Şimdi Ara

Bir arkadaşa borç verdim, vadeyi geçince borcu geri istedim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki gün önce gece vakti bir arkadaşım aradı beni, borç istedi. Yüklü miktar. Çok acilmiş. Elimde onun istediği kadar yoktu lakin biraz vardı. O an acil ihtiyaç duyduğunu, bir sonraki gün (yani dün, Cuma) öğlen vakti geri vereceğini taahhüt etti. Ben de o an, içinde bulunduğu zor durumu düşünerek elimdekine annemlerden de biraz ekleme yaparak parayı havale ettim.

Öğleni beklerken akşam oldu. Ses seda yok. Bugün (Cumartesi) öğlen civarı arkadaşımı aradım. Kendisine bana dün dönmesi gerektiğini, niye dönmediğini sordum. Kendince sebeplerini sıraladı. Bunun sorun olmayacağını, mümkünse o anda bana dönmesini söyledim. Benim de kendisi gibi paraya ihtiyaç duyduğumu ve bunun için kusura bakmaması gerektiğini söyledim. Hesap bilgilerimi istedi. Kendisine gönderdim ve tahmini on beş dakika sonra vermiş olduğum meblağı hesabımda gördüm.

Normalde kimseden borç almam kimseye de vermem. Çünkü insanlar sözüne sadık değil. Bu arkadaşımın o an gerçekten zor durumda olduğunu gördüğüm için kendisine yardımcı oldum.

İnsanları tanımadan kimseye borç vermeyin. İnsani haller dışında söz senettir. A zamanı diyorsan A zamanında borcunu vermelisin. Vadeni aşacaksan nezaketen karşı taraftan özür dileyip sizi biraz daha idare edip edemeyeceklerini sorun. Bu karşı tarafa güven kazandırmanız açısından önemlidir. Veren kişiye karşı sorumlu olduğunuzu gösterir.

Meblağ önemli değil. İster 5₺ olsun ister 5000₺ olsun. Miktarına bakılmaksızın alınan para geri verilmeli.

Borcu geri istemenin ayıbı yok. Verdiniz diyelim. Vadesi gelince parayı isteyin. Para zaten sizin paranız. Kibar ve anlayışlı şekilde isterseniz karşı taraf sizi kırmayacaktır. Babam borç verilen paranın unutulması ve istenmemesi gerektiğini söyler. Bu konuda ona katılmıyorum :) Ben isterim, ki bu olayda istedim.

En önemlisi de, ne borç isteyin ne borç verin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 16 Kasım 2019; 21:29:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• peki bu vadeyi aşan adama bir daha borç verir misin güvenip ?
  • Kazandığınız parayı kimseye vermeyin.Karşıdaki borçlanırken size mi sordu?Borçlanacak duruma gelirken yaptığı seçeneklerde borç yapana ait.Kimseye acımayın.Hapishaneler boşa yoktur insanlar ıslah olsun yaşama daha dikkatli baksınlar diye vardır.

Diğer türlü borç verirsin "ya kaçıyor muyuz arkadaş" olur.Bir de suçlu olursun.Kimse açlıktan ölmez, kazandığınız parayı kimseye vermeyin.
  • Asosyal ol hayatını yaşa
  • quote:

peki bu vadeyi aşan adama bir daha borç verir misin güvenip ?

Normalde kimseye vermem :) Dürüst olmak gerekirse bu arkadaşımı çoğu kere geri çevirdim. Bir istisna yapıp ilk kez prensip dışı davrandım. Sorunuza gelirsem, tabii ki de hayır.

quote:

Kazandığınız parayı kimseye vermeyin.Karşıdaki borçlanırken size mi sordu?Borçlanacak duruma gelirken yaptığı seçeneklerde borç yapana ait.Kimseye acımayın.Hapishaneler boşa yoktur insanlar ıslah olsun yaşama daha dikkatli baksınlar diye vardır.

Diğer türlü borç verirsin "ya kaçıyor muyuz arkadaş" olur.Bir de suçlu olursun.Kimse açlıktan ölmez, kazandığınız parayı kimseye vermeyin.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bana mı sordun o borcu yaparken :) Alacak kişi borcu alınca değil de vereceği zaman değişiyor. "Kaçmıyoruz"lar, "Az daha idare et"ler, "Nerden getireyim?"ler, "Canımı mı alacaksın?"lar havada uçuşur. Alırken böyle konuşmuyordun. Şimdi mi aklın başına geldi?

quote:

Asosyal ol hayatını yaşa

İroni mi yaptınız, espri mi yaptınız anlayamadım. Asosyal değilim. Bilakis gayet girişken ve sosyalim. Dediğiniz eğer bir öneriyse onun da çözüm olmadığını söylemek isterim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.