesi yaptım ve bir çok oyunu akıcı bir şekilde oynadım şimdiye kadar hani 2 yılda bir sistem değişdirme hurafesi konsolu gözünü bürümüş fanatikler arasın da yaygın bir hurafedir fanatikliğin zirve noktasıdır , pc ye oyun dahi yapmıyorlar söylemi hiç kusuruma bakmayın fanatiklikten öte birşeydir cahillik denebilir,insanların kalplerini kırmamak için böyle konulara yazmam ama öyle canı kırılmak isteyen varki arzular şelale nediyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rpm7200

Valla ps3 ü 2008 yılın da aldım kendine özgü oyunları oynamak için topu topu 10 oyun oynamışlığım var ayrıca,2006 yılında topladığım am2 4200 ASUS M2N2 SLI 4gb ram'e 2007 yılı 8800gt takviyesi yaptım ve bir çok oyunu akıcı bir şekilde oynadım şimdiye kadar hani 2 yılda bir sistem değişdirme hurafesi konsolu gözünü bürümüş fanatikler arasın da yaygın bir hurafedir fanatikliğin zirve noktasıdır , pc ye oyun dahi yapmıyorlar söylemi hiç kusuruma bakmayın fanatiklikten öte birşeydir cahillik denebilir,insanların kalplerini kırmamak için böyle konulara yazmam ama öyle canı kırılmak isteyen varki arzular şelale nediyelim

o "pc ye oyun yapmıyorlar" diyen arkadaş başka bir başlıkta pc exc. oyunu "Amnesia: The Dark Descent" neden ps3 e gelmiyor diye ağlıyor

quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

artık kimse pc ye oyun bile yapmıyo

quote:

Efsane Korku Oyunları Ps3 E gelmiyo :http://forum.donanimhaber.com/m_43128535/tm.htm

başlığı açan: Origami Killer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 24 Eylül 2010; 2:27:54 >

• PC'yi bırakalı çok oldu.
  • Mesele konsoldakilerden iyi grafik-FPS almak ve yükleme sürelerinde avantaj sağlamaksa (en azından multiplatformlarda), bunun için monitör/TV hariç 800-900 TL'lik bir PC oldukça yeterlidir. Konsollar oldukça eskidiği(grafik işlemcileri zayıf ve bellek miktarı da düşük. Üstüne, PS3'te HDD yerine blu-ray'dan okuma yapıldığından yükleme süreleri uzuyor) için ve biraz da oyunlar birçok platform göz önüne alınarak çıkarıldığından, PC'ler farkı iyice açmaya başladı ve dolayısıyla "düşük" fiyatlı PC'lerle de farkı yaşayabiliyoruz artık.
    Ama konsol rahattır. Önünüze "ultra high" veya modlama olanağı gibi hedefler sunulmaz, ne sundularsa onla yetinirsiniz. Paranoyaklaşmazsınız (yok burda işlemci mi sınırladı yok burda ne oldu. Hangi parçayı ne oranda değiştirsem, yok burdaki yavaşlama donanımdan mı yazılımdan mı; yoksa sürücüde super-sample açık bıraktım ondan mı vb.).
    Oyuna girince ayar yapmakla, uyumsuzluklarla uğraşmazsınız. Diskinizi takarsınız, oyunu açarsınız(hatta oyun oto açılır) ve oynarsınız. Hatta FPS değeri de mümkün olduğunca sabitlenmeye çalışılır. Dalgalanma sonucu oyun zevkiniz bozulmaz, mümkün olduğunca tabii :)(gerekirse bunun için efektleri de kısarlar) Hiçbir şey olmasa bir max değer vardır, bir kere 20 FPS, bir kere 60 FPS görmezsiniz; bir kere 20, bir kere 30 görürsünüz. Alışmanız daha kolay olur.
    Gamepad rahatlığı vardır. PC'de de gamepad kullanılır ama gamepad'iniz xinput değilse uğraşırsınız. Xinput'sa da uğraşırsınız çünkü bazı oyunlar ille bir noktada, en azından ana menüde klavyeye uzanmanızı gerektirir. Split Second gibi konsola da çıkmış bir oyunda dahi bu olay var.

