Şimdi Ara

Bir dizi 8800 GT sorusu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merabalar bugün 8800 GT aldım ancak bi kaç Sorum var yardım ederseniz sevinirim. ( MSI NX8800GT 512 MB OC )

1) Bilgisayarımda XP kurulu yani şimdi ben bu kartı kullandıgımda DX10 u kullanmam için illa Vista mı kurmam gerek?

2) İşlemci 64 bit , Vista 64 ü yüklememin bu kart açısından bi avantajı var mı ya da dezavantajı? ( eger Vista lazımsa illa bari 64 bit yükleyeyim mi diye soruyorum :P ) ( 1 GB ram var ama yinede yeterli ram de faydası olup olmayacagını merak ediyorum )

3) Kartın yanında psu daki 2x 4 pin li girişi 6 pinli yapmak için bi parça var . bunu her psu da kullanabilir miyim yoksa bu kendiliginden 6 pin li olan bi psu mu kullanayım ( psu 460W 'dır)

4) eski kartım olan 6600 GT ile 8800 GT yi SLI yapabilir miyim? herhangi bir sorun olur mu?

Şimdi den cevaplar için teşekkürler.

• 1-dx10 için vista şart.Şu an için dx10 avantaj değil.
    2-
    3-iyi markalı bir psu kullanmam gerek.
    4-Sli için aynı ekran kartından olması gerek.Herşeyiyle aynı olması gerek.
  • 1) Evet, Dx10 efektlerini Vista'da görebilirsiniz ama hiçbir ekran kartı Crysis'i çok yüksekte yani Dx10un bulunduğu ayarı akıcı bir şekilde oynayamıyor.

2) 32bit kurabilirsiniz. 64Bit'tye sorun daha çok hem. Belleği 2GB yapın bu arada.

3) Her şeyden önce güç kaynağınız gerçekte 460Watt'ı sağlıyor mu?

4) 2 farklı ekran kartının birlikte çalışabildiği sistem Sli değil CrossFire idir. Sli için aynısından 2 tane gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 23 Kasım 2007; 22:10:13 >
  • benim bildiğim aynı model aynı marka iki ekran kartının birbirine bağlanmasına ati tarafında crossfire, nvidia tarafında sli deniyor. fakat testlerde görüldüğü üzere cf sli dan daha üstün bir teknoloji örneği.

??
  • quote:

Orjinalden alıntı: hzrcn

benim bildiğim aynı model aynı marka iki ekran kartının birbirine bağlanmasına ati tarafında crossfire, nvidia tarafında sli deniyor. fakat testlerde görüldüğü üzere cf sli dan daha üstün bir teknoloji örneği.

??

CrossFire daha başarılı doğru ama mesela 1950Pro ile 1950XTX'i de CF yapabilirsiniz, sadece daha düşük saat hızlarına sahip olanınki geçerli olur.
  • 64 Bit teknolojisi aslında Intel tarafından çokta öne sürülen bir teknoloji değil. Farkındaysanız AMD gözümüze sokarken Intel hala öyle 64 Bit kullanmıyor pazarlama stratejisi olarak. Aslında bunun nedeni AMD nin 64 Bit olayını çok daha iyi yapması (ki zaten çok daha önce çıkartmıştı). Yine de 64 Bit işletim sistemi işlemcini çok daha iyi kullanabilmeni sağlıyor ancak stabil bir sistem olmadığından dolayı bence 32 Bit ile devam et sen. RAM ise kesinlikle 2 GB olmalı yoksa 8800GT falan işe yaramaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hzrcn

benim bildiğim aynı model aynı marka iki ekran kartının birbirine bağlanmasına ati tarafında crossfire, nvidia tarafında sli deniyor. fakat testlerde görüldüğü üzere cf sli dan daha üstün bir teknoloji örneği.

??

SLI'da tıpatıp aynı iki ekran kartının birlikte kullanılması söz konusu ve her oyunda desteklenmiyor diye biliyorum.Crossfire'da ise kartların aynı olması zorunluluğu yok (Tabi bazı faktörlerin aynı olması gerek tam olarak bir bilgim yok bu konuda ama çoğu kart uyuyor birbirine) ve de bütün oyunlar tarafından destekleniyor çünkü iki kart crossfire yapınca tek bir kart olarak görünüyor diye biliyorum.Tabi crossfire'da her oyundaki performans artışı aynı olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet gerçek 460W ama 6 pinli bi çıkışı yok ( benim alıcagımın ) herhangi bir sorun olur mu o ara kabloyu kullansam ? ( 2x4 pinliyi = 6 pinliye çevirme / ekran kartıyla geldi ) yoksa 6 pinli bi PSU daha mı güvenli?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nephertiti

evet gerçek 460W ama 6 pinli bi çıkışı yok ( benim alıcagımın ) herhangi bir sorun olur mu o ara kabloyu kullansam ? ( 2x4 pinliyi = 6 pinliye çevirme / ekran kartıyla geldi ) yoksa 6 pinli bi PSU daha mı güvenli?

farketmez ara kablo ile de olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.