Şimdi Ara

Bir golf 7, bir tok kapı sesi hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlığı görünce trollediğimi düşüneceksiniz. Ama öyle değil. Forumda bu aralar patlak veren volkswagen ve tok kapı muhabbetleri dolayısıyla, başımdan geçen bu hikayeyi anlatmak istedim.

Geçtiğimiz yıl haziran ayıydı. Trim sesleri giderek artmış, buna karşın çözüm üretemeyen vw teknisyenleri canımı sıkmaya başlamıştı. Golfümü ne zaman bakıma götürsem, bekleme odasında kurupasta yemekten midem yanıyordu. 8 fincan kahve, kilolarca kurupasta yiyordum ve yine bakım bitmiyordu. Siz düşünün artık ne kadar beklettiklerini. Neyse, 2013 model 1.6 tdi comfortline golf 7 aracımı satma kararı alıp, malum siteye ilanımı vermiştim.

ilan onaylandıktan sonra, fiyatının sitedeki tüm muadillerinden az daha uygun olmasına rağmen, telefonumun günde en fazla 2 kere aranması, bazı günler hiç aranmaması; ilanı vermeden önce, çevremdeki insanların ilk söylediği, "abi hemen satacaksın, o bir vw, telefonların susmayacak" sözleriyle ters düşüyordu. Böyle böyle, günler günü, haftalar haftaları kovaladı. Cuma sabahı, işyerindeydim ve adının saruhan olduğunu söyleyen bir beyefendi aradı. Eşiyle öğleden sonra aracı görmeye geleceklerdi. Bu, ilk görmeye gelen kişi olacaktı ve heyecanlıydım. Aracın bugün satılacağına yürekten inanıyordum. Öğleden sonra işyerinden izin alıp çıktım. Saruhan bey ve eşiyle işyerime yakın bir akaryakıt istasyonunda buluştuk. Saruhan bey oldukça efendi, gencçbir beyefendiydi. Ehliyetini de yeni almıştı. Eşi hande hanım da çok tatlı bir hanımefendiydi.

Saruhan bey otomobiller hakkında pek bilgi sahibi olmadığını, çocukluk döneminde sahip olduğu akülü aracı saymazsak, bunun ilk aracı olacağını, araba kullanmayı yeni yeni oğrendiğini, alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini ve noter sürecinin nasıl işlediğini bilmiyor ve benden yardım istiyordu. Tek bildiği, aracın dizel olup az yakması ve çevresinden duyduğu, tok kapı sesli alman otomobili olduğuydu.

Bana dönüp, aracın çok temiz olduğunu ve aracı almak istediğini söyledi. Şimdi ne yapmamız gerek diye sordu. Ben de az ileride sanayi var, istediğiniz bir ya da birkaç servise gösterip ekspertiz yaptırın, sonra kaporayı bırakır, pazartesi de satış işlemlerini bitiririz dedim. Araçta zaten bir kusur yoktu. Trim seslerini de anlattım ama saruhan bey ve eşi için pek bir şey ifade etmiyordu. saruhan bey için alman olması, eşi içinse hatchback olması yeterliydi. Bana güveniyordu ama içinin rahat etmesi için ona, en azından özel servise gitmemizin daha iyi olacağını söyledim. Ekspertiz yapıldı, beklediğimiz gibi bir sorun yoktu. Anahtarı teslim almaya giderken servisteki ustaların kapıyı açıp kapattıklarını, çıkan sesin ne kadar güven verdiğinden bahsettiklerini duydum.

Servisten çıktık ve atmye gittik. Saruhan bey kapora için parayı çekip bana uzattı. Onları otobüs duragına bırakmadan önce saruhan bey aracı son defa incelemek istedi. Sürücü kapısını defalarca açıp kapattı ve çıkan ses onu adeta büyülüyordu. Bu tok ses hande hanımı bile etkilemişti. Sonra aracın içine oturdular ve benden kapıyı üzerlerine kapatmamı rica ettiler, kapiyi defalarca açtım ve kapattım. içeriden de sesi dinlediler ve filmli camlardan yüzlerindeki tebessümü az da olsa görebiliyordum. Araçtan indiklerinde saruhan bey, içeriden duyulan sesin, dışarıdan duyulan sese göre daha tok olduğunu söyledi. Ses gerçekten çok toktu. Golf e bindiğim süre boyunca farkına varamadığım için üzülmedim de değil.

Neyse işte. Bunu niye anlattım derseniz; son günlerde forumda birçoğumuzun şakasını yaptığı tok kapı sesi kavramı, bugün hala birçok vw kullanıcısı ve fanlarının, özellikle de golf satın alırken önem verdiği bir kriter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitabınızı nerden bulabilirim? Yazar tok kapı sesini ağdalı bir dil kullanarak anlatmış. Yer yer betimlemeler Mehmet Rauf un Eylül adlı... Ne oluyor ya?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Bir golf 7, bir tok kapı sesi hikayesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Ağustos 2015; 18:32:41 >
  • Tok kapı sesi çok hojdur ama benanah

• İlk cümledeki uyarıya inanmadım devamını okumadım

• Seks hikayesi anlatir gibi anlatmissin okumadim.

•  Bir golf 7, bir tok kapı sesi hikayesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Martinez55 -- 16 Ağustos 2015; 18:37:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÇOK FAZLA YOL SESİ VAR
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 15 ay önceki olayı bugün olmuş gibi detaylı şekilde hatırlamak.

• ee nerde ekşın ?

"daha önce akülü arabasından başka arabası olmamış genç ve hevesli saruhan bey şoför koltuğuna oturup hoyratça ve heyecanlı bir yüz ifadesiyle 'lütfen kapıyı üzerime kapatınız ...' dedi. kapıyı defalarca açıp kapatıyordum, bundan zevk alıyorlarmış gibi gülümsüyorlardı."

tam burda adam gazı kökleyip arabayı çalsaydı hikayedeki eksiği tamamlamış olacaktın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 16 Ağustos 2015; 18:42:44 >
  • Bende golf7 ye biniyorum demekki benim kulaklarda problem var yarın bi gidip gözükeyim

• Malzeme kalitesi yere göge sigdirilamayan, premium sinifla kiyaslanan aracta trim sesler olmasi ve seslerin giderilememisi entresan.Hangi aksamlardan geliyordu sesler bu tok kapili aracta merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boltman34 -- 16 Ağustos 2015; 18:47:54 >
  • Kapı sesini dinleyen saruhan bey ve eşi (temsili)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 16 Ağustos 2015; 18:49:07 >
  • Kapıyı açıp kapatma sahnesi gözüm de canlandı da :) neyse yorum a devam etmiyim

• Zaten tok kapı sesi olmazsa almazdı adam o sei duydu içerde mest olmuş. Hiç araçtan anlamıyo ama golf dedin mi herşeyden anlıyo tok kapı sesine kadar.

• https://eksisozluk.com/saka-maka-golfun-100-bin-lira-olmasi--4836122

Tok kapı sesi entry'lerine bakın :)

• quote:

Golfümü ne zaman bakıma götürsem, bekleme odasında kurupasta yemekten midem yanıyordu. 8 fincan kahve, kilolarca kurupasta yiyordum ve yine bakım bitmiyordu.

quote:

Servisten çıktık ve atmye gittik. Saruhan bey kapora için parayı çekip bana uzattı. Onları otobüs duragına bırakmadan önce saruhan bey aracı son defa incelemek istedi. Sürücü kapısını defalarca açıp kapattı ve çıkan ses onu adeta büyülüyordu. Bu tok ses hande hanımı bile etkilemişti. Sonra aracın içine oturdular ve benden kapıyı üzerlerine kapatmamı rica ettiler, kapiyi defalarca açtım ve kapattım. içeriden de sesi dinlediler ve filmli camlardan yüzlerindeki tebessümü az da olsa görebiliyordum. Araçtan indiklerinde saruhan bey, içeriden duyulan sesin, dışarıdan duyulan sese göre daha tok olduğunu söyledi. Ses gerçekten çok toktu. Golf e bindiğim süre boyunca farkına varamadığım için üzülmedim de değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cbascan kullanıcısına yanıt
    Hiç bu kadar güleceğimi düşünmemiştim.( Kapıları açıp kapama kısmında koptum.)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 fincan kahve kilolarca kurupasta devamını okumadım. Doğuş oto çok cömertmiş, birkez daha gözüme girdi 8 fincan kahve kilolarca kurupasta yı her servis ikram etmez.

• Her şeye çöp yazıp giden standart DH atarlısının içinden orta düzeyde bir yazar çıktı.

Bu seni ikinci takdir edişim Bro, extraordinary bir kişiliğin var.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.