Şimdi Ara

Bir Genç Daha İntihar Etti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
6
Favori
18.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
266 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hala intiharın geçim sıkıntısı maddi zorluk oldugunu savunan adamlar var

    Ya kardeş tamam bir etken maddi durum ama maddi durumu kötü adam intihar etmez intihar bambaşka bişey

    Psikolojik bi durum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sistemsistem7042

    Demek turkiyede yeterince sosyal yardim yapiliyor oyle mi. Senin standartlarini ortaya koyan şey bu işte. Bildiğin yalancisin oglum sen. Eminim yalanin kokusu üstüne sinmistir. Normal hayatta senin gibilerle iletişime gecmem hatta ayni ortamda bile bulunmam ama burada senin uzerinden diger insanlara cevap veriyorum.

    Oglum turkiyede en ufak bir partili ilçe baskani bile zengin olurken nirmal insanlar saglikli beslenemiyor bile. Tuikin verilerine gore bile nufusun neredeyse yarisi saglikli beslenemiyor. Sen kime ne yutturmaya calisiyorsun.


    Avrupanin butun ulkelerine gittim halen de gidiyorum pandeminin en tepe noktasinda bile dolaşımdaydim turkiye maaşa göre en pahali ulke. Aksini soyleyamazsin.



    Alıntıları Göster
    Avrupada yaşıyor şunu kaale alma Türkiye çok iyiyse çıksın ahkam attığı ülkede yaşasın bilen biliyor bunu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asahi Breweries

    mutlu olmak için para lazım, insanların çoğu da parasızlıktan öldürüyor kendini maalesef hayatın kötü yanı bu intihar oranı en fazla Japonya diye biliyorum en az da Finlandiya, İrlanda ve Yeni Zelanda tabi veriler değişebiliyor. Herkesin kendince hayalleri var hepsine kavuşması imkansız. Türkiye'de de son 1-2 senedir intihar oranları baya artmaya başladı hem pandemi hem ekonominin çöküşü para birimimizin pul olması bu ülke düzelmez ben asla inanmıyorum düzeleceğini, bu hastalık da bitmeyecek 2-3 yıl daha aramız da dolaşır.

    Japonya'daki intiharların sebebi iş disiplini beklenti hani deniyor ya bir gata oldu adam gururuna yediremedi intihar etti işte o sebepten korkunç derecede bir mükemmeliyetçi olma güdüleri var neden bu kadar marka çıkmış Japonya nasıl bu konuma gelmiş derseniz durum bellidir.

    Avrupa'da ve ABD'de kariyerinde yine mükemmeliyetçilik üst noktada kalabilme yarışı tutunamama popülerliğini kaybetme gibi durumlardan intihar çok açlık bedeni ile intihar eden görmedim göremezsinde.

    Açlıktan ölüm Türkiye Afrika Afganistan'da filan olur.Hadi Afrika'da kıtlık var dersin ama Türkiye'de durum başka sorumluluk ve baskı altında yaşam sürmek ve ezilerek intihara gitmek bu başta verdiğim örneklerin alakası yok.
    Türkiye'de işsiz adam parasız adam hiç adamdır.Bu sebepten ötürü dolandırıcılık soygunlar hortumculuk torpil din milliyetçilik istismarı fuhuş kaçakçılık mafyatik ve her türlü illegal iş alıp başını gitmiştir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Türkiye'de değil aslında her ülkede parasız adam hiç adamdır, parası olmayana ne selam verirler, ne hatun verirler istediğin kadar yakışıklı, dürüst, saygılı vs ol takmaz insanlar dünya böyle artık. Güney Afrika ülkeleri zaten açlıktan ölüyorlar onların lüks takılayım dertleri yok yemek ve su dertleri var. Japonya'da ki sözünüze katılıyorum mükemmeliyetçilik birde fazla çalışma saatleri bildiğim kadarıyla intihar edenlerin %60'ı kadından oluşuyor geçimsizlik, sorumlulukların artması, istediği şeylere kavuşamamak vs geçen Aralık'ta istastikler paylaşılmıştı İntihar sayısı, Vaka sayısını geçmişti. Hatta bunların çok ünlü intihar ormanı var. (Aokigahara)

  • https://www.emlak365.com/emlak-magazin/dunyanin-en-zengin-is-adamlari-arasinda-yer-alan-rus-milyarder-villasinda-30265
    https://www.trthaber.com/haber/yasam/milyarder-is-adami-intihar-etti-75290.html
    https://tr.sputniknews.com/kultur/201804271033206107-dj-avicii-aile-intihar/
    Burdaki haberlere bakacak olursak intiharın maddi sebeplere bağlı olmadığını görebilirsiniz. Bence intiharın sebebi biraz da maneviyat eksikliğinden kaynaklı, misal refah seviyesi en yüksek Iskandinav ülkeleri en fazla intihar oranına sahip ve bunun sebebi de ateizm oranının en yüksek olmasindan kaynaklı. Yani insanı en fazla intihara sürükleyen sebep içindeki manevi boşluktan kaynaklanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konuya geldim azıcık aşağıya ineyim dedim yine din muhabbeti hayır allah değil tanrı hayır tanrı değil allah, yoo "şu kelimeyi böyle şöyle muhabbeti höyle" muhabbeti yapıyorlar.


