Şimdi Ara

Bir Amerika Hayali

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kendimden bir kaç bilgi vereyim. 18 Yaşında liseyi bu sene bitirmiş bir kardeşinizim. Okul sebebiyle yeterince hazırlanamadığım için YGS sınavına girmiş ve istediğim puanı elde edememiş bulunmaktayım. Şimdi tekrardan ciddi şekilde hazırlanmaktayım. Ve bu süreçte ciddi bir karar aldım. Üniversite'den sonraki hayatımı Amerika'da idame ettirmek gibi. Gerek bizim bu cennet vatanımızın ekonomik durumu, ve başka sebeplerden dolayı(Bir kısmı ailevi) ülkeyi terk etme kararı aldım. Gitmek için birçok yol var kafamda. Hepsini deneyeceğim ve sonuçlarını göreceğim. Yalnızca Amerika değil ama en çok zorlayacağım ülke Amerika olacak. Ben bu kararı aldım ama ailem benim hala gidebileceğime orada nasıl yaşayabileceğime inanabilmiş değil. Halbuki ben 4-5 sene sonra gitmek istediğim ülke için para biriktirmeye bile başladım. Canım bir şey istediği zaman almıyorum alternatif ücretsiz yollar deniyorum ki Amerika'ya giderken cebimde fazladan 1 dolar olsun. Hayat bu bazen kimimizin 1 liraya bile ihtiyacı olabiliyor benim neden olmasın diye düşünüp dururum hep. Dediğim gibi onları bir türlü inandıramadım hala inanmak istemiyorlar yapamazsın edemezsin tek başına ne yapacaksın cart curt. Anlatıyorlar da anlatıyorlar. Benim bunlara bir şekilde gerçekleri göstermem gerekiyor. Oranın ekonomik açıdan daha rahat alım gücünün yüksek olduğunu refah düzeyinin çok iyi olduğunu kanıtlamam gerekiyor ki gerçekten ne istediğimi bilsinler. Bana ciddi öneriler sunacak arkadaşlarım lazım. Şimdide hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

NOT: Öneri ve fikir dışındaki yorumlarla ilgilenmeyeceğim. Çünkü siz yazıktan sonra "he ya he" deyip geçeceğim. Bilginize.

• Abd zeki ve zengin insanların ülkesidir daha ygsyi yapamıyon senin gibi biri oraya gitmemeli bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • II.Leopold kullanıcısına yanıt
    Boşsun.
  • YGS de istediğin puan kaçtı ve sen kaç puan yaptın?

• Genelde bizde karşımızdaki insanı motive etmek yerine, belki de kendi adımıza yapamayacağımızı düşünmek veya başka sebeplerden, tam tersi şekilde motivasyonu kırıcı cümleler sarfediliyor. Bunları umursama.

Belli bir amaç uğruna gereken tüm çabayı gösterip ona ulaşmak kadar güzeli yoktur, bunu belirleyen her insan sabah kalktığında kendine neyi hatırlatması gerektiğini bilir ve ona tutunur.

Aksi durumdaki kişiler bana göre hayatlarındaki boşluğu doldurmak adına saçma sapan şeylere bağlanıp körü körüne devam ediyor yaşamaya.

Dil konusunda kendini şimdiden geliştirmeye başla, lisans eğitimini de güzel üniversitede yapman senin için çok iyi olur.

Umarım gerçekleştirirsin.

• II.Leopold kullanıcısına yanıt
    Belirttiğim gibi "he ya he" biz Türk milleti olarak bu kafada olduğumuz için ülkenin durumu bu halde. Daha fazla konuşmayı istemiyorum.
    Zeki insan ülkesine gelince bkz: İdrisUsta kendileri ilkokul mezunu :) İnsan dışı varlık beklemiyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorDeveloper -- 24 Temmuz 2017; 13:52:32 >
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    YGS'de 330-350 hedeflemiştim ama Türkçe kısmında çok ikilemde kaldım. Bunun sonucