Şimdi Ara

Bir garip klima arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en son geçen yıl klima gazını değiştirdim, çünkü tek taraflı soğutma vardı, bende klima gazından şüphelenip değiştirdim. Değiştirir değiştirmez on numara soğutmaya başladı. Geçen yazı o şekil hallettik. Bugün klimayı yine açtım yine soğutmuyordu. Klimacıya gittim, adam kontrol etti abi arabada gaz var, kompresor devreye girmiyor, kompressor arızalı dedi. En az 10-15 bin arası masrafı var dedi.

Başımdan aşağı kaynarsular döküldü, ne diyosun dedim ya. Ben o kadar para veremem dedim. Ya sen içindeki gazı bi boşalt, yeniden koy dedim, geçen sene olduydu, gazdan olabilir mi dedim, yok mok dedi. Neyse gazı boşaltıp yeni gaz koydu. Klimayı açtım içerisi 15 derece oldu. O derece soğutuyor. Ustanın yüzü bembeyaz oldu.

Neyse konumuza dönelim,

içinde gaz olmasına rağmen soğutmaması neden kaynaklıdır?

Gazı yenilettikten sonra soğutmasının sebebi nedir?

Megane 3 dijital klima.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı sorunun çok benzerini captur da yaşadım. (digital klima)

Gsz bastırıyorum 3 / 4 gün çok iyi sonra yavaştan salıyor ve nikayetinde üflüyor ama çaresizce.

Yine tadı kaçınca ustam boyalı gaz basalım bir yerden kaçak var herhalde dedi.

Ancak bu baktık gaz dolu sıkıntı yok.

Kompresör u değiştirmeden önce kompresörüm arkasında bir valf var onu değiştirip deneyelim dedi. (bakmayın denemekte zor önce tampon vs sökülüyor kompresör e ulaşmak için)

Nitekim valf değişti şimdilik gayet iyi. Bana da kompresör artı radyatör 15 bin demişlerdi

Sanırım gaz basınca valf Bi kendine geliyordu (basınç sıfırlanio tekrar atmasından) sonra yine düşüyordu.

Şimdilik iyi 15 gün deneyip göreceğiz bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 9 Haziran 2024; 0:3:35 >
  • Aynı sorun megane 4 de başıma gelmişti 2 sene önce. Gaz dolumundan sonra 3-4 gün sorun yok. Sonrasında 15dk da bir ac açık olmasına rağmen kompresör devreden çıkıp ılık üflemeye başlıyordu. Ne yaptıysam düzeltemedim, sonrasında gruplarda araştırdım aynı durumda olan bir kaç kişi gördüm. Galiba modelden bağımsız renaultların klimalarda bir sorun var.

• True_Sun kullanıcısına yanıt

sunucu benimle payşırmısınız

• Halisünasyon H kullanıcısına yanıt

Tabii ki hocam...

Teşekkür ederim, yalnız sizin gaz yükledikten, birkaç gün sonra yaşanan durumu, ben geçen yıl full kullandım sorun yoktu. Benimde kafamı yattı bu sensör olayı. Ondandır muhtemelen

• Dura-Ace kullanıcısına yanıt

çözüm olarak ne buldunuz acaba?

• benim c4'de de benzer bir problem var. geçtiğimiz yıl gaz doldurdum ve klima düzelmişti bu yıl çok geç soğutmaya başlıyor. yarın gene gaz doldurmaya gideceğim, bakalım gaz bitmiş mi bitmemiş mi

• her sene gaz dolduruyorsanız muhtemelen kışın klima hattını kullanmadığınızdan boru içindeki yağ çöküyor ve içindeki gaz dışarıya sızıyor,

• degobar kullanıcısına yanıt

aynen kışın kullanmıyorum. Kışın motorun kendi ısısını kullanıp AC devre dışı bırakıyorum. Ondan mı oluyor dersiniz?

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

Gaz doldurduktan sonra sonucu benimle paylaşabilir misiniz? Acaba gaz yükledikten sonra sizinkide olacak mı, merak ediyorum

• Hocam çözüm bulamamanız halinde, aklınızda bulunsun.
    Önde klima radyatörü, arkada ise su motor radyatörü vardır.
    Sorunda tam olarak bu iki radyatör arasında başlar.
    Nedeni iki rd arasına giren toz vb, adeta 2 rd arasında halı katmanı oluşturur.
    Ne yazık ki dışarıdan bakıldığında göz ile görülemez.
    Tavsiyem basınçlı su tutup yada basınçlı hava temizlemeyi deneyin.
    Not: ilerleyen aşamada yolda özellikle yokuşlarda, motordan şakırtı sesi gelmesine neden olur, yukarıda yazdığım durum.
    Aradaki halı tabakası klima ve aracın düzenli çalışmasına mani olur.
    Bir garip klima arızası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 10 Haziran 2024; 10:57:14 >

%99 bundan olabilir, ben yaz kış a/c üzerinden ısıtma soğutma yapmıştım, 10 yıl boyunca gaz takviyesi yapmak gerekmedi ama kompresör çok çalışmaktan arıza yaptı, servis 3 farklı yerde revizyona gönderdi tamir olmayınca almanya'dan sıfır kompresyon getirtti opel yetkili servis

• degobar kullanıcısına yanıt

Hocam yukarıda yazdığım durum, rd komprasörü gerekenden fazla çalışmasına zorlamış olabilir.

arada hava su tutmanızı tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 10 Haziran 2024; 11:22:36 >

Doluma 700 tl verdim öncelikle bilgisini vereyim.

gaz doldurduktan sonra aracı çok kullanma fırsatım olmadı ancak olduğu kadarıyla gözlemlediğim öncekine göre daha iyi durumda

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

Benden 750 aldılar. Geçen 250 ye doldurmuştum. Bu nasıl bir enflasyon lanet olsun. Benimki soğutma hiç olmadığı için, gazı koyduktan sonra buz gibi soğuttu içeriyi. Uzun uzun kullanıp bakacağım neyden kaynaklandığına

Demeyi unuttum, işi yapan kişi gazın bitmediğini ancak etkisini yitirdiğini söyledi. Muhtemelen önce boşalttı

hocam nasıl randıman alabildiniz mi? Valf ile sorun çözüldü mü?

Hocam klimanın sogutmasinda artık bir problem yok

Çalışıyor ve gayet soğuk üflüyor. (kompresor değişmeye gerek kalmadan kendine geldi)

Ancak bayramdan sonra şu sorun ile uğraşacağım.

Uzun yolda ve rölanti de sıfır sorun klima ancak şehir içinde dur kalk yaparken zaman zaman devreden çıkıyor. Aslında ölümcül bir sorun değil ama arabayi soğutma süresi üzüyor.

Bunun sebebi şu olabilir.

Cam suyu koyarken fark ettim ki vakum borusu kırılmış. Bu da rölanti de dalgalanma ya ve kalkislarsa Düzensizliğe sebep oluyor. Belki sorun buna bağlıdır.

Sonuç olarak klima kompresör u artık sorunsuz değiştirmeye gerek kalmadı.

• Klimayı yaz kış açık tutuyorum. Klima sadece bir konfor aracı değildir güvenlik için de önemlidir. Kışın kalorifer ile birlikte klimayı açarsanız araç içindeki havanın nemini alır ve camlar asla buğu yapmaz. Ayrıca iç hava kalitesi mantar küf bakteri olmayınca çok daha iyi durumda olur, aracınız temiz kokar. Havalandırma+klimayı sürekli açık tutarım. Tavsiye ederim. On beş yıldır Ankara'da araç kullanırım hiç bir sorun yaşamadım, aksine aracım yaz kış ferah kalıyor. Son aracım 14 yaşına girdi klima sistemine hiç dokunulmadı. K.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.