    biz

    türkler

    mal




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanJ -- 18 Ocak 2021; 13:9:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asahi Breweries

    Türkiye'de değil aslında her ülkede parasız adam hiç adamdır, parası olmayana ne selam verirler, ne hatun verirler istediğin kadar yakışıklı, dürüst, saygılı vs ol takmaz insanlar dünya böyle artık. Güney Afrika ülkeleri zaten açlıktan ölüyorlar onların lüks takılayım dertleri yok yemek ve su dertleri var. Japonya'da ki sözünüze katılıyorum mükemmeliyetçilik birde fazla çalışma saatleri bildiğim kadarıyla intihar edenlerin %60'ı kadından oluşuyor geçimsizlik, sorumlulukların artması, istediği şeylere kavuşamamak vs geçen Aralık'ta istastikler paylaşılmıştı İntihar sayısı, Vaka sayısını geçmişti. Hatta bunların çok ünlü intihar ormanı var. (Aokigahara)

    Avrupa'da bak ben almanyadayım burada işsiz gezip yardım alıp Birde o para ile Türkiye'de tatil yapıp kötüleyenleri var.

    Parasız adam nerde hiç adam olur dersen paraya tapılan insana değerin verilmediği yerlerde olur.

    Avrupada o kadar çok oksimoron insan var ama işte değer verip karışmıyorlar.

    Kız alma gibi bir çağdışı kavram sadece Türkiye'de var.Avrupada aileden bağımsız bir kadınla ilişki kurup çocuk yaparsın istersen sorunsuz ayrılırsın.Çiftler arasında birbirine bağımlı kalacak bir hüsumet yaratmazlar.Namus bilmem ne gibi çağ dışı kavramlar yok pek tabi bir katoliklerde varda oda azınlık işte salla gitsin.

    Parasızlık işsizlik veya tercihe bağlı hayat bu ülkeden ülkeye değişir kimileri seni kazandırmaya çalışır çok kötü adli suçlar iyileşende mesela İsveç'te.Kimisi ise senin yaşamını bile sorgulamaz varlığın yokluğun sadece istatistiki bir kavramdır

    Asıl mesele bu.Ülke dinamiklerini değiştiremezsin.Çünkü bu bir anda olmaz altyapı birikim ve yıllar lazım.İnsanca yaşamak için bile Avrupa bir çok acılar yaşadı şuanki durumlar geçmişten alınan ibret neticesinde oldu seninde koskoca tarihin var ama anca lafıgüzaf kütüphanelerin tozlu raflarını doldurmaktan öteye gitmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

    Boş verin kimseye bir şey dayatmaya gerek yok. Her şey kalpte biter siz insanlara dayatan onları şekillendirenlerden olmayın hocam 

  • Aklıma takıldı 37 yıldır polis silahları hariç yakından gerçek silah görmedim. Belimizde silah olmaması mı anormal. Bu kişi belliki psikolojisi o yada bu sebeple iyi olmayan biri. Bu silahla başka bir icraat da yapabilirdi. Beni düşündüren Burdur. Allah şifa versin annesine sabır versin
  • TR'de araştırılsa gençlerin nerdeyse %70i şuan aynı durumda gelecek kaygısı işsizlik maddi durum bozuklugu ama inançtan dolayı çoğu intihar edemiyor emin olun buna kimse bana demesin alakası yok diye alakası var kendimizi kandırmaya devam etmeyelim elin yabancısı örnek veriyorum 2 - 3 ay çalışıp hem kiraya çıkıp hemde kendine araba alıyor iken tr'de 3 ay çalışsanız 1 aylık adam gibi geçinecek para zor elde edersiniz (tek kişi için konuşuyorum - ailesi olanlara ALLAH yardımcısı olsun )tamamen yaşam koşuluyla alakalı insanlar depresyonda maddi durum ne kadar kötü olursa topluluk pskolojiside o kadar kötü olur şuan ülkenin iyi hali bu , böyle devam ederse daha kötü şeyler olucak.

  • Haberden bağımsız olarak konuşuyorum.

    Bu konuyu başlatan akrisin profil fotosundaki adam anti türk Sırp marşi söyleyen dallama değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 18 Ocak 2021; 16:22:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4S14N_HUNT3R

    TR'de araştırılsa gençlerin nerdeyse %70i şuan aynı durumda gelecek kaygısı işsizlik maddi durum bozuklugu ama inançtan dolayı çoğu intihar edemiyor emin olun buna kimse bana demesin alakası yok diye alakası var kendimizi kandırmaya devam etmeyelim elin yabancısı örnek veriyorum 2 - 3 ay çalışıp hem kiraya çıkıp hemde kendine araba alıyor iken tr'de 3 ay çalışsanız 1 aylık adam gibi geçinecek para zor elde edersiniz (tek kişi için konuşuyorum - ailesi olanlara ALLAH yardımcısı olsun )tamamen yaşam koşuluyla alakalı insanlar depresyonda maddi durum ne kadar kötü olursa topluluk pskolojiside o kadar kötü olur şuan ülkenin iyi hali bu , böyle devam ederse daha kötü şeyler olucak.

