Şimdi Ara

Bir fizik sorusu fem ygs 6 dan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://a1303.hizliresim.com/17/k/l5rtx.png

Beyler merhaba,şu soruda bişey kafama takıldı şimdi burada yalnız buzu eritecek kadar ısı veriliyor dememiş,o halde sıvıdada bir genleşme olmaz mı

• Ama ısıl dengede bunlar yani direk buza gider o ısı.0 derece old. için buz eriyecek sadece buz yararlanıp erir bu ısıdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makinamüh

Ama ısıl dengede bunlar yani direk buza gider o ısı.0 derece old. için buz eriyecek sadece buz yararlanıp erir bu ısıdan.

yani ısıl denge halindeki bir suyu buharlaştıramaz mıyım?
  • Cevabı merak ettim de a mı acaba emin değilim ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c
  • Doğru tamam c oluyor
    Sizin anlamadığınız nokta su basıncıysa katılar kendi sıvılarında eridiklerinde yükseklik degismez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen soruyu çözmüşsün zaten, anlamadığın nokta genleşmeymiş o yüzden sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volpenotte -- 17 Mart 2013; 23:52:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    TYT FİZİK'te 5+ net yapanlar
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

quote:

Orijinalden alıntı: makinamüh

Ama ısıl dengede bunlar yani direk buza gider o ısı.0 derece old. için buz eriyecek sadece buz yararlanıp erir bu ısıdan.

yani ısıl denge halindeki bir suyu buharlaştıramaz mıyım?

Dediğini anlamadım ama bak şöyle
    Şimdi su dolu kaba ben 0 derecede buz ekliyorum.Sonra kabı ısıtıyorum.Buz erime noktasında olduğundan ve hal değişim süresince sıc değişmediğinden suyun ısısı artmaz.Buz alır o ısıyı.Soruda da aynı şeyi yapıyoruz.Şimdi ben ısıttığımda yukarda anlattığım gibi direk buz alır o ısıyı dolayısıyla erir ama dikkat et bir kısmı eriyo.Yinede suyun yüksekliği değişmiyo karışımın özkütlesi zaten artıyo burayıda anlamışsın zaten anlatabildim umarım.

• suyun icindeki buz eridiği zaman yükseklik değişmez karışımın özkütleside değişmez zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.