Şimdi Ara

Bir garson 1300 lira alıyorsa üniversite mezunu 1100 liraya çalışır mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
7
Favori
6.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Corpolar

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Bugün kafamı kurcalayan bir konu oldu.İlkokul mezunu arkadaşım kafede çalışarak 1300 bekçilik gibi bir işle de 850 alıyor.Ev+ elektrik suyunu veriyorlar.Kafeden bahşiş ve diğer işten avantası var.Eline geçen para 2500'den az olmaz.Kardeşini de başka bir kafeye soktu o da orada sorumlu oldu 1300 alıyor.
    Ben askerden geldiğimde 1100 lira maaşla ön muhasebe işi bulmuştum gitmedim.Abim özel şirkette şef onun bayağı tecrübesi var dış ticarette o da 1500 alıyor.Başka bir ilkokul 5'e kadar okumuş arkadaşım 1500 lira maaşla iş buldu.Yani o kadar sene oku 2000 lirayı geçmeyen maaşlar teklif edilsin.Okumanın eskisi gibi önemi kalmadığını düşünüyorum.Ha şimdi bilmem ne akrabam 10 bin alıyor diyenler olur.Kaç kişi böyle bir maaş alabilir ki?Milyonu geçkin üniversiteli var bu ülkede.Eskiden bir bankada çalışmak ayrıcalıktı ama maaşlarına bakıyorsun asgari ücretle neredeyse aynı.
    Bir süredir beni düşündüren bir konu bu.4 sene matematik okumuş sınavda full çıkaran adamlar bile 1500 maaşlı ptt ilanına başvuruyor.Normalde matematik mezunu adam bununla ilgilenmez bile.Bugün bir düz memur olsan bile ki kolay değildir 80 üstü puan alacaksın alacağın para 1900-2200.
    Ne yapacağız çok merak ediyorum.Yıllar geçtikçe okuyan kesim için işler daha da zorlaşıyor.Maaşlar düşüyor istenenler artıyor.Evlenip çoluk çocuk sahibi olursam çok başarılı değillerse mesleğe yönlendireceğim.

yahu alt tarafı işletme okumuşsun caz yapıosun arz taleptemi öğretmediler sana okulda üni mezunu çok yan eleman sıkıntısı var olacak bu yani

İşletmenin nesi varmış? Bunun kadar renkli bölüm yoktur.Mühendis falan olsam farklı mı olacaktı? Bunlara ülkede ihtiyaç mı var sanki? Bir de alt tarafı işletme, caz yapmak sen ne okuyorsan ondan istiyorum.
    İşletme+ deniz işletmeciliği+ açıktan adalet.Seneye de hukuk fakültesinde görürsün beni.Sorun bunlar değil istersen alim ol maaşla çalışacaksın.Sorun da maaşların yerlerde sürünmesi.
    Sen beni salla matematik okumuş adamlar iş bulamıyor onlarda mı caz yapıyor?
    Bir de o yan eleman değil ara eleman olacaktı.

• bir de şöyle düşün,

garson olup hem patronun hem müşterinin ağız kokusunu çekip gecikmede veya bi hatada atar gideri sineye mi çekmek istersin yoksa adam akıllı okumuş bir şefin altında çalışmak mı istersin...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Corpolar

quote:

Bugün kafamı kurcalayan bir konu oldu.İlkokul mezunu arkadaşım kafede çalışarak 1300 bekçilik gibi bir işle de 850 alıyor.Ev+ elektrik suyunu veriyorlar.Kafeden bahşiş ve diğer işten avantası var.Eline geçen para 2500'den az olmaz.Kardeşini de başka bir kafeye soktu o da orada sorumlu oldu 1300 alıyor.
    Ben askerden geldiğimde 1100 lira maaşla ön muhasebe işi bulmuştum gitmedim.Abim özel şirkette şef onun bayağı tecrübesi var dış ticarette o da 1500 alıyor.Başka bir ilkokul 5'e kadar okumuş arkadaşım 1500 lira maaşla iş buldu.Yani o kadar sene oku 2000 lirayı geçmeyen maaşlar teklif edilsin.Okumanın eskisi gibi önemi kalmadığını düşünüyorum.Ha şimdi bilmem ne akrabam 10 bin alıyor diyenler olur.Kaç kişi böyle bir maaş alabilir ki?Milyonu geçkin üniversiteli var bu ülkede.Eskiden bir bankada çalışmak ayrıcalıktı ama maaşlarına bakıyorsun asgari ücretle neredeyse aynı.
    Bir süredir beni düşündüren bir konu bu.4 sene matematik okumuş sınavda full çıkaran adamlar bile 1500 maaşlı ptt ilanına başvuruyor.Normalde matematik mezunu adam bununla ilgilenmez bile.Bugün bir düz memur olsan bile ki kolay değildir 80 üstü puan alacaksın alacağın para 1900-2200.
    Ne yapacağız çok merak ediyorum.Yıllar geçtikçe okuyan kesim için işler daha da zorlaşıyor.Maaşlar düşüyor istenenler artıyor.Evlenip çoluk çocuk sahibi olursam çok başarılı değillerse mesleğe yönlendireceğim.