    İnanç filan değil sebep,sebebi söyleyim korkak insan intihar edemez.


    Korkmaması içinde birşeyler kandırılması lazım ha sen din dersin milliyetçilik dersin bir yalana sarılması lazım.Çünkü kafada zihinde bir şeye ulaşma yaraşma birnevi ödül gibi bir ilüzyon lazım.Yoksa zor yani kimse gidip intihar etmez.Heleki bu coğrafyada içinden çıkılmaz bir durum olacak rahat nefes alamayacak taciz tecavüz baskı veya ağır borç yada bir ümit olmayacak yani ertesi güne ona farklı birşey sunmayacak cesaret edip intihar eder.Sonuçta bunun geri dönüşü yok.Joker hakkı yok.Senin için perde kapanmış oluyor.


    Ölüme kılıf aramayın müslüman geçinenlerin çoğunun canı tatlıdır.Gidipte intihar etmezler korkarlar ama din din diyorsunuz din ayağına küçük çocuklara veya akrabalarına veya kimsesizlern kendisi ve çocuklarına tecavüz, haksız kazanç, hortumlama dini alet edip milleti soyma sömürme gibi şeylerden de eksik kalmalar.Ayrıca gösteriş düşkünüdür.Sorarlarsa din dersin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    İnanç filan değil sebep,sebebi söyleyim korkak insan intihar edemez.


    Korkmaması içinde birşeyler kandırılması lazım ha sen din dersin milliyetçilik dersin bir yalana sarılması lazım.Çünkü kafada zihinde bir şeye ulaşma yaraşma birnevi ödül gibi bir ilüzyon lazım.Yoksa zor yani kimse gidip intihar etmez.Heleki bu coğrafyada içinden çıkılmaz bir durum olacak rahat nefes alamayacak taciz tecavüz baskı veya ağır borç yada bir ümit olmayacak yani ertesi güne ona farklı birşey sunmayacak cesaret edip intihar eder.Sonuçta bunun geri dönüşü yok.Joker hakkı yok.Senin için perde kapanmış oluyor.


    Ölüme kılıf aramayın müslüman geçinenlerin çoğunun canı tatlıdır.Gidipte intihar etmezler korkarlar ama din din diyorsunuz din ayağına küçük çocuklara veya akrabalarına veya kimsesizlern kendisi ve çocuklarına tecavüz, haksız kazanç, hortumlama dini alet edip milleti soyma sömürme gibi şeylerden de eksik kalmalar.Ayrıca gösteriş düşkünüdür.Sorarlarsa din dersin.



    Alıntıları Göster

    Düşüncenize saygım var fakat benim fikrim inanç meselesi , her türlü günahı işlemekte sorun yok ama ALLAH'ın verdiği canı kendisi almaya gelince en büyük günah olarak sorgulanıyor.


    Emin olun intihar etmek günah olmasaydı ülkede genç kalmazdı.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4S14N_HUNT3R

    Düşüncenize saygım var fakat benim fikrim inanç meselesi , her türlü günahı işlemekte sorun yok ama ALLAH'ın verdiği canı kendisi almaya gelince en büyük günah olarak sorgulanıyor.


    Emin olun intihar etmek günah olmasaydı ülkede genç kalmazdı.



    Alıntıları Göster

    Alakası yok.Ben onu diyorum ya o kadar günah olan şey vardı intihar mı kaldı bunu akledecek.


    Onca kız çocuğu var hayat kötü şartlarda başlamış ezikmiş hor görülmüş taciz tecavüze uğramış bedeni aklı kaldıramamış.


    Elini tutan olmamış.Umudu kalmamış kaldıramamış sonra intihar etmiş.Ne yapsa idi o kadar çektiğine karşılık göz mü yumsaydı.


    Yani birşeylerden haberdar olmamak görmemek duymamak o şeyin yaşanmadığı anlamına gelmiyor.Herkesin doğduktan itibaren kendinin belirlemediği bir yaşam döngüsü var hele bazı yerlerde bu daha kötü etkiliyor insanın kaderini.


    O bu diyen tanrı eşitlik azletse idide o zaman herkes eşit şartlarda başlasaydı hayata gibi gibi.Her insan farklı bir penceren hayata bakıyor.İmkanı farklı durumu farklı.


    İntihar edemeyenlerin asıl sebebinide söyleyim eğer olaki annesi bir bağlılık varsa etmez.Geride kalan belki bağı olan kimse sebep din filan değil üzmemek için etmez.Çünkü ölen için hayat sonlanıyor acısını pişmanlığını geride kalanlar çeker.Anlatabildim umarım.





  • kutukak kullanıcısına yanıt

    Bu sizi ne derece ilgilendirir merak konusu, NEYSA

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.