Şimdi Ara

Bir İnsan Kaç Kere Aşık Olabilir ki?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • He dostlar? Etrafımda her gün başka birine sırıl sıklam aşık olduğunu sanan kızlar ve erkekler var.. Sorun bende mi? Ben sevmek ile aşık olmanın farklı olduğunu düşünüyorum. Bir insan hep sevebilir ama sadece bir kez aşık olabilir... Yanlış mıyım?

konu dışını bıraktım ve ciddiyet sebebi ile bazı konularımı burada açıyorum o yüzden ciddi yorumlar gelmesini diliyorum. herkese iyi günler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnsan Kaç Kere Aşık Olabilir?

Aşk, insan deneyiminin en güçlü ve kafa karıştırıcı duygularından biridir. Herkesin aşık olma kapasitesi farklı olsa da, insanlar kaç kez aşık olabilecekleri konusunda bilimsel bir fikir birliği yoktur.

Tek Bir Büyük Aşk

Bazıları, bir kişinin hayatı boyunca yalnızca bir tane "gerçek aşk" olabileceğine inanır. Bu görüş, romantik filmlerde ve edebiyatta sıklıkla tasvir edilir. Ancak, bu teoriyi destekleyecek bilimsel kanıtlar yoktur.

Çoklu Aşk

Diğerleri ise insanların hayatları boyunca birden fazla kez aşık olabileceğine inanır. Bu görüş, araştırmalar tarafından desteklenmektedir. Örneğin, bir çalışmada evli çiftlerin %50'sinden fazlasının evlilik içinde birden fazla kişiye aşık olduğunu bildirmiştir.

Aşkın Türleri

İnsanların kaç kez aşık olabilecekleri de aşkın tanımına bağlı olabilir. Bazıları aşkın yalnızca tutkulu ve romantik bir duygu olduğunu düşünürken, bazıları sevgi, bağlılık ve saygıyı da aşkın bir parçası olarak görür. Aşkın geniş bir yelpazesine sahip olması, insanların hayatları boyunca farklı türlerde aşklar yaşayabileceği anlamına gelir.

Hayat Boyu Arkadaşlık

Bazı insanlar, bir kez derinden aşık olduklarında, bu duygunun hayatlarının geri kalanında devam edeceğine inanır. Ancak, araştırmalar aşık olma duygusunun zamanla değişebileceğini göstermektedir. Uzun süreli ilişkilerde, tutku genellikle sevgi ve arkadaşlığa dönüşür.

Sonuç

İnsanların kaç kez aşık olabileceği konusunda kesin bir cevap yoktur. Bazıları bir ömür boyu tek bir büyük aşka inanırken, diğerleri hayatları boyunca birden fazla aşkı deneyimleyebileceklerine inanır. Sonuçta, aşk öznel bir deneyimdir ve her insanın kendi benzersiz yolculuğu vardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bana destek olmayacak mısınız
  • Aynen katılıyorum , insan bir kere aşık olur onunla da evlenir.Günümüzde insanlar her ay başka birisine aşık oluyor ne hikmetse.
  • Tamamen haklısın dostum bi kız var 4 senedir aşığım hiç bir kızı o kadar sevemedim.ama çok kızdan hoşlandım.hayat böyle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem aşkı bilmiyorsunuz, hiç değilse adını kirletmeyin.

Sözüm meclisten dışarı.
  • aşk ne ki? ya da aşık olmak istersen olur musun? yoksa ilk görüşte aşk mı dediğin? hani sadece dış görünüşe bakıp hayatının aşkını bulanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zargana*

aşk ne ki? ya da aşık olmak istersen olur musun? yoksa ilk görüşte aşk mı dediğin? hani sadece dış görünüşe bakıp hayatının aşkını bulanlar

Dış görünüşe bakıp da aşık olduğunu sananlar bir hiçtir. O sadece sempati beslemek olur. Aşık olmak insanın vücut diline ve ruhuna bağlanmaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProtonStark

Madem aşkı bilmiyorsunuz, hiç değilse adını kirletmeyin.

Sözüm meclisten dışarı.

kim diyebilir ben ırspıyım yada .avatım diye.güzel bi kılıf aşk.
  • Dediğinde haklısın sevmekle aşık olmak farklı şeyler.Sevdiklerim oldu ama sadece bir kişiye aşık oldum,ilk gördüğüm zaman bile tuhaf hissetmiştim sadece onun yanında farklı hissediyordum.Unutmaya çalışıyorum ama zor olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insan hayatında birçok kere sevebilirde,aşık olabilir..