yahu alt tarafı işletme okumuşsun caz yapıosun arz taleptemi öğretmediler sana okulda üni mezunu çok yan eleman sıkıntısı var olacak bu yani

İşletmenin nesi varmış? Bunun kadar renkli bölüm yoktur.Mühendis falan olsam farklı mı olacaktı? Bunlara ülkede ihtiyaç mı var sanki? Bir de alt tarafı işletme, caz yapmak sen ne okuyorsan ondan istiyorum.
    İşletme+ deniz işletmeciliği+ açıktan adalet.Seneye de hukuk fakültesinde görürsün beni.Sorun bunlar değil istersen alim ol maaşla çalışacaksın.Sorun da maaşların yerlerde sürünmesi.
    Sen beni salla matematik okumuş adamlar iş bulamıyor onlarda mı caz yapıyor?
    Bir de o yan eleman değil ara eleman olacaktı.

fark etmez yan eleman falan bende mühendislik okuyorum bi bekletim yok yani standart maaşlı beyaz yaka işçi olurum anca üniversitelerin artmasının bu sonuçları doğuracağı belliydi.Benim ülke koşullarından beklentim yok ya ticaret yapacan parayı bulacan ya da kaçakçılık diğer türlü orta sınıfa bile dahil olamıyorsun evler olmuş 400 500 bin lira küçümsemek için demedim yani hal böyle yapacak bişey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

bir de şöyle düşün,

garson olup hem patronun hem müşterinin ağız kokusunu çekip gecikmede veya bi hatada atar gideri sineye mi çekmek istersin yoksa adam akıllı okumuş bir şefin altında çalışmak mı istersin...

Aslında durum benzer.Sadece bilmem ne bey, hanım diyorlar ama o da nezaketten.Müşterinin ağız kokusunu her yerde çekiyorsun.Bankadaki görevliye bir müşteri kızıyor laf söylüyor parası var diye bir de şikayet ediyor şefine hesap veriyorsun.
    Bir de şu var iş yerlerinde ayak oyunları çok oluyor.Ben iş öğrenmek için muhasebeye girmiştim oradaki eski çalışanların işi öğrenmeyeyim diye yapmadığı kalmadı.Millet ucuz hesaplar peşinde koşuyor.Resmen savaşarak çalışıyorsun.Beni kovdurmak için neler yaptılar.Özel sektörde yükselmek için eğitim yetersiz.Tilki gibi olacaksın, çirkef olacaksın, bir yandan sırıtacaksın samimi ve içten insan numarası çekeceksin bir de üstlerine karşı yalaka olacaksın.Bunu herkes yapamaz ben yapmadım en son yemişim işini dedim çıktım.

• Hocam gerçekten zor o garsonluk falan 14 saat çalışıp anca kazanıyordur.(haftada 6 gün).
    Ama sen 2-3 sene sonra maaşın onu geçer ve max 8 saat çalışırsın.
    Onlar hak ettiğini alıyor üniversite mezunları az alıyor.
  • o garsonlar sunlar bunlar oturmak bilmez bilmem kac saat it gibi haftanin 6 bazen 7 gunu calisir da o parayi alir, elmayla armutu kiyaslamayin, universite mezununun girecegi is en agiri olsa da yine saati bellidir duzeni bellidir, ayrica birakin bu isletme de ayni muhendislik de ayni safsatalarini, iyi bir universitenin herhangi bir muhendislik bolumunden mezun olan cok esek degilse cok iyi maaslara is bulur ki cevremde herkes odtu itu lu degil muhendis olarak ama 4000 seviyesinin altinda olan yok, sokakta elinizi sallasaniz carpacaginiz isletme iktisat ve caciktan sosyal bilimlerle bir tutmayin muhendisligi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldigin para ile is tecruben dogru orantili ilerler her zaman. Yani kimse diplomana bakipta al sana 3000 gel basla demez. Kim kime der ki? Sen isveren olsan der misin? Ben demem. Her firmanin belirli bir giris ucreti vardir. O ucretle girersin ardindan yukselirsin. Yani simdi sen onlisans diploman var diye 1500TL maas bekleme kimseden. 900TLye basla. Ardindan isi bildigini goster, sonrasi zaten gelir. Gelmezsede ceker gidersin

• Bu kadar çok üniversite açılırsa, üniversite mezunu sayısı ihtiyaçtan ve talepten fazla olursa yaşananlar normal.
    Ara eleman açığı var ve üniversite mezunu olanlar bu işlere yanaşmıyor.

