Şimdi Ara

Bir devrin sonu: Windows 10 için son tarih paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy şu anda #10
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
90. Sırada  bugün en iyi #38
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir devrin sonu: Windows 10 için son tarih paylaşıldı
    İlk olarak 2015 yılında görücüye çıkan Windows 10 için yolun sonu göründü. Çıktığı günden bu yana hızla benimsenen ve beğeni kazanan işletim sistemi, tam 1 yıl sonra kullanıcılara veda edecek ve güncelleme almayacak. Peki bu ne anlama geliyor veya kullanıcıların seçenekleri neler? İşte detaylar...



    Windows 10 desteği kesiliyor: İşte son tarih



    Microsoft cephesinden gelen açıklamaya göre, Windows 10 işletim sistemine olan desteğini 14 Ekim 2025'te resmen sonlandırmayı planlıyor. Bu noktada 22H2, Windows 10 için paylaşılan son en son sürüm olacak ve artık herhangi bir güncelleme sunulmayacak. Ayrıca son tarihe kadar aylık güncellemelerin devam edeceğini söyleyelim.



    Hepimizin bildiği gibi Microsoft, Windows 10’un emekliye ayrılmasıyla birlikte Windows 11’i ana işletim sistemi yapmak istiyor. Ancak bu olurken, Windows 10'un gezegendeki en çok kullanılan işletim sistemi olmaya devam ettiğini belirtelim. Öyle ki son istatistikler pazar payının %64,99'unu elinde tuttuğunu gösteriyor. Windows 11 ise farkı kapatmaya devam ediyor ancak kardeşinin gücüne ulaşmaktan hala çok uzak.



    Peki bu tarihten sonra ne olacak?



    Ne yazık ki, mevcut cihazınız Windows 11'e uyumlu değilse yapmanız gereken üç seçenek var. İlk olarak, yeni bir dizüstü bilgisayar satın almanız gerekebilir ve Microsoft'un birçok kişiye önerdiği tavsiye de bu. Diğer seçenek ise Microsoft'un Genişletilmiş Yazılım Güncelleştirmeleri'ne (ESU) kaydolmak. Ancak bu hizmetin fiyatı yıllık 61 dolar ve şimdilik yalnızca işletmeler için sunulduğunu belirtmekte fayda var.



    Ayrıca Bkz.Windows 11 24H2 güncellemesi internet bağlantı sorunlarına yol açtı



    Son olarak, hiçbir şey yapamazsınız. Windows 10, 14 Ekim 2025'ten sonra da çalışmaya devam edecek ancak bu tarihten sonra kullanmak önemli bir risk taşıyor. Keza desteğin kesilmesiyle birlikte bu işletim sistemini çalıştıran bilgisayarlar hayati önem taşıyan güncellemeleri ve yamaları alamayacak ve bu da onları siber saldırılara ve güvenlik açıklarına karşı savunmasız hale getiriyor.




    Kaynak:https://www.ghacks.net/2024/10/14/windows-10-support-ends-in-exactly-1-year-here-are-your-options/







  • 7.Nesil İ7 Oyun Bilgisayarı Var. Uyumlu Değil. Nasıl Bir Faşistlik Böyle...
  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt

    Planlı eskitme

  • 10 yıldır aynı notebooku kullanıyorum. En az 5 yıl daha gider. 15 yılda bir notebook almak bence bırakında alalım :))))
  • Tarayıcıların desteği önemli burada. Chrome Firefox ne kadar dayanacak bakalım
  • Nasıl ki Win 7'de direndim 10'a geçtim. Aynı şey 10 için yapacağım. Bekle 12.
  • Microsoft amcam resmen Linux'un ekmeğine yağ sürüyor. Allah razı olsun, Zaten birkaç program eksikti onlarda yavaştan başlar eklenmeye.

    Artık Copilot düğmesini Monitörun ortasına bile koysanız Linuxtan devam.
  • XP'de baskılar sonucu güvenlik güncellemesi vermek zorunda kalmıştı, Internet'i güvensiz yapıp bu durum lisanslı kullanıcıları da etkilediği için. Ah güzel günler. Ama devir değişti, Çelik de değişti herhalde.
  • Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt

    Standart kullanıcıların hiçbiri geçmez kolayla linux dağıtımlara. Baya aşınayım ben bile arada kuruyorum kızıp siliyorum. Saçma şeylerle uğraşmak zor geliyor .. blutv açıp film izlicem. Ana bir bakıyorsun adamlar uğraşıp ayarlamamışlar bile. Güzel yanları elbet var ama işte

  • W10 desteği bitene kadar kullanmaya devam.
  • 2016 dan beri win10 format atmadım ki, disk değişirken bile taşıma yaparak gittim hala yavaşlama yok anlık 250 proses çalışıyor ama format gerekmedi, antivirüs de kullanmadım.
  • Yıl 2015: Windows 10 kötü
    Yıl 2024: Windows 10 ile devam

    Yıl 2021: Windows 11 kötü
    Yıl 2030: Windows 11 ile devam

    Hiç şaşmaz. İzleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 14 Ekim 2024; 22:7:40 >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt

    Sebebi sürücü uyumu ve optimizasyon. Yeni işletim sistemlerinde yeni donanımlara daha çok özeniyor microsoft. Eskiler terletiliyor. Haliyle en iyi sürüm en yüksek optimizasyonun olduğu sürüm oluyor.

