Bir ilişkide ortak fikirlerin ve aynı zevklerin olması şart mıdır ?
İllaki
Gereklidir.
Hayır farklı takım tut istersen farklı tür müzikler dinleyin sözel sayısal zeka farklılıkları olsun yani kısacası her şey farklı olsun ilişki rahatça kurulabilir. Çünkü ortak olan bir şey var o da insanlık.
Kız diyicek ay berkecan bu akşam serdar ortaça gidelim miiııaaa
sen halbuki elvis presley dinliyorsun
kız diyicek ay aşkııoooaaam çok güzel bi film gelmiş sinemaya gidelim mi?(yüzde seksen cıvık bir aşk filmidir)
halbuki sen the godfather modunda bir adamsın
kız apaçi kot pantolonu giyip hayatın ne kadar adaletsiz olduğunu savunacak
halbuki sen yeterince çalışmayla her şeyi başarabileceğine inanıyosun
bu şartlar altında birliktelik pek de uzun sürmez
Not : Sürmedi işte lan
Kuşkusuz
Bunlar olmadan yürümez mi yani ? Sırf bu yüzden ayrılmak biraz saçma geliyor bana.
Bunlar olmadan yürümez mi yani ? Sırf bu yüzden ayrılmak biraz saçma geliyor bana.
Katılıyorum.
bencede şarttır ama benim şuanki ilişkimi görmeniz lazım kedi köpek gibiyiz ortak bir fikrimiz yok ama nedense beraberiz ayrılamıyozs :)
Gece 3 gibi bu konu hakkında kız arkadaşımla tartıştım. Seni seviyorum ama hiç bir ortak noktamız yada zevkimiz yok ; biz yapamayacağız böyle dedi. Aslında haklı ama birbirimizi severken sırf bu yüzden ayrılma kararı almak saçma geliyor bana.
Kişiler birbirini tamamlamalıdır ikiside aynı olursa bi tane daha bana ne gerek var onun eksiklerini benim karakterim hobilerim davranışlarım, benim eksiklerimide onun farklı görüşleri ve hobileri kapatmalıdır ikimizde aynı yanlış görüşlerde olursak ne anlamı var (: sevgili her zaman farklı hissetirmelidir kişiyi farklı görüşleri yaşam şekliyle böyle dahada bi sevilesi olur.Dozunu kaçırmadan tabiki de.Buna olduğu gibi kabullenmek diyoruz çünkü o haldeyken aşık olunmuştur sevilmiştir.
quote:
Orijinalden alıntı: Itachi.Uchiha
Ne alaka ya.Bence tam tersi zıt olması lazımki ilişki yürüsün.Her zevkin aynı olduğunu düşünsene ne paylaşabilirsinki?Farklı olucakki o sevdiği müziği sana dinleticek sen ona dinleticeksin muhabbet olucak örnek tabi bu.Sen hırslı olsan o hırslı olsa nasıl yürür ilişki yada sen inatçı oda inatçı olmaz bence.Farklı olmak gerektiğini düşünüyorum
@WhammY* : Kesinlikle katılıyorum. Fikirlerimi bir paragrafta anlatmışsın resmen.
@ReoxTR : Bence de hocam. Farklı olmadıktan sonra paylaşılcak bir konuda kalmaz.
quote:
Anlaşabiliyorsan sorun olmazki. Ama @Yxhn belirtmiş, yani farklıysanız zevkleriniz uyuşmuyorsa şansınızı zorlamanın gereği yok.
İki farklı insansınız olaylara farklı bakmanız, farklı zevklere sahip olmanız (farklıdan kasıt "zıt" değildir) normal. Ama bu anlaşmayı ve uyumu engelliyorsa zaten o şekilde bir ilişki sağlıklı olmaz, zoraki devam ettirilir. Tamamına ermez, öle "takılmalık" birşey olur herhalde.
Kısmen evet.Bak şimdi kardeş bazı konular vardır ölüm kalım meselesi olmasada kendi yaşına ve hayat fikirlerine göre çok önem verirsin bunlara.Bu konularda anlaşman en azından büyük ölçüde anlaşman şart.Yoksa yine çıkarsın ama kavga gürültü eksik olmaz.Önemsiz şeylerde farklı olmanız iyidir.
Hocam zıt kutuplar birbirini çeker diye bir olay da var. İlişkiler için de sıkça söylendiğini duydum.
Bence önemli olan hangi özelliklerin farklı olduğudur. Dinlenilen müzik türü olsun, hobiler olsun pek tabii ki farklı olabilir ama hayat görüşünde farklılık oldu mu, biri sadık biri özgür oldu mu, biri ağır diğeri çok cıvık oldu mu, o iş yürümez.
quote:
Yoldan geçen birinin rastgele kolundan tutup çevireyim o zaman benimlen çıkan mı hacı diyim. Olur mu öyle şey. Hiçbir şeyinin uymadığı insanla neden sevgili olacaksın ?
En basitinden çevrendeki arkadaşlarınla bile ortak noktan vardır yoksa neden arkadaşlık edesin ?
Hiç uzun saçlı, küpeli bir metalciyi gördün mü bol bol giyinmiş, her yerinden madalyon sarkan repçinin yan yana gezdiğini ?
Ortak zevkler ve alışkanlıklar olursa uyum icinde yasanilabilir.
kısmen zaten büyük farklılıklar olursa ilişki olmaz:D
Gereklidir ama illa ki öyle olmayan birine aşık olursun
Hayallerindeki kız karşına çıksa etkilenmezsin ama sana aykırı olan birine kapılabilirsin.
Ortak nokta bulmak, sana hoş gelmeyen tarzlara tahammül etmek gerekir sanırım.
Yaşadım biliyorum...
Hayalimdeki gibi bir kız çıktı karşıma bu kadar olur yani dedim çıktım 1 sene boyunca...Sonra bir türlü sevemedim ayrıldım 5 yıl peşimden koştu ilk aşkı olmam, yıllarca usanmadan peşimden koşması, tüm davranışları bile hayallerimde ki gibiydi ama sonuç negatif :)
Sonra gittim benle alakası olmayan birine kapıldım