PC aslında, normal şartlarda, para tuzağı değil. Dediğim gibi, şu an sıfır-garantili PS3 fiyatına toplayacağınız PC, en azından multiplatform kalitesi anlamında bariz daha avantajlıdır.
    Ama huzuru korumak ciddi sorun. Hep parça değiştirme isteği, bir şeyleri modlama isteği oluşuyor. Bir de PC aynı anda birçok şeyi yapabildiğiniz ve özelleştirilebilir bir platform olduğu için, tek bir şeye odaklanmak zor.
    PC'ye çıkmayan oyunlar da cabası (konsola çıkmayan oyunlar da var tabii ama PC'ye çıkmayanlar daha ağırlıkta ve önemli).
    PS3 ayrıca iyi. Henüz kırıldı sayılmaz ve elinizdeki orijinal oyunların bir değeri oluyor. Trophy için bile oyunları on kere bitirirken buluyorsunuz kendinizi.

Bu tür sebeplerle ben de konsolcu olmaya karar verdim. Cidden oyun konsolda oynanır. Adı üstünde, oyun konsolu :d
    Xbox 360'ı da aldıktan sonra, PC'yi kendi excleri ve birkaç istisna oyun için kullanacağım sadece. Bir yerden extra para gelmedikçe 2012'ye kadar da parça değiştirmem zaten.

Not: Shader model 4.2 diye bir şey duymadım(4.1 var. DirectX 10.1 destekli kartlar destekliyor 4.1'i. Dx11'lerse 5.0 ve altını). Shader Model 5.0'ı kastediyorsunuz sanırım. OpenGL olarak da, son kartlar-sürücüler 3.2'nin yanında 4.0 da destekliyor diye biliyorum.
    GTX 480 almak gereksiz; fakat dediğim gibi, insanda hastalık oluşuyor ve PC bu yönden para tuzağı. Elinizde para varsa, Metro 2033 gibilerinin sunduğu ayarlar ve sistemi kastırışları(optimize açısından da biraz özürlü bir oyun Metro) yüzünden GTX 480'le SLI yapmak bile isteyebilirsiniz. Hoş, zenginseniz yapın da zaten(ama yanına konsol da alın). Benim üstte yazdıklarım, esas olarak, orta halli insanlar veya PC işine(sürücü kurmak, sorunlarla ilgilenmek vs.) çok zamanı olmayanlar içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Eylül 2010; 16:42:51 >

• pc de sırf vga ya verdiğim paraya 2-3 ps3 alırdım
    ama artık akıllandım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulent35220

pc de sırf vga ya verdiğim paraya 2-3 ps3 alırdım

Aynen Toplam değerleri 1500 TL'yi bulan 4 tane birbirine benzer ekran kartını aynı anda kullandığım olmuştu. Çok feci bir hastalık.
    PC oyunlarıyla ilgilenenlerin önemli bir kısmı, donanım bölümünde parça değiştirme, şu kart bu kartı döver, bu sürücüyü şu sürücüden iyi muhabbeti yapıyor. Ekran kartı modellerinin bile tek tek fanatikleri var.
    PC işinin ne kadar sakat olduğu buradan da anlaşılabilir. Grafik üstünlüğü nedeniyle "PC'ci" olmaya niyetlenecekseniz, bunu göz önüne alın derim.
    Parça değiştirmek ve muhabbetini yapmak bir zevk veriyor olabilir insanlara; ama o yaptıklarının oyunculukla ilgisi yok, bu da bir gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: cz

quote:

Orijinalden alıntı: bulent35220

pc de sırf vga ya verdiğim paraya 2-3 ps3 alırdım

Aynen Toplam değerleri 1500 TL'yi bulan 4 tane birbirine benzer ekran kartını aynı anda kullandığım olmuştu. Çok feci bir hastalık.
    PC oyunlarıyla ilgilenenlerin önemli bir kısmı, donanım bölümünde parça değiştirme, şu kart bu kartı döver, bu sürücüyü şu sürücüden iyi muhabbeti yapıyor. Ekran kartı modellerinin bile tek tek fanatikleri var.
    PC işinin ne kadar sakat olduğu buradan da anlaşılabilir. Grafik üstünlüğü nedeniyle "PC'ci" olmaya niyetlenecekseniz, bunu göz önüne alın derim.
    Parça değiştirmek ve muhabbetini yapmak bir zevk veriyor olabilir insanlara; ama o yaptıklarının oyunculukla ilgisi yok, bu da bir gerçek.

aynen yaaa işin komik tarafı o kadar vga alıpta strateji oynayan tek akıllı bendim
    allahtan sonra bazı arkadaşların baskısıyla COD Crysis filan oynadım da bazı kartların hakkını verdim

• dota,supreme commander ve warband dışında yok pc duruyor odada çoğunlukla xbox başında geçiyor zamanlar
  • milleti bilinçlendirmek lazım pc eşittir para tuzağı diye
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.