Bildirim
bir geometri sorusu lütfen yardım edin 1 dk nızı almaz
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yayın fem mi ? -
d buldum ama doğru cevap nedir ? -
quote:
Orijinalden alıntı: maydar789
yayın fem mi ?
esen yayınları -
9kök2 mi -
quote:
d buldum ama doğru cevap nedir ?
doğru yapmışsın lütfen çözümü anlatır mısın -
Bende 9kök 2 buldum.Biraz uzun yaptım kısa yoldan yapan vardır elbet.Köşeleri birleştirdim sonra iki yukekligi de buldum h ve h' diyerek.22,5 67,5 dik üçgeninde indirdiğin dikmeye h dersen 90 nin karşısı h.2 kök2 olur.Umarım devamını yapabilirsin biraz uzun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ikizkenar yamuk olduğu için köşegeni bide tersten çektim sonra sinüs alan formülü yaptım orda 2 doğru kesişiyor ama farketmez ve aradaki açıda 135 geliyor (2 tane 22.5dan çıkarınca) 1bölü2*6*6*sin135 buda 9 kök2 yapıyo :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 4 Aralık 2012; 22:11:41 > -
herkese çok teşekkürler -
yardımcı olabildiysem ne mutlu :) -
quote:
ikizkenar yamuk olduğu için köşegeni bide tersten çektim sonra sinüs alan formülü yaptım orda 2 doğru kesişiyor ama farketmez ve aradaki açıda 135 geliyor (2 tane 22.5dan çıkarınca) 1bölü2*6*6*sin135 buda 9 kök2 yapıyo :)
Ben tüm kenarları buldum yaptıgım işlemleri görsen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sinüsden çok kolay diğer köşegeni çiz aradaki açıyı bul formül bu kdar :) ama sonuca ulaştıysan sorun yok :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X