Şimdi Ara

Bir anda görüntü gitti ve gelmiyor. Arıza tespiti yapamadık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, bu gün youtube falan takılırken bir an görüntü kitlendi ve sonrasında görüntü gitti. Bu esnada izlediğim videonun sesi gelmeye devam ediyordu. Bende reset attım ancak bu noktadan sonra görüntü hiç gelmedi.
    Ekran kartına birşey mi oldu diye baktıgımda sol fanı durmuş diğeri çalışıyordu. Bende söküp temizledim fakat durum aynıydı. Ardından psu ile ilgili bir sorun olabileceğini düşündüm fakat bütün yapabildiğim onu da açıp temizlemekti.
    Ramlerden olabileceğini düşündüm ve yerlerini değiştirdim, tek taktım vs fakat sonuç yok. Şuan düşündüğüm nokta anakart. Sorun ekran kartındaysa diye klavyeden ezbere bir müzik açıp ses gelip gelmeyecekmi diye kontrol edecektim ama en üstteki iki usbye taktıgım klavye ve mouse çalışmıyordu. Alttakilere taktım çalıştı fakat tepki vermiyordu yani caps lock falan işlemiyordu.
    Şuan sorunun ne oldugunu bilmediğim için masraf yapamıyorum ve bütçe de kısıtlı alarak tecrübe edemem. Sorun tespiti için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Ekran kartı sapphire hd 7850 dual x
    Anakart z68ap-d3
    Psu thermaltake litepower 700

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu şekilde güncellemek istiyorum.

Bios pilini çıkartıp taktım ve 2 saat sonra bir daha açmaya kalktım şuan bilgisayar açılıyor yine görüntü yok ve 3 saniye sonra falan kapanıyor ardından tekrar açılıyor. Pc böyle bir loopa giriyor.

• Ekran kartını söküp direk onboard dan açmaya çalış onboard yoksa denemelik ekran kartı bul büyük ihtimal ekran kartı pert

• statik elektrik olabilir 3 saniye açılıp kapanıyorsa fişini çek kasanın eline 2 3 demir alıp kasanın ıcınde gezdır power tuşu varsa güçte onu kapat aç dene olmadı anakart yanmıs olabilir
  • Yorumlarınızı okudum ve söylediklerinizi yaptım. Sonuç olumsuz. Fakat dün farkettim ki açılıp kapanma problemi biosu sıfırlayınca gitti. Ramleri tek tek takınca da görüntü geldi. Şuan hala bilgisayarı kullanamıyorum ama arızayı buldum sanırım ramler gibi duruyor. İlginize teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.