Şimdi Ara

bir kere bile doktor olmak istemedim nedir bu sizdeki sevda ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
6
Favori
10.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • itibar ve para ama açıp drtusu okusa birkaç doktorla konuşsa hiçbirini kazanamayacığınıda bilirde ah işte o aile yönlendirmesi yokmu . neyse sevmeden seçen adam 6 yıl sonra nöbetlerde 4 bin lira maaşla geçinmeye çalışırken aklı başına gelecek ama çok geç olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeorgeTexas

itibar ve para ama açıp drtusu okusa birkaç doktorla konuşsa hiçbirini kazanamayacığınıda bilirde ah işte o aile yönlendirmesi yokmu . neyse sevmeden seçen adam 6 yıl sonra nöbetlerde 4 bin lira maaşla geçinmeye çalışırken aklı başına gelecek ama çok geç olacak

Doktorlar hep mesleğini kötüler 1 tane öven görmedim ama çoğu da çocuklarını tıp okutmak ister

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trident682 kullanıcısına yanıt
    onun tıpla ne alakası var ki benim babam da bana ziraat okutmak istiyor
  • meb1907 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz çok doğru tabi öyle doktorlarda var . Bu her meslek için geçerli yapamıyacaksa niye seçiyorlar onuda anlamış değilim .

• Endüstri oku da işsiz kal :D

• quote:

Orijinalden alıntı: zülfikarr

zor olana sahip olma isteği.

Subay olmak harbiyede okumak da zor kardes

• quote:

Orijinalden alıntı: Skins

Endüstri oku da işsiz kal :D

Nerden biliyorsun olm kanıt göster. Ulan mok atmaya o kadar meraklısınız ki...
  • Ben odtüde inşaat mühendisliği okuyorum, doğal olarak görüyorum facebook gruplarında yeni mezun işsizleri, endüstriden de baya arkadaşım var onlar da rekabetin farkında. Neyse sana hayatta bu saldırganlıkla başarılar, iki seneye kalmaz takım elbise giyip adam olmaya çalışır, sertifika alcam diye tüm paranı işletme topluluklarına kaptırırsın. Kimse odtüden mezunsun diye seni yönetici olarak ise almaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skins

Ben odtüde inşaat mühendisliği okuyorum, doğal olarak görüyorum facebook gruplarında yeni mezun işsizleri, endüstriden de baya arkadaşım var onlar da rekabetin farkında. Neyse sana hayatta bu saldırganlıkla başarılar, iki seneye kalmaz takım elbise giyip adam olmaya çalışır, sertifika alcam diye tüm paranı işletme topluluklarına kaptırırsın. Kimse odtüden mezunsun diye seni yönetici olarak ise almaz.

Hocam sizde endüstri mühendislerini sevmeyen tayfadansınız değil mi ?
  • Senin gibi niyetle üniversiteye gideceğime pazarda domates satarım daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: youknowho

Ulan hiçbirinizin bir halt bildiği yok allah'ın ergenleri toplanmışsınız burada mal mal hayaller kuruyorsunuz yok yönetici olacakmış yok google'da çalışacakmış ulan açın bakın linkedin'i kaç kişi yönetici olmuş anca sallayın işkembeden.

Ayrıca doktorluk cerrahlık değildir çocuk doktoru olursunuz psikiyatrist olursunuz zibilyon tane alan var. Ha bir de 10 yıl falan da okumazsınız salak salak konuşmayın uzmanlık yaparken 5k maaş alıyorsunuz zaten, yani bir yandan çalışıyorsunuz.

Gidin mis gibi tıp okuyun. Meslek lisesi gibi sınıfta okuyup 4 yıl sonunda sap gibi kalacağınıza taş gibi hatunlarla okuyun. 6 yılda da illa ki biriyle yakınlaşırsınız :)

tıp ve taş gibi hatun mu ?

• Niye sevmeyim? Bölümümden memnunum. Endüstri okumak isterdim ama kıskançlık gibi bir durumum yok, dönüp bakınca bi mühendis olarak ortaya koydukları bir şey göremiyorum , yaptıkları şey işletmenin daha matematiksel teoremsel olanı. Bense bir mühendis olarak gökdelen, baraj, liman, saray, askeri üs inşa edebilirim mesela. Aerospaceciler yaptıkları uçağa binebilir mesela, ama endüstride böyle bir durum yok ve ben açıkçası mühendislik olarak göremiyorum.

Bugun odtüyü birincilikle bitirenler bile consultancy şirketlerinde beyaz yakalı ofis elemanı olarak ise başlıyor kı bu onlar için silikon vadisi gibi bir şey. Kimse de seni mezun olunca yönetici veya müdür yapmayacak, bugün gördüğüm tüm endüstriciler işletme topluluğu, verimlilik topluluğu gibi yerlerde çevre yapıp iş kapma peşinde. Çevreye bakar.

• Zamanında tıp yazmayı düşünüyordum, iyi ki öyle bir şey yapmamışım. Gidip mühendisliğinizi, mimarlığınızı okuyun. Boğaz manzaralı çizim yapmak varken, para için tıpa katlanmış olacaktım az daha.

