Şimdi Ara

bir kaç sorum var yardım ederseniz sevnirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • _aylar öncesinden gene aynı konuyu açmıştım ama cevap yazan olmadı grafik lcd ekranı pic16f628a ve 16f84a ile çalıştırmak istiyorum ama grafik lcd akranlar nasıl çalışıyor ekranda karakter yazı nasıl oluşuyor anlatırmısınız?

*ikinci olarak ds1302 ile başım dertte ds1302 yi ve ds18b20 yi kullanarak grafik ekranla saat sıcaklık ve takvim devresi yapacağım grafik ekran olarak 3310 ekranı kullanabilirsem kol saati olarak kullanacağım

*son olarak elimde 2*16 normal lcd ekran var fakat data pini reset pini..vs hangisinin hangisine ait olduğunu bilmiyorum proteus programındaki lcd ekranı inceledim proteustaki lcd ekranda 14 pin var benimkisinde 16 pin var pinlerin ne olduğunu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim...

• En kolay yolu "proton" programını edinmen.Burada grafik lcd komutları var.
    ayrıca proton un yardım bölümünde uyumlu lcd ekran işlemcileri hangileri belirtiyor.
    3310 ekranı için uğraşman gerekir.
    elindeki ekranın kodu neyse onu internetten araştır."data sheet" bulabilirsin.
    fazladan iki pin ekran aydınlatması içindir.
  • hazır lcd lerle ilgili bi konu açılmışken bende birşey sorayım. araya kaynıyayım.

elimde 4x20 karakter lcd ekran var buna yazı yazdırmaya çalışıyorum fakat ayarlarını yapamadım. lcd hd44780 uyumlu (gdm2004d lcd nin arkakısmında da bu yazıyor) bir lcd ekran. bu lcd ekranın ayarlarını bulabileceğim bir şablon felan varmıdır bulabilirmiyim böyle birşey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloko

En kolay yolu "proton" programını edinmen.Burada grafik lcd komutları var.
    ayrıca proton un yardım bölümünde uyumlu lcd ekran işlemcileri hangileri belirtiyor.
    3310 ekranı için uğraşman gerekir.
    elindeki ekranın kodu neyse onu internetten araştır."data sheet" bulabilirsin.
    fazladan iki pin ekran aydınlatması içindir.

bende proton programını kullanıyorum programın help menüsüne graphic lcd yazmıştım soldaki pencerede birsürü başlık açıldı graphic lcd komutları için hangi başlığı incelemeliyim ? ve uyumlu lcd işlemcileri programın neresinden bulabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: pisiko__

hazır lcd lerle ilgili bi konu açılmışken bende birşey sorayım. araya kaynıyayım.

elimde 4x20 karakter lcd ekran var buna yazı yazdırmaya çalışıyorum fakat ayarlarını yapamadım. lcd hd44780 uyumlu (gdm2004d lcd nin arkakısmında da bu yazıyor) bir lcd ekran. bu lcd ekranın ayarlarını bulabileceğim bir şablon felan varmıdır bulabilirmiyim böyle birşey.

ve eğer bu şablon ve ayarlar asmbley dili ile olursa çok iyi olur. zira asmbley dilini kullanara programlama yapıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.