  • 2025’den sonra özellik güncellemesi almaz ama güvenlik güncellemelerini minimum 5 yıl daha alır.


    Olaya sadece bilgisayarını evde kullanıp valorant oynayan önemsiz kullanıcılar açısından bakmayın bu adamlar için bir şey fark etmiyor bir gecede formatlar bilgisayarı windows 11 kullanır. Peki kurumsal tarafta kullanılan windows 10’lu bilgisayarlar ne olacak? Ofis sistemleri, terminaller, atmler, built-in sistemler. Bunların arasında birçok eski sistem var tpm desteklemeyen windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamayan milyonlarca sistem var. Nasıl 1 sene sonra bu kadar sisremi şak diye windows 11’e geçirceksiniz?


    O yüzden bu tür eksik içerikli haberlere pek itimat etmeyin. Bu tür milyonlarca sistemde çalışan yazılımların fişini şak diye çekemezler önce özellik güncellemeleri kesilir yeni özellik barındıran ana sürümler çıkmaz sonrasında sadece güvenlik güncellemeleri devam eder epey süre. Zaten önemli olan güvenlik güncellemeleridir özellik olarak zaten alacağını almıştır stabil bir noktaya gelmiştir.


    Windows 7 2009 yılında piyasaya çıkmış 2015 yılında destek süresi bitmiş ama 2020 yılına kadar yani 5 yıl güvenlik güncellemesi almaya devam etmiştir. Microsoft yayınlanmış tüm güncellemeleri de 2023 yılına kadar servis etmeye devam etmiştir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Ekim 2024; 23:36:43 >




  • Tarayıcılar ne zaman desteğini keserse o zamana kadar devam win10 na.
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    uzun yıllardır 2. bilgisayarım olan laptop da linux deneyimliyorum kısa sürede ubuntu çökertmeyi hep başardım 🤣 Mint daha stabil ve zorlamayı kaldıran bir yapım bir çok ana linux dağıtımını deneyimledim en son 1 yıldan fazladır Garuda Linux de kaldım çok hoşuma gitti özellikle dragonized sürümü kendi içinde gelen araçları oldukça çeşitli ve ihtiyaca göre basit bir şekilde kurulum aşamasında düzenlenebilir halde neredeyse windows aratmayacak düzeyde diyebilirim, bana göre bir çok standart kullanıcının windows ihtiyacı bile yok internette gezip müzik dinleyip film izleyenler için gayet yeterli aslında, temel sorun linux de çok fazla dağıtım bulunması insanlar neyi kullanacağını öğrenmek için çok fazla araştırma yapmak zorunda kalıyor en fazla 2-3 dağıtım olsa ve fazlasıyla destek görse laptop satışlarında linux yüklü gelse bu kırılabilir aslında ama windows bu konuda aşırı agrasif bir şekilde zamanında piyasayı kaptı, bir diğer kayıp ise oyun tarafında ki bu 10-15 yıl öncesine göre çok daha iyi durumda olsa da yeterli düzeyde oyun firmalarından destek görmedi ki buna rağmen steam sayesinde bir çok oyun oynanabilir hale geldi kimisi iyi çalışıyor kimisi iyi çalışmıyor tabi ama yine de azda olsa bir gelişme yaşadı belki de %80 den fazla piyasadaki oyunları çalıştırabilir hale geldi, linux işletim sistemini gerçekten seviyorum deneyimlemekten keyif alıyorum ama halen daha ana işletim sistemim olarak kullanmalıyım diyemedim ama gündelik işler için dışarda laptop da kullanırken çok memnunum her işimi de yapıyor eğer deneyimlemeyenler varsa Garuda linux denemeleri gerek kesinlikle




  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt

    Adamlar doğru olanı yapıyor. Microsoft'un yerinde olsam 10. nesil öncesindeki tüm işlemcilere desteği keserim. Bir işlemci 5 yaşını doldurduğunda artık eski bir işlemcidir ve destek verilmesi yanlıştır. Yeni bir işletim sistemi yapıyorsun ama hala eskimiş işlemcilere destek vererek güzelim sistemin stabilitesini bozuyorsun. Her şeyle uyumlu çalışsın diye 10 yıllık işlemcilere destek verilirse olacağı bu.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Kişi başı milli geliri düşük bir sürü ülke var bizim gibi, insanlar istemez mi 2-3 yılda bir sistem yenilemeyi ama durum ortada insanlar mecburiyetten eski sistemlerle idare etmek zorunda kalıyor, size kalsa eski sistem kullananlara bilgisayar kullanmaları da yasaklanmalı.  

  • Kişisel görüşüm şudur, mac ile fiyat farkı kapanıyorsa bu saatten sonra windows alınmaz, oyuncu hariç..
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Win10 çıktığında stabil çalışamıyordu, güncellemelerle 3-4 yıl sonra stabil hale geldi. Windows'un hemen hemen tüm işletim sistemleri yıllar sonra güncellemelerle stabil hale geliyor, millet alışıyor taaak yeni stabil olmayan işletim sistemi, taak desteği kes...
    Haa bir de i7 7. nesil olan bir bilgisayarınız varsa, yeni dizüstü alın diye tavsiye vermiş. Küfür etse daha iyi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.