Bu kadar üniversite açmanın bence tek açıklaması işsizliği 4 yıl ötelemek.
    İleride işsiz kalacak Gençleri üniversite ile oyalamak. İşsiz sayısnı düşük gösterebilmek.

2 yıllık çok daha verimli ara eleman yetiştirecek okullar yerine 4 yıllık fasafiso bölümler açılıyor.
    Halkımızda da hata var. Üniversite mezunu olmayana neredeyse kız vermeyecekler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın amerikadaydım orada çalıştım. Daha önce hiç iş tecrübem olmamasına rağmen ve çalıştığım yerin en vasıfsız elemanları seviyesindeyken 3 ayda kazandığım para 8000 dolar. O da sürekli izin aldığım ve işleri çok fazla sallamadığım halde. Öyle olmasaydı kazandığım para 10000 dolardan fazla olacaktı. Zaten kafaya koyduk bu sene sonunda mezun olduktan sonra gideceğiz abd'ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 6 Kasım 2013; 9:01:54 >
  • Bu ülkede her an gündem değişiyor. Şuan çok iyi olan bir kaç yıl sonra tepetaklak oluyor. Yukarıda biri bankaları örnek vermiş. Eskiden prestiji vardı.

Ayrıcalık olarak görülürdü bankada çalışmak. Benim bir tanıdığım imar bankasında çalışıyordu malum o banka kapandı. İşsiz kaldı.

Bu arada kendisi üniversite mezunu. Yaklaşık 5 yıldır bir fabrikada şef olarak çalışıyor aldığı para 1300 lira.

Ben devlette çalışıyorum askerliğimi bile yapmadım. 20 yaşındayım. 2300 civarı alıyorum. Ama bu ülkede herşey olur. Bi bakarsın özel sektör daha iyi verir

devlet düşer veya tam tersi vs. . Enteresan bir ülkede yaşıyoruz
  • Lokantaların günlük cirosu kaç paradır Allah bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LonelyHunter

Yazın amerikadaydım orada çalıştım. Daha önce hiç iş tecrübem olmamasına rağmen ve çalıştığım yerin en vasıfsız elemanları seviyesindeyken 3 ayda kazandığım para 8000 dolar. O da sürekli izin aldığım ve işleri çok fazla sallamadığım halde. Öyle olmasaydı kazandığım para 10000 dolardan fazla olacaktı. Zaten kafaya koyduk bu sene sonunda mezun olduktan sonra gideceğiz abd'ye.

Gerçekten çok iyi para. Ne iş yaptınız orada? Greencardla bir dahaki seneye gitme ihtimalim var.
  • şu üniversite mezunu diyenler ne mezunu gerçekten.artık iş hep olduğu gibi ya ticaret ya da çok çok iyi eğitimden ve haliyle çok iyi üniversiteden geçiyo.

eğer ki saçmasapan bi üniden ve bölümden mezun olduysanız gelip şöyle konu açmayın.

örnek işletme diyelim.ülkede herkes işletme mezunu.eğer sen çok iyi bi üniversiteden mezun olup aralarından sıyrılmadıysan hiç bi işe yaramaz.artık master bile yapmayan kalmadı.bunlar iyi eğitimin kısımları.

gelelim iyi işe veya ticarete.ticaret zekası denen bişey var.inanın ayda milyonlar ciro yapıp çok iyi üniden mezun olanların patronu olanlarını biliyorum.çünkü sen 20 yıl okurken o bütün işi herşeyiyle öğrendi.burdan okumayın anlamı çıkartmayın.ya çok iyi bir eğitim alıcaksın.ya da ticari zekan olucak.ikisi de yoksa başkasının parasına kaldınız.

ya da hem çok iyi okuyup hem ticari kafası olanlar genelde şu an çok büyük firmaların ya ilk kurucuları ya da oraya müthiş bi okul ve eğitim etiketiyle girip hızla yükselip artık işi orada iyice öğrenip kendi şirketini kuran ya da orada büyük maaşla devam eden insanlardır.ceolardır başka bişeydir farketmez.

