Şimdi Ara

Bir ametal bütün ametallerle bileşik oluşturabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ametal bütün ametallerle bileşik oluşturabilir mi? Örnek verirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ametallerin Bileşik Oluşturma Özellikleri

Ametaller, metalik olmayan elementlerdir. En önemli özellikleri arasında parlak olmamaları, elektrik ve ısıyı iyi iletmemeleri ve dövülemez ve çekilemez olmaları sayılabilir.

Ametaller, metallerle birlikte iyonik bileşikler oluşturabilirler. Ancak ametaller aynı zamanda kendi aralarında da kovalent bileşikler oluşturabilirler. Bu bileşikler, genellikle iki veya daha fazla ametalin elektronlarını paylaşmasıyla oluşur.

Metallerle Bileşik Oluşturma

Ametaller, metallerle reaksiyona girerek iyonik bileşikler oluşturabilirler. Bu reaksiyonlarda ametaller elektron kaybederek anyonlar oluştururken, metaller elektron alarak katyonlar oluşturur. Örneğin, sodyum (Na) ve klor (Cl) reaksiyona girerek sodyum klorür (NaCl) iyonik bileşiğini oluşturur.

Cl Metal mi?

Hayır, klor bir metal değildir. Bir ametaldir.

Ametallerin Kendi Aralarında Bileşik Oluşturma

Ametaller aynı zamanda kendi aralarında da kovalent bileşikler oluşturabilirler. Bu bileşiklerde ametaller elektronlarını paylaşarak moleküller oluştururlar. Örneğin, hidrojen (H) ve oksijen (O) reaksiyona girerek su (H2O) kovalent bileşiğini oluşturur.

Ametallerin kendi aralarında oluşturabileceği kovalent bileşiklerin özellikleri, paylaştıkları elektron sayısına bağlı olarak değişir. Örneğin, iki ametal bir elektron çifti paylaşıyorsa, tek bağ oluşur. Üç elektron çifti paylaşıyorsa, çift bağ oluşur. Dört elektron çifti paylaşıyorsa, üçlü bağ oluşur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tabi oluşturabilir(örn: hcl,h2o) fakat bi metal her metalle bileşik oluşturamaz alaşım oluşturur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhan66bjk

tabi oluşturabilir(örn: hcl,h2o) fakat bi metal her metalle bileşik oluşturamaz alaşım oluşturur

Ancak şuan karşılaştığım soruda element 7A grubu 4. periyot ve bütün ametallerle bileşik oluşturamaz diyor soruda.
  • Ametallerin elektronegatiflikleri yüksektir,bence yaparlar.Yine de takip
  • Hayır. Soygazlar dediğimiz elementler ametal sayılıyor o yüzden oluşturamaz. Ayrıca Cl ve F örneğin bileşik oluşturamaz diye düşünüyorum internette de bulamadım şimdi aradığımda.

edit: Cl ve F kendi arasında bileşik oluşturabiliyormuş ancak sorunun cevabı yine de hayır olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianuzzi Yarımayı -- 22 Eylül 2013; 0:54:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

Hayır. Soygazlar dediğimiz elementler ametal sayılıyor o yüzden oluşturamaz. Ayrıca Cl ve F örneğin bileşik oluşturamaz kendi arasında.

Teşekkürler.
  • Her elementin kapasitesi var elektron kapasitesi bileşik yapabilecek; ayrıca soygazlar ametal kabul edilmez. Müfredatta böyle bir bilgi yok ayrıca sorularıda değerlendirirken ayrı bir kefede değerlendiriyoruz yada bütün test soruları yanlış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kylm -- 22 Eylül 2013; 1:06:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HotTamale

quote:

Orijinalden alıntı: kayhan66bjk

tabi oluşturabilir(örn: hcl,h2o) fakat bi metal her metalle bileşik oluşturamaz alaşım oluşturur

Ancak şuan karşılaştığım soruda element 7A grubu 4. periyot ve bütün ametallerle bileşik oluşturamaz diyor soruda.

