Raid'in en kötü tarafı bu olsa gerek.. Dal gibi ortada kalıyorsunuz.. Harddisklerden biri member olarak, diğeri ise non-raid görünüyor.. Malumunuz sistem açılmıyor.. Düzeltmek için yapabileceğim bir şey varmı arkadaşlar? Kaybetmek istemediğim çok veri var sistemde.. Eğer düzelmezse son çare olarak harddiskleri başka bir bilgisayara taksam içindeki verileri görüp kopyalayabilirmiyim? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Raid le ilgili bilgisi olan arkadaşımız hiç yokmu? en azından harddiskleri başka bilgisayara taksam içine girebilecekmiyim bunu öğrenmem lazım arkadaşlar..
fortress34
Önceden bu 2 diski raid olarak mı kullanıyordun?Raid kaçtı? Sistemini yazar mısın lütfen?imzanda yazıyor ama o olmayabilir diye tekrar soruyoırum özellikle disklerini belirt tabi
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
fortress34
Önceden bu 2 diski raid olarak mı kullanıyordun?Raid kaçtı? Sistemini yazar mısın lütfen?imzanda yazıyor ama o olmayabilir diye tekrar soruyoırum özellikle disklerini belirt tabi
haklısınız bunları belirtmemişim.. sistem raid 0 olarak konfigüre edilmişti.. imzamdaki sistemi kullanıyorum..
bios a girip raid desteğini kapatabilir ve IDE gibi kullanabilirsin. En azından önemli verilerine ulaşmak açısından
quote:
Orijinalden alıntı: janavar®
bios a girip raid desteğini kapatabilir ve IDE gibi kullanabilirsin. En azından önemli verilerine ulaşmak açısından
Ancak raid o zaman bozulur ve veriler hayal olur. Sistem IDE yapılıncva hddleri tek görecektir ve haliyle yeniden işletim sistemi kurmak zorunda kalınacaktır.
RAİD 0 sistemlerde hddlerden biri bozulduğunda o verileir kurtarmak çok çok zorlaşır. Çünkü raid0 sistemine veriler her iki diske aynı anda yazılır. non-raid yazan diski seçip enterladığınızda "yoksay" gibi bir seçenek çıkmıyor mu ya da raid ekranında iken F6 tuşuna basıp yoksay seçeneği olup olmadığına bakın.. Önceden raid0 kullanmıştım bu tür bir olay başıma gelmişti. raid disklerdne bir kırmızı olmuştu ama yanlış hatırlamıyorsam hatayı yok sayıp sistemi açabilmiş sonrasında Intel® Matrix Storage Manager programı ile bozuk diski onarabilmiştim..
Orijinalden alıntı: dejaay Ancak raid o zaman bozulur ve veriler hayal olur. Sistem IDE yapılıncva hddleri tek görecektir ve haliyle yeniden işletim sistemi kurmak zorunda kalınacaktır.
RAİD 0 sistemlerde hddlerden biri bozulduğunda o verileir kurtarmak çok çok zorlaşır. Çünkü raid0 sistemine veriler her iki diske aynı anda yazılır. non-raid yazan diski seçip enterladığınızda "yoksay" gibi bir seçenek çıkmıyor mu ya da raid ekranında iken F6 tuşuna basıp yoksay seçeneği olup olmadığına bakın.. Önceden raid0 kullanmıştım bu tür bir olay başıma gelmişti. raid disklerdne bir kırmızı olmuştu ama yanlış hatırlamıyorsam hatayı yok sayıp sistemi açabilmiş sonrasında Intel® Matrix Storage Manager programı ile bozuk diski onarabilmiştim..
merhaba.. non-raid yazan diski seçmeme izin vermiyor.. raid ekranında "yoksay" seçeneği yok ve F6 tuşu işlev görmüyor.. verdiğiniz linkte açıkça yazmışlar maalesef.. raid 0 üyelerinden biri başarısız olmuşsa RAID 0 birimi kurtarılamaz ve birimdeki verilerin tümü kaybolur diye.. şimdi bir umut harddiskleri başka bir bilgisayara takıp içlerinde birşey görebilecekmiyim diye bakıcam.. ama görünen o ki veriler mefta oldu.. ilginize çok teşekkür ederim..
raid 0 macerasına son verdim arkadaşlar.. performansı güzel ama sorun yaratırsa tam yaratıyor.. bundan sonra raid yaparsam 0 + 1 şeklinde yaparım yoksa canınızı yakabiliyor.. harddiskleri başka bir bilgisayara taktım ancak sonuç hüsran oldu.. harddiskleri biçimlenmemiş olarak görüyor.. bir daha bulamayacağım bir çok veri kayboldu..
Biostan sata desteğini kapat...
Sakın biçimlendirme...
Mümükünse IDE bir HDD ile sistem aç. sata ollan diski slave olarak görür. verilerine tekrar ulaşmayı dene. ulaşamazsan birçok recovery programı diskin içini görüntüler. bir nedenden dolayı dosya sistemin hata görmüş (genelde fiziksel zarardan dolayı olur)
quote:
Orijinalden alıntı: janavar®
Biostan sata desteğini kapat...
Sakın biçimlendirme...
Mümükünse IDE bir HDD ile sistem aç. sata ollan diski slave olarak görür. verilerine tekrar ulaşmayı dene. ulaşamazsan birçok recovery programı diskin içini görüntüler. bir nedenden dolayı dosya sistemin hata görmüş (genelde fiziksel zarardan dolayı olur)
sata desteğini kapatıp denedim olmadı.. harddiskleri başka bir pc ye taktım o da olmadı.. ödünç aldığım kasayı fazla elimde tutamayacağımdan recovery programları ile uğraşamaya zamanım yoktu.. özellikle de intelin raid le ilgili resmi sitesinde geçmiş olsun yazılarını gördükten sonra.. olan oldu artık.. yeni vista kurdum.. ilginize çok teşekkür ederim..
Yapma ya bari Win7 kursaydın..
quote:
Orijinalden alıntı: pinkcrow7
Yapma ya bari Win7 kursaydın..
o microsoft u bi yakalasam kuracam da.. box vista almıştım ilk çıktığı dönem.. adamlar üfürükten makinelerin yanında verilen oem vistalara ücretsiz win 7 ye geçiş hakkı veriyor bize bişey yok.. tekrar o kadar para veremem açıkcası.. bundan sonra microsoft a zırnık koklatmam..
Merhaba şuan yaşadığım sorun bu ana ssd kingston biosda görünmüyor pc kapattım böyle oldu.
Acaba ssd mi bozuldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme