Şimdi Ara

Bir girişimcinin doğuş hikayesi:)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilk olarak herkese merhaba. Sizlere yeni başlamak istediğim bir konudan bahsedeceğim. Bilgili, tecrübeli dostlarımın yardımlarını ve görüşlerini bekliyorum. Ben izmirde mimarlık okuyorum. 3. Sınıftayım. Kendim 3d yazıcı ve lazer kesim makinesi alıp atölye tarzı dükkan açmak istiyorum. Mimari mühendislik konularında maket tarzı işlerin kontraplak,karton gibi malzemelerin kesimini yapmak istiyorum. Hem okuduğum bölümle ilgili olması hem de geleceği olan bir meslek olarak görmemden dolayı beni heyecanlandırıyor. Böyle bir dükkan açmam hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İşin maliyet kısmını araştırmakla başlamalısın öncelikle bu maliyeti karşılayacak finansı nasıl karşılayacağınla (destekler olabilir) ilgili çalışma yapman gerekli.
    Sonra gelir kısmına gelip bunun en gerçekçi projeksiyonunu çıkartman ve bu geliri nasıl elde edebileceğinle ilgili çalışma yapman lazım.
    eğer ilk 2 yıl kabul edilebilir bir zarar sonrasında kara geçebilecek bir durumdaysan bu zararı da karşılayabileceksen işe başlayabilirsin, yoksa ezberden ben bu işin okulunda okudum yaparız birşeyler diye yola çıkarsan sonucu tesadüflere kalabilir
  • Görüşünüz için teşekkür ederim öncelikle. Kendime 4 aylık tahmini gider hesapladim. Daha sonra da tahmini 4 aylık gelir hesapladim ve hemen hemen aradaki zararın fazla olmadığını gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşterisi olduğunu düşünüyorsan çok basit bir iş gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşterisi olacağını düşünüyorum açıkçası çünkü mimarlık ve muhendislik okuyan öğrenciler projelerinin maketlerini yapmak için lazer kesime ihtiyaç duyuyor. Okuldaki çevremdeki kişiler bile gelse bana yetecek ilk aşama icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalyılmaz

    Müşterisi olacağını düşünüyorum açıkçası çünkü mimarlık ve muhendislik okuyan öğrenciler projelerinin maketlerini yapmak için lazer kesime ihtiyaç duyuyor. Okuldaki çevremdeki kişiler bile gelse bana yetecek ilk aşama icin.
    Müşterin hazırsa yapabilirsin ben ilk 4 ayda bile az bir zarar oranını pek gerçekçi bulmamıştım açıkçası.
    Kosgeb yeni girişimci kursuna git o maliyetlerin bir kısmı ve yatırımın bir bölümünü için destek de alabilirsin
  • Okul projelerinde 250-300 tl ye 40x50x16 cm maket yapan yerler mevcut. Kaldı ki okulda hocalar kütle maketi ister. Detaylandırılmış gerçekçi maketler belki ilk sınıflarda 1/20 maketlerde istenir tek katlı bungalov gibi yapılar için.

    İş hayatında ben 3 kere maket yaptırdım. Bir tanesi ışıklı be hareketli araba insanı olan 2.4mx1.10mx0.8m idi ve 55bin tl ödemiştim ama müşteriye 70bin olarak kesmiştim faturayı :D şuanda bu maketin aynısı 20bin tl ye yapılıyor. Aynı maketi 8bin TL’ye düz mantık yapan yerler mevcut. Fakat bunların hepsi dümen aslında olay maketi yaptırmak değil fatura alıp gider göstermekte.

    3D Yazıcının hızlısını görmedim. Bende anet a8 var hobi olarak kullanıyorum. Çok basit objeler bile 2 saati buluyor. Daha detaylısını denemedim. Nerede oturuyorsun bilmiyorum aöa Beşiktaş ve Kadıköy de bir sürü 3D baskı yeri var. Hepsinde 9-10 tane 3D yazıcı var. Fakat eski işlerinden eser yok. Çünkü hocalar da durumu anladı ve basit maket istiyorlar.


    İyi bir yatırım yapıp profesyonelleşmeyeceksen harçlık çıkarmak için okul bitene kadar uğraş derim. Ama öğrenci işlerinden aylık 3-4bin para kalsın yoluma bakıyım filan ben ön görmüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Dostum naçizane tavsiyem piyasaya işyeri açarak girme, mümkünse bu işi yada benzerini yapabileceğin bir yere gir ve işin sıkıntılarını zorluklarını gör derim, yoksa evdeki hesap çarşıda fena patlayabilir.

    Benimde makine mühendisliğini baz alan şirketim var, 2012 yılında başladım fakat sıfırdan değil babamdan kendime geçiş yaptım. Ancak sıfırdan başlasam muhtemelen vergi, kar zarar, tecrübe, müşteri derken borç batağına batıp iflası çekerdim.

    Piyasamız maalesef çok dengesiz, yeni kurulan iş yerleri için uzun vadeli plan yapmayı ciddi engelliyor. Piyasada yeni olduğunu anlayan firmalar ise fiyatlarını aşağı çekmeye gayret ediyor. Aynı sektörde bulunan diğer tecrübeli firmalar her zaman öncelikli oluyor, sana kaymalar ya fiyattan olur ya ciddi hizmet farkından olur. Müşteriler karşısında pozitif etkiler bırakırsan zamanla müşteri havuzun oluşur fakat buradaki dezavantajları yıkacağın sürece dayanman gerek, eğer dayanamaz isen borç yüküyle sırf borçlarını ödemek için başkasının yanında çalışmaya mecbur kalırsın.




  • Ben bu işi yapmak için hemen dükkan açmadan evde yapmaya başlasam. Daha sonra elle tutulur bir mebla kazanmaya başlayınca dükkan acsam nasıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim mimar arkadaş vardı okulda, hocayla beraber ofis açıp iş yapıyorlardı, bir ara onlar için yazıcıdan baskılarını biz yapmıştık , sen de bunu kendin yapabilirsin cünkü piyasada maketleri pahalıya yapıyorlar ama yazıcı için işyeri açmana gerek yok şimdilik evde yapabilirsin.3d printer işi biraz sıkıntı olabiliyor ,çok fazla patametre ve çok değişik çizimler çıkabiliyor karşına ,bunlarla beraber çıkaracagın baskılarda sorun olabiliyor,tabi zamanla kullandıgın makinayı ogrendikce kendini geliştiriyorsun, bence once tecrube kazan sonra işyeri tarzı birşey yaparsın, maddi sorunun olmazsa(kira vs) sen bilirsin tabi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen dediklerine katılıyorum. Ilk önce evde yapmaya başlamayı düşünüyorum. Zaten ilk zamanlarda en cok cevremdeki insanlar gelecektir. Daha sonra iş buyurse dükkan açmak gibi fikrim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Montalama o tarz bir şey de olursa zeka oyunları üretip pazarlayabilirsin , büyük ekmek var haberin olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne tarz bir seyden bahsediyorsun merak ettim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.