Şimdi Ara

Bir Elektronikçinin Bilmesi Gereken Mutlak Konular Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir elektronikçinin bilmesi gereken mutlak konu nedir? ya da bie elektronikçi iyi bir elektrnokçi ise neleri bilmesi gerekir.. Selamlar

• Temel elektronik dersiyle öncelikle tüm devre elemanlarını su gibi bilmen lazım.Daha sonra devreleri okuma çalışma sistemleri sırayla devam ediceksin.
  • kirchoff kanunu, elektronik devre elemanları ve internetteki elektronik devreleri inceleyeceksin. Ben elektroniğin ilahı olacam diyosan elektromanyetik dalgalar, mikrodalga teorisi, diferansiyel denklemler, anten teorisi, sinyaller , bu konuları çok iyi bilmen lazım. Çok iyi bir fizik altyapın olması lazım, iyi bir fizikci bilgisine sahip olamayan hiçkimse mükemmel bir elektronikci olamaz..
  • En basit elemanlar olan;direnç,kondansatör,diyot,transistörlerin nasıl çalışıp devrede ne görev yaptıklarını ÇOK iyi öğrenmek gerekir.30 yıldan fazla bir zamandır elektronikle uğraşıyorum.İlk 5. yılın ortasında yüzlerce radyo monte ettim,yüzlerce tamir ettikten sonra bir gün;transistörün çalışma modlarını bilmediğimi gördüm.Ve ders çalışmaya başlayıp direnç,kondansatör transistör v.s. elemanların çalışmalarını yeniden öğrendim.Kullanılacak malzemeyi,voltaj,güç,gibi kriterlerini öğrenerek kullanmak malzeme ve zaman kaybını önlemek için yararlıdır.Bir konu da yapılan devrelerin çalışıp çalışmadığı,veriminin nasıl olduğunu şemanınbir yerine not ediniz.Daha sonraki zamanlarda işinize yarayacaktır.Not tutmak işimizin çok önemli bir konusudur.Başlarken kalın bir acenta ile başlayınız.Kolay gelsin.
  • bir elektronikçinin bilmesi gereken mutlak konu; elektroniğin hiçbir zaman mutlak kalmayacağı, kendisinin sürekli gelişmesiyle öğrenecek kişinin de kendisini geliştirmesi gerektiğidir..
  • En başta lehim yapmayı bilmeli
    Lehim yapmak bir sanattır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında çok geniş ölçekli bir soru olmuş. elektronikle hangi düzeyde uğraşacağınıza (mühendis/teknisyen/tekniker/hobi) göre değişebilir. Ben elektonik mühendisiyim, hiçbir mühendislik talebesinin okumadığı kadar matematik ve fizik okudum. Bu altyapı devre elemanlarının çalışmasını anlamak için çok faydalı. Ancak herkesin bu seviyede matematik ve fizik bilmesi şart değil. Temel çalışma prensiplerini daha basitçe açıklayan pek çok kitap ve web sitesi var. Buradan, en azından pratikte elektronik ile uğraşmak için yeterli bilgi edinilebilir. Yine de maalesef pek çok iyi kaynak İngilizce, bu nedenle en az okuduğunuzu anlayacak kadar İngilizce de bilmeniz gerekiyor. Daha sonra da bol bol devre yaparak, lehim yapma, hata ve arıza bulma konusunda tecrübelenmek önemli.

Ayrıca, diğer arkadaşların da belirtiği gibi her konuda her şeyi bilmek mümkün değil. O açıdan ilginizi çeken bir konuda (analog, digital, endüstriyel elektronik, kontrol, yüksek frekans vb.) yoğunlaşmak mantıklı olacaktır.

Kolay gelsin.

• Yorumlarınız için hepimize ayrı ayrı teşekür ederim... Elektirik ve elektronik alanında temel bir arşiv oluşturacam(müsait bir zamanımda) word olarak burada paylaşacağım.... Tek sorum olacak ben devre hakkında pek yorum getiremiyorum birde devre kurarken zorlanıyorum mesela "ortam sıcak olduğunda ntc ile otomatik soğutma" devresini düşündüm ama kurarken çok basit ve dandik bir şey oldu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Şerif

Yorumlarınız için hepimize ayrı ayrı teşekür ederim... Elektirik ve elektronik alanında temel bir arşiv oluşturacam(müsait bir zamanımda) word olarak burada paylaşacağım.... Tek sorum olacak ben devre hakkında pek yorum getiremiyorum birde devre kurarken zorlanıyorum mesela "ortam sıcak olduğunda ntc ile otomatik soğutma" devresini düşündüm ama kurarken çok basit ve dandik bir şey oldu...

Bilgi + Pratik + Tecrübe... ve de sabır
  • quote:

Yorumlarınız için hepimize ayrı ayrı teşekür ederim... Elektirik ve elektronik alanında temel bir arşiv oluşturacam(müsait bir zamanımda) word olarak burada paylaşacağım.... Tek sorum olacak ben devre hakkında pek yorum getiremiyorum birde devre kurarken zorlanıyorum mesela "ortam sıcak olduğunda ntc ile otomatik soğutma" devresini düşündüm ama kurarken çok basit ve dandik bir şey oldu...

Eğer güzel bir arşiv oluşturup bizle paylaşabilirsen biz de yararlanırız çok güzel olabilir. Çünkü eminim ki hepimizin bilmediği birşeyler vardır, öğrenmek güzel şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

Eğer güzel bir arşiv oluşturup bizle paylaşabilirsen biz de yararlanırız çok güzel olabilir. Çünkü eminim ki hepimizin bilmediği birşeyler vardır, öğrenmek güzel şey.

İnş. Sıfırdan bir arşiv oluşturacam... daha sonra çıktısını alırsınız :D

• Elektroniği ben tıbba benzetirim..

İlk birkaç yıl herkes tıp hakkında temel bilgileri alır, sonra branşlara ayrılıp uzmanlaşılır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Elektroniği ben tıbba benzetirim..

İlk birkaç yıl herkes tıp hakkında temel bilgileri alır, sonra branşlara ayrılıp uzmanlaşılır..

Katılıyorum çünkü elektronikte tıpta bir dünyadır.. Selamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.