Tıp okumadı diye kimse açlıktan ölmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Money, money, money. Must be funny. In the çomars' world.
  • Para kazanacağını sanan ki artık doktorlar ve diş hekimleri fazla kazanamıyor, bakmayın öyle 60 lira muayene ücretlerine, gelişen teknoloji ile beraber giderleri de arttı, ellerine en fazla 30 lira kalır, girilen riske de değmez... Hastanelerde çalışanların durumları daha da kötü, bu bizim ödediğimiz 60 liralık muayene ücretinden doktora en fazla 10 lira veriyorlar, ondan da vergi falan verince en fazla 5 lira kazanmış oluyor, biz de doktor çok kazanıyor zannediyoruz :) 5 lira için sizinle 1 saat muayene edemeyince de bu verip veriştiriyoruz özel hastanelerde çalışan doktorlar kötü, keşke özel bir muayenehaneye gitseydim diye ki çok haklısınız,çünkü hastaneye de o 60 liradan ellerine masraflar çıkınca 20 lirayı geçmiyor kalan. Böyle olunca da içeride sarf malzeme kalitesini arttırmak yerine binanın lüks görünümüne önem veriyor, neden pahalıymış gibi gözükmek ucuz, oysa kaliteli sarf malzeme pahalı...

Ama dışarıdan kimse bunları görmüyor, devlette 4bin, özel hastanede 7bin,kendi yerinde sınırsız kazanabilecek bu kişileri kolay para kazanıyor, eğitimleri kolay sanıyoruz. Çocuklarımızı bu okullara gönderiyoruz, sonra bunlar 3. ya da 4. sınıfta okulu terk ediyor. En iyi eğitimi veren Hacettepe üniversitesine sorun bakalım u sene dördüncü sınıftan kaç diş hekimliği öğrencisi okulu terk etmiş... eee mecbur terk edecekler, çünkü kimse sevmediği işi yıllarca yapamıyor, aile zoruyla girenler de var zaten, onlar daha okul bitmeden bırakmayı tercih ediyorlar.

Kaldı ki iyi de para kazanlar tabi ki vardır, hemen her meslekte var,bir tanıdığım 40 yaşından sonra mimarlık okudu,şimdi zenginlere iç mimari yapıyor, Türkiye'de onun kadar kazanan doktor sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır. Yani hiçbir meslek para için yapılmaz, para için yapan zaten para da kazanamaz. Kaldı ki bazı ülkelerde çöpçü ülkemizdeki doktordan fazla kazanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

Para kazanacağını sanan ki artık doktorlar ve diş hekimleri fazla kazanamıyor, bakmayın öyle 60 lira muayene ücretlerine, gelişen teknoloji ile beraber giderleri de arttı, ellerine en fazla 30 lira kalır, girilen riske de değmez... Hastanelerde çalışanların durumları daha da kötü, bu bizim ödediğimiz 60 liralık muayene ücretinden doktora en fazla 10 lira veriyorlar, ondan da vergi falan verince en fazla 5 lira kazanmış oluyor, biz de doktor çok kazanıyor zannediyoruz :) 5 lira için sizinle 1 saat muayene edemeyince de bu verip veriştiriyoruz özel hastanelerde çalışan doktorlar kötü, keşke özel bir muayenehaneye gitseydim diye ki çok haklısınız,çünkü hastaneye de o 60 liradan ellerine masraflar çıkınca 20 lirayı geçmiyor kalan. Böyle olunca da içeride sarf malzeme kalitesini arttırmak yerine binanın lüks görünümüne önem veriyor, neden pahalıymış gibi gözükmek ucuz, oysa kaliteli sarf malzeme pahalı...

Ama dışarıdan kimse bunları görmüyor, devlette 4bin, özel hastanede 7bin,kendi yerinde sınırsız kazanabilecek bu kişileri kolay para kazanıyor, eğitimleri kolay sanıyoruz. Çocuklarımızı bu okullara gönderiyoruz, sonra bunlar 3. ya da 4. sınıfta okulu terk ediyor. En iyi eğitimi veren Hacettepe üniversitesine sorun bakalım u sene dördüncü sınıftan kaç diş hekimliği öğrencisi okulu terk etmiş... eee mecbur terk edecekler, çünkü kimse sevmediği işi yıllarca yapamıyor, aile zoruyla girenler de var zaten, onlar daha okul bitmeden bırakmayı tercih ediyorlar.

Kaldı ki iyi de para kazanlar tabi ki vardır, hemen her meslekte var,bir tanıdığım 40 yaşından sonra mimarlık okudu,şimdi zenginlere iç mimari yapıyor, Türkiye'de onun kadar kazanan doktor sayısı parmakla gösterilecek kadar azdır. Yani hiçbir meslek para için yapılmaz, para için yapan zaten para da kazanamaz. Kaldı ki bazı ülkelerde çöpçü ülkemizdeki doktordan fazla kazanır.

Güzel yazı tebrikler.

• kullandığın üsluptan neden tıp okumamam gerektiğini anladım teşekkürler
  • 2sene sonra tip okuyorum tekrar hazirlancam konularina aday kisiler burdaymis.

Not: Tıp zevklerim arasinda degil bende muhendislik okuyorum . Siralamamda yetmiyordu ama benim icin yetse bile cok zor yuzde 100 okumayacagim bolum cunku bana gore degil

Bilgisayar muhendisligi okuyorum tam burslu

• quote:

Orijinalden alıntı: bLaxp

2sene sonra tip okuyorum tekrar hazirlancam konularina aday kisiler burdaymis.

Not: Tıp zevklerim arasinda degil bende muhendislik okuyorum . Siralamamda yetmiyordu ama benim icin yetse bile cok zor yuzde 100 okumayacagim bolum cunku bana gore degil

Bilgisayar muhendisligi okuyorum tam burslu

Hangi üni hocam ?
  • Medipolde okuyorum hocam şuan hazırlık sınıfındayım. 40-45bin bandında biyer yani :D Tıp için yazınca 15-20binlerde değil yani
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.