Şimdi Ara

Bir depoya 600 km nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Nissan 98 primera SLX imin (1,6 motor) yakıt durumunu ölçtüm. Bir depo 198 TL'lik benzinle 600 km gidiyor. Yarısı şehir içi, yarısı şehir dışı olmak üzere. Sizce bu durum normal mi? Hemen gaz yaptırmalımıyım? Abim acemiliği üstümden attıkça aracın daha az yakacağını da söyledi. (1 aydır araç kullanıyorum) Gerçi arabayı genelde 2000-2500 devirlerde kullandım. görüşlerinizi alabilirmiyim.

• 100 km'de ortalama 7,46 litre yakmışsın. Çok uçuk bir değer değil. Hatta trafiği yoğun bir şehirde yaşıyorsan iyi bile denebilir. Gaz taktırma kararı ise maliyetini ne kadar zamanda amorti edebileceğinle yani ayda/yılda yaptığın kilometre ile alakalı. ayda 1000 km ve üzeri yol yapıyorsan bence yaptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir86

100 km'de ortalama 7,46 litre yakmışsın. Çok uçuk bir değer değil. Hatta trafiği yoğun bir şehirde yaşıyorsan iyi bile denebilir. Gaz taktırma kararı ise maliyetini ne kadar zamanda amorti edebileceğinle yani ayda/yılda yaptığın kilometre ile alakalı. ayda 1000 km ve üzeri yol yapıyorsan bence yaptır.

+1
  • İzmirde yaşıyorum arkadaşlar. Bu 600 kmnin içinde 35-40 km dik dağ yoluda var. Elimden geldiğince 2000 devirde tutyom ama kalkışlarda fazla bağırtıyorum arabayı.

Sonuçta normal mi diyorsunuz?
  • Dağ yollarını ve yokuşları yakıt tüketimi üzerinde çok etkili görmemek gerek. Sonuçta her çıkışın bir inişi var. Ben izmir de yaşıyorum. 2011 cruze mt kullanıyorum. Manisa-İzmir yolunu bilenler bilir, yokuşu çıkarken ortalama 13-14 litre civarında tüketim görünüyor, yokuşu inerken ise 0, hadi sıfır demeyelim maksimum 1 litre olsun gene ortalamada 6-7 litre oluyor.

Dediğim gibi verilerin bence gayet normal. Yılda 12000 ve üzeri km yapmayacaksan gerek yok. 98 model araca da ben şahsen 2000 tl harcama yapmam.
  • Oldu sağol kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.