Şimdi Ara

Bir dönemin sonu: Windows 10 için Nvidia sürücü desteği bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir dönemin sonu: Windows 10 için Nvidia sürücü desteği bitiyor
    Microsoft'un Windows 10 için resmi desteğini 14 Ekim 2025 tarihinde sonlandırmasının ardından Nvidia da GeForce kullanıcılarına yönelik yol haritasını açıklamıştı. Şirket, Windows 10 için Game Ready ve Nvidia Studio sürücülerini bir yıl daha desteklemeye devam etti. Ancak bu sürenin sonuna yaklaşılırken, normal sürücü güncellemelerinin sona ereceği tarih yeniden gündeme geldi.

Windows 10 için Nvidia sürücü desteği bitiyor

Nvidia destek planına göre Windows 10'u destekleyen son Game Ready sürücüsü Ekim 2026'da yayınlanacak. Bunun ardından, Kasım 2026'dan itibaren çıkacak yeni Game Ready sürücüleri Windows 10 desteği sunmayacak.

Bu durum, Windows 10 kullanmaya devam eden GeForce kullanıcılarının mevcut sürücülerini kullanmayı sürdürebileceği anlamına geliyor. Ancak Nvidia'nın yeni oyunlar için yayınladığı performans optimizasyonları, yeni özellikler ve düzenli Game Ready sürücü güncellemeleri artık Windows 10'a gelmeyecek.

Güvenlik güncellemeleri 2029'a kadar sürecek

Nvidia, normal sürücü desteğini sonlandırmasına rağmen Windows 10'u tamamen terk etmeyecek. Şirket, kritik güvenlik açıklarına yönelik sürücü güncellemelerini Ekim 2029'a kadar üç aylık dönemlerde yayınlamaya devam edecek. Böylece Windows 10 kullanıcıları, Ekim 2026'dan sonra yeni oyunlara yönelik Game Ready optimizasyonlarından yararlanamayacak. Buna karşın kritik güvenlik sorunları için Nvidia'dan destek almaya devam edecek.

Ayrıca Bkz.Windows 11'e beklenen özellik geliyor: GPU için RAM ayırma

Nvidia, Windows 10 desteğini uzatma kararının arkasında, işletim sistemini kullanmaya devam eden yüksek sayıdaki GeForce kullanıcısı bulunuyordu. Ancak Ekim 2026'nın yaklaşmasıyla birlikte şirket, daha önce açıkladığı takvimi uygulamaya hazırlanıyor. Windows 10'da kalmayı tercih eden kullanıcılar için bu süreçte en önemli değişiklik, Kasım 2026 itibarıyla yeni Game Ready ve Studio sürücülerinin Windows 10 ile uyumlu olmayacak olması.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-ends-windows-10-game-ready-support-in-october

• sadece espor türü hafif oyunlar oynayan ve oynadığı oyuna oranla güçlü ekran kartına sahip bizler için inanın hiç bi önemi yok. ben cs ve dota oynuyorum arkadaş. 3060ti var ve zaten en son ne zaman sürücü güncellemesi yaptım hatırlamıyorum bile. en yeni sürüm yükleyip olası bug yada hatalarla can sıkmaktansa zaten stabilitesi kanıtlanmış olanla devam etmek en iyisi. xpden 7ye geçtik vistayı atladık. 7 den 10a geçtik 8i atladık. şimdi nasipse şu engelli 11i de kullanmamaya yeminliyiz
  • sadece espor türü hafif oyunlar oynayan ve oynadığı oyuna oranla güçlü ekran kartına sahip bizler için inanın hiç bi önemi yok. ben cs ve dota oynuyorum arkadaş. 3060ti var ve zaten en son ne zaman sürücü güncellemesi yaptım hatırlamıyorum bile. en yeni sürüm yükleyip olası bug yada hatalarla can sıkmaktansa zaten stabilitesi kanıtlanmış olanla devam etmek en iyisi. xpden 7ye geçtik vistayı atladık. 7 den 10a geçtik 8i atladık. şimdi nasipse şu engelli 11i de kullanmamaya yeminliyiz

• benim takıldığım husus NVidia hala linux sürücülerini açık kaynak olarak yayınlamıyor. windows u hepten kaldırmak için gerekli olan adım asıl bu bence.

• Oynadığı oyunlar belli olan kullanıcılar w10'dan aynı driverdan devam.
    w11 belasına girmeye gerek yok.

• emrekaradag kullanıcısına yanıt
    bir kaç yıla galiba da windowsu komple atlayacağız gibi duruyor win 12 den de umudum yok açıkcası, ben atladım şahsi olarak windows devri benim açımdan bitti 2 yıldır laptop da 1 yıldan biraz daha uzun süredir de masaüstü de cachy os kullanmaya başladım, son 1 yıldır windows ihtiyacım olmadı hiç, sadece alışana kadar biraz kendini zorlamak gerekiyor(spesifik ihtiyaçları olanları kapsamıyor şu anda 1,5 yılı daha var onun için)

• herşey tarayıcı üzerinden çalışacak hale gelsede linux kullansak, şu hasta microsofttan kurtulmak gerek, mecburiyet ne kötü

• Tamamen kapitalist sistemin para kazanması için yapılıyor. Windows 11 ile donanım seçip sistemi ağır hale getirenler ile donanım üreten firmalar aynı para babalarının.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şunu atlayıp Win10'a öyle veda ederiz.

• bunlar windows xp kullanıp windows 7 ye salladılar sonra windows 10 çıktı sonra windows 7 yi savundular sonra w11 çıktı windows 10u savunuyorlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.