Soruyu anlamadım pek ama 4. Periyot ve ametaller dediyse 4.periyottaki soygazla bileşik oluşturamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kylm

Her elementin kapasitesi var elektron kapasitesi bileşik yapabilecek; ayrıca soygazlar ametal kabul edilmez. Müfredatta böyle bir bilgi yok ayrıca sorularıda değerlendirirken ayrı bir kefede değerlendiriyoruz yada bütün test soruları yanlış oluyor.

Müfredatta soygazlar ametal. Güvenderde görmüştüm bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

quote:

Her elementin kapasitesi var elektron kapasitesi bileşik yapabilecek; ayrıca soygazlar ametal kabul edilmez. Müfredatta böyle bir bilgi yok ayrıca sorularıda değerlendirirken ayrı bir kefede değerlendiriyoruz yada bütün test soruları yanlış oluyor.

Müfredatta soygazlar ametal. Güvenderde görmüştüm bende.

yalnız o açıdan baktığımda çok test sorusunda hata oluyor ben en iyisi salı hocaya sorayım teşekkürler
  • sorunun cvbı muhtemelen oluşturamaz olacak ama nedenini tam kestiremiyorum,ben BO diye bir bileşik duymadım mesela,şöyle düşünebiliriz yazarken aklıma geldi:) mesela flor sadece -1 değerlik alabilir ,oksijenle florun bileşik oluşturduğunu düşünelim ,flor sadece -1 alacak ama oksijenın bu durumda artı bir değer alması gerekir,ancak oksijen sadece -2 -1 ve -1/2 değerlerini alabilir ,artı bir değer alamaz bu durumda iki değerliğinde ekssi olduğu bir bileşik oluşamaz ,bır hatam yoksa böyle olması lazım...
  • quote:

Bir ametal bütün ametallerle bileşik oluşturabilir mi? Örnek verirseniz sevinirim.

yukarıda yazdım kardesım belki haberin olmaz,mantık hatası yoksa böyle sanırım ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfghjk45

quote:

Bir ametal bütün ametallerle bileşik oluşturabilir mi? Örnek verirseniz sevinirim.

yukarıda yazdım kardesım belki haberin olmaz,mantık hatası yoksa böyle sanırım ,

Teşekkürler hocam.
  • Flor'un elektronegatifliği Oksijenden büyüktür orası tamam ama OF2 bileşiğinde oksijen'nin değerliği +2 olur ? Kafam karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: infected3

Flor'un elektronegatifliği Oksijenden büyüktür orası tamam ama OF2 bileşiğinde oksijen'nin değerliği +2 olur ? Kafam karıştı

Tmm hocm ondan bahsettim bnde olmuyo arti deger iste ikiside eksi dger alamayacagina gore olusturamazlar bilesik :-)

• quote:

quote:

Flor'un elektronegatifliği Oksijenden büyüktür orası tamam ama OF2 bileşiğinde oksijen'nin değerliği +2 olur ? Kafam karıştı

Tmm hocm ondan bahsettim bnde olmuyo arti deger iste ikiside eksi dger alamayacagina gore olusturamazlar bilesik :-)

nasıl oluşturamazlar oksijen artık değerlilik alır saçmalamayın hocam elektron ortaklaşması oluyor
  • Flor sadece -1 değerlik alır. Oksijen ise sadece -1 ve -2 değerlik alır. Diğer tüm ametaller kendi aralarında bileşik oluşturur.
  • quote:

quote:

quote:

nasıl oluşturamazlar oksijen artık değerlilik alır saçmalamayın hocam elektron ortaklaşması oluyor

Oksijen sadece -1 -2 -1/2 degerlrini alabilir oksijenin bir ozelligi bu arti deger alamaz oksijen hatta degerine gore ad alir superoksit oksit gibi adlar alir arti deger alamaz..

• OF2 bileşiğinde oksijenin değerliliği pozitif olur
  • Konu kapanmistir
     Bir ametal bütün ametallerle bileşik oluşturabilir mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.