Şimdi Ara

Bir bakar mısınız ilginç ve garip bir durum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kahve bulunmadan önce kahverengi ye ne deniyormuş?

• Ala.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jamiryo

• quote:

Orijinalden alıntı: dafuq

Jamiryo

Bu yazılmış mı diye bakmaya geldim ve çıkıyorum.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahverengini bulmak için önce kahveyi bulmuşlar. böyle bir rengin açıklığı çok göze battığı için araştırmalar zorlu ve çetin geçsede vazgeçmemişler. sonuçta azimle uğraşan kahverengini tutturur
  • Bilimsel bir açıklama yapayım ama taşlamayın :D

Türkiye de kahverengi deniliyor. Kahve Türk alfabesi tasarlanmadan önce de vardı. Yani alfabemiz oluşturulurken orço gibi düşünceli atalarımız kahverengi ismini vermişlerdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AristocraticaL*

Bilimsel bir açıklama yapayım ama taşlamayın :D

Türkiye de kahverengi deniliyor. Kahve Türk alfabesi tasarlanmadan önce de vardı. Yani alfabemiz oluşturulurken orço gibi düşünceli atalarımız kahverengi ismini vermişlerdir.

Oha benimle aynı şeyi düşünmüş herif yuh diyorum. ve aynı forumda aynı konuyu açmışız. Neredeyse kelimesi kelimesine aynı konu. googleda arayayım dedim bu konu çıktı.

http://forum.donanimhaber.com/m_37423975/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 29 Temmuz 2013; 4:48:03 >
  • Insan anüsunden Çıkan Seyin Rengi

• quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Oha benimle aynı şeyi düşünmüş herif yuh diyorum. Neredeyse kelimesi kelimesine aynı konu. googleda arayayım dedim bu konu çıktı.

Hocam şaşırılacak bir durum yok. Gerçek olan bu. Buna benzer farklı bir konuyu da üni.deki proflarla tartışmıştık. Onların da açıklamaları bu yönde .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Oha benimle aynı şeyi düşünmüş herif yuh diyorum. Neredeyse kelimesi kelimesine aynı konu. googleda arayayım dedim bu konu çıktı.

Hocam şaşırılacak bir durum yok. Gerçek olan bu. Buna benzer farklı bir konuyu da üni.deki proflarla tartışmıştık. Onların da açıklamaları bu yönde .

sen onu yazınca osmanlıcada kahverengiye bakayım dedim ne deniyormuş o konu çıkınca şoka uğradım. Hemen hemen aynı kelimeler ya birde

• Kelimenin kökeni

1400'lü yıllarda Türklerin kahveyle tanışması sonrasında zaman içinde kahve bu renge adını vermiştir. Japonlar aynı renge, çay rengi anlamında "chairo" (Cha:çay, İro:renk) derlermiş, Osmanlıda "Fındıki" diye adlandırılmıştır. İngilizcede de adını fındıktan (hazel) almıştır. Günümüzde "alageyik, alabalık" örneklerinde gördüğümüz ve "rengarenk" anlamındaki "ala" sözcüğü Türkçede kahverengi anlamında kullanılmıştır. "Ela"nın kaynağı da bu sözcüktür. Eski Türkçede kahverengi anlamında kullanılan sözcük ise "konur" (kongur)dur. Bu sözcüğün anlamı kaynaklarda "yanık al, yağızımsı al" diye verilmektedir. Açık kahverengi saçlar için kullandığımız "kumral" da bu sözcükle "al"ın bileşiminden (konural) "kumral" olmuştur.[1] Türkçe boz sözcüğünün bir anlamı da kahverengidir. Boz ayı, kahverengi ayı anlamındadır.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kahverengi

ÖZET: kahveyle tanıştıktan sonra renge bu ad verilmiş. Osmanlıda "Fındıki"ymiş. Eski türkçede alageyikdeki "ala" kahverengi anlamında kullanılmış. kumral daki al ordan geliyormuş.

• Önce kahverengini bulmuşlar sonra bakmışlar kahvede kahverengi gelin buna kahve diyelim demişler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.