• benim çalıştığım lokantanın günlük cirosu 30 bin tl di aylık aldığım maaş 700 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Bu zaten hep böyleydi. Yani mobilya dükkanında çalışırsan aylık 1800 t para alırsın. Garson olursan 1500 t maaş + 400 ( en az ) para alırsın. Belboy olursan 850 t maaş + Günlük ( 40 - 80 t ) para alırsın ve bu ayda 2500 t gibi bi' para yapar. Günümüz sisteminde böyle. Yapacak bi' şey yok ! Ya 2 dil bilip iyi bölümden mezun olacaksın yada tanımadığın insanlara yalakalık yaparak düzgün para kazanacaksın. ( gerçekten rezil bi' durum )

İngilizce bilen garson olsak kaç lira alırız? Yabancı müşteri de gelebilir sonuçta.

Disko, barlarda çalışan garsonlarda yüksek ücret alıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 6 Kasım 2013; 9:47:57 >

• Özel sektör diplomaya bakmaz yeteneğe bakar,iş bitiriciliğe bakar,sadakat ve bağlılığa bakar..

kendimden örnek vereyim. Tekstil firmasında çalışıyorum,devasa bir depoları var ve ben bu deponun tüm stoğunu tutuyorum.Tabi farklı işlerimde var yalnızca stok degil ama işin adı bu.

benden önce bu konumda çalışan arkadaş işletme mezunuydu ben ise lise terkim..

750 tl ile başladım işe,ikinci sene 900 tl ile devam ettim..Ses etmedim çok zorluk çektim ama sabrettim üzerime farklı işlerde aldım.Kendimi ıspatladım potansiyelimi gösterdim 3. sene oturup konuştum maaşım 1500 tl oldu.

şimdi 2014'ün mart nisan aylarında yeni depo satın alındı oraya geçicez,yeni depoda konumumu yükselticekler maaşımda en az 1850-2000 arası olucak + her ay 75 $ prim.

yani demem o ki , özel sektörde kendini geliştirmene bakarlar,tek başına 2 kişilik 3 kişilik iş yapabiliyormusun?pratik çözümler buluyormusun? herhangi bir sorumluluk verildiğinde emrindeki elemanları çalıştırabiliyormusun? şirketin menfaatlerini kollayabiliyormusun ? bunlara bakarlar..

Çalışana para var bu ülkede,kusurabakmayın...

ayrıca herşeyide diplomaya bağlamayın.Benim ne arkadaşlarım var üni mezunu,iki kelimeyi bir araya getiremiyorlar.Bir mağazaya girdiklerinde karşılayan bayan eleman olunca yüzleri gözleri kızarıyor,bir ortama girdiklerinde mazbut gibi davranıyorlar ne tanışma ne bi gülücük özgüven sıfır,ikili diyalog sıfır..böle üni. mezunları var,100 tane diploması olsa nolur mazbut mazbuttur işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yağmur Tanrısı

benim çalıştığım lokantanın günlük cirosu 30 bin tl di aylık aldığım maaş 700 tl

senin patronda kuruşcuymuş birader.
  • önlisans işletmeden diploma alıcam bu sene, ben ölmüşüm ağlayanım yok

• üniversitede sadece vakit geçsin diye okunan bölümler onlara gittiysen normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

bu diploma yavşaklıgını kim empoze etti bize cok merak ediyorum
    Bende üniversite mezunuyum ama söylemeye utanıyorum.
    Gittim okudum sacma sapan şeyler yaparak mezun odum okuldan
    Hocalar acıdı gecirdi vs.

Herkes böyle geciyor arkadaş

Ögrenci adam morondur.Hep teori de kalır.
    Ana babadan para gelir ve dünyayı görmez göremez.
    Anca para harcamasını bilir ve rahat ögrenci hayatının devamını ister

Fakat o salak diplomayı aldıktan sonra 5 milyar para ile baslamak ister.

Garsonluk bedensel bir iştir;saatlerce calışırısın ayakta
    diploma gerektirmez bu iş için...

1000-1500 lira alan muhteşem üniversite mezunları 8 saat calısmaktalar.
    Fakat 16 saate yakın calısan 1600 lira alan adamın emeginin bedeline göz dikerler...

Özel sektörü cok severim.Cünkü akıllı adama para verirler diplomaya degil.
    Öyle kamu görevlisi sıg'ları göremezsiniz özel sektörde..

kpss'de 90 alıp devlete sırtını dayamaya benzemez özel sektör.

Adam haklı...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.