Şimdi Ara

Bir Devrimci Meselesi [3. Bölüm]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    .......
    ...
    .
    Devrimciler sonunda ülkeyi ele geçirmişti. Tüm yabancı ürünler toplanıp yakılıyor fakat sadece yabancı marka sigara ve içkiler üst devrimciler tarafından saklanıyordu. Eli silah tutan 8 yaşındaki çocuklar ne olduğundan habersiz iş görmeyen insanların kafalarına sıkıyor ve sanki bilgisayar oyunundaymış gibi birbirlerine bugün kaç kişi öldürdün? soruları sorup gülüşüyorlardı. Ben mi? Bende sorgu odasında yanıma gelecek yoldaşın ne sorular sorabileceğini düşünüyordum. Ölmemek için her yalanı söylemeye hazırdım. Tüm bilgisayarlar içindeki kimlik bilgileri ile birlikte yakılmıştı. Her yerde herkes eşittir yazısı asılıydı. Sabah uyandığımızda bile bu sözleri bağırmamız isteniyordu. Yerli roman kapaklarında bile herkes eşittir yazısı yazılıydı.

Sonunda yoldaş gelmişti. İlk sorduğu soru neden buradasın olmuştu. Bende annenin burada olduğunu duydum demeden yoldaşlara yardım etmek için dedim kendimden emin, yapmacık olduğunu hissettirmeden. Bana dönüp adaletin olmadığı, zenginlerin ülkesinde köleyken ne iş yaptığımı sordu. Devrimden önceki hayatımda bir iş seçmek için 16 yıl okumak zorundaydım. Şimdi ise 10 saniye içerisinde bir iş seçip hayatımı yönetebilirdim. Normalde annem ve babam doktorlardı ve hastanede tanışmışlardı. Abim ise ülkece bilinen hatta TV programlarına çıkan ekonomistti. Ben ise bim de çalışan kasiyerdim. Ama genetik olarak zeki olduğumu bildiğimden ve abimi kıskanmadığımdan o an direk Bilim adamıyım diye seslendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton Maupassant -- 26 Eylül 2017; 2:3:20 >

• 2. Bölüm
    ........
    ...
    .
    Bilim adamıyım dedikten sonra sorgusuz süalsiz beni gözlüklü ve saçlarının belirli bir kısmı olmayan, endişeli ve stresten tırnaklarını yiyen insanların olduğu bir hücreye attılar. Beni sabun mu yapacaklardı hiçbir fikrim yoktu. Direk köşeye oturmamla yanımdaki gözlüklü tırnaklarını yiyen amca "bilim adamı olmak için genç değil misin delikanlı?" diye sordu. Artık bir yalan söylemiştim ve bunu sürdürmeliydim. Ölmek istemiyordum hele 8 yaşındaki çocukların ben 12 insan öldürdüm bugün ehe deyip oradaki 12 kişinin içinde olmak ASLA. Üniversiteyi erken bitirdim deyip geçiştirdim. Herkes endişeli gözüküyordu ama benim kaybedecek bir beynim olmadığından sakindim. Önümdeki 3-4 adam kaçma planlarına başlamıştı. Onlara göre; eğer penceredeki 3 demir şeride, tam baskı uygulanırsa herkes kaçabilirdi. Bu fikri uygulamaya koyuldular.

El birliğiyle önce 3 demir parmaklığın temelini yemek kaşığıyla açtılar sonradan ise güç uygulamaya başladılar. Odada 15 kişiydik ve biri hemen silahını çıkartıp o 3 kişiyi vurdu. Kulaklarım çınlıyordu. O an tansiyonum düşmüş olacak ki gözlerim karardı. Eli sopalı 2 kişi girip herkese vuruyordu. Ben bir şey hissetmedim. Ama o çadırda uyandığımda her yerim mosmor olmuştu.

• 3. Bölüm
    .........
    ...
    .
    Gözümü açar açmaz zor nefes aldığımı farkettim. Oradan bir hemşire güler yüzlü bir şekilde yaralarımı tedavi ediyordu. Hemen sağımda da bana soru sormak için bekleyen bir yoldaş vardı. Uyandığımı fark eder etmez hangi ülkelere gittiğimi sordu. 12 yıl önce ben daha ergenlik çağlarımda babam bizi İrlanda'ya götürmüştü. Ondan sonra ilimden dışarı çıkmamıştım. Bende gerçeği söyledim. Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Slovakya, Çek cumhuriyeti, Almanya, Belçika, İngiltere ve İrlanda'ya gittim efendim dedim nefessiz bir şekilde. Sonuçta uçağım İrlanda'ya uçarken bu ülkelerin üzerinden geçmişti. Bende o ülkelere gittim sayılırdım.
  • Hayaller içinde gün görmeye bak

Saklı kalan güne can vermeye bak

Parıldayıp duran insanlara bak

Kendi düşlerine düşmanlara bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.