çok basit bir örnekle,2 aşık çift düşünün,evleniyorlar ve bi süre sonra birisi ölüyor.

kalan kişi,bikaç sene sonra neden aşık olamasın tekrar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

insan hayatında birçok kere sevebilirde,aşık olabilir..

çok basit bir örnekle,2 aşık çift düşünün,evleniyorlar ve bi süre sonra birisi ölüyor.

Şahsi fikrim, bir insan bir kere "kalbinden" aşık olur, gerisi beynin oyunudur. Bu benim fikrimdir ve bir genelleme değildir.
    Ayrıca (bu dahil tüm genellemeler yanlıştır)
    Kimsenin fikrine müdahale edemem, sadece böyle düşünen tek ben miyim diye bir sorgulamak istedim..
  • Aşk 1 kere olur gerisi hoşlanmadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merkürlü Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

insan hayatında birçok kere sevebilirde,aşık olabilir..

Şahsi fikrim, bir insan bir kere "kalbinden" aşık olur, gerisi beynin oyunudur. Bu benim fikrimdir ve bir genelleme değildir.
    Ayrıca (bu dahil tüm genellemeler yanlıştır)
    Kimsenin fikrine müdahale edemem, sadece böyle düşünen tek ben miyim diye bir sorgulamak istedim..

Bu görüşe bende katılıyorum. Ve genellikle aşık olunan kişi ilk sevilen kişi oluyor..

• cago135 kullanıcısına yanıt
    Yalnız değilmişim. Bunu sen ve diğer arkadaşlar gösterdiniz. Teşekkür ederim..
  • Çoğu kişi hoşlanma ile aşk kavramını bilmiyor/karıştırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaston Ramirez

Çoğu kişi hoşlanma ile aşk kavramını bilmiyor/karıştırıyor.

Çoğu kişi dediğimiz günümüz 12-17 yaş arası insanlar. Ve ben de o yaş grubunun içindeyim. Ama asla onlara benzemeye çalışmadım.
    Bence kavramları biliyorlar. Sadece algılamak ve hayata geçirmek istemiyorlar çünkü cahilce davranmak işlerine geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkürlü Adam -- 9 Eylül 2013; 16:26:06 >
  • Aşk niye bir kere olsun? Bir tane ruh eşiniz var da onu görünce mi aşık oluyorsunuz. Bence aşık hiç olunmaz, hepsi beynin oyunudur. Olduğunu iddia etseydim de çok kez olunur derdim.
  • Ben şuana değin 2 kişiyle tam anlamıyla aşkı yaşadım diyebilirim.Sonu kötü oldu ama pişmanmıyım hayır.Aşk denilen olay yaşının hayatının hangi evresinde olduğunla nasıl biri olduğunla doğru orantılı herhangi bir döneminde aşkı yaşıyabilirsin önemli olan bunu güzel sonla bitirebilmek ama sorarsan bana birden fazla aşk yaşıyabilirsin.Bir kere olmadı diyip hayata küsmemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aegon Targaryen

Ben şuana değin 2 kişiyle tam anlamıyla aşkı yaşadım diyebilirim.Sonu kötü oldu ama pişmanmıyım hayır.Aşk denilen olay yaşının hayatının hangi evresinde olduğunla nasıl biri olduğunla doğru orantılı herhangi bir döneminde aşkı yaşıyabilirsin önemli olan bunu güzel sonla bitirebilmek ama sorarsan bana birden fazla aşk yaşıyabilirsin.Bir kere olmadı diyip hayata küsmemek lazım

Asla hayata küsmek gibi bir yanlış yapmadım. Tek sorunum, etrafımdaki kişilerin her gün, her hafta ve her ay farklı kişilere aşık olduğunu sanması. İnternet üzerinden ilişki sürdürmek..
    İnternet üzerinden ilişki mi sürdürülür? Nasıl bir mantık hiç bir zaman anlayamayacağım..

• Senin dediğin kişiler aşk ile bi anlık duyulan hevesi karıştıralandır dostum.İnternetten tanışıp görüşüp ilişkiye başlanabilir günümüz şartlarında ancak sadece internet ortamında ilişki sürdürülebilir demek gerçek dışı ve mantıksız olur böyle internetten ilişki yaşadığını düşünen varsa eğer alınmasınlar ama saftırlar ve kendilerini kandırmaktan başka bişey yapmamaktadırlar.Bi ilişkiye başladığın zaman ona ilk sevdiğini söylediğin o an,o anda yaşadığın heyecan onu ilk öpüşün ilk elini tutuşun sinemaya gidişiniz felan asla tarif edilemeyecek duygulardır bunları internet ortamında asla tadamazsın.Bunlar tecrübe edilmesi gereken duygular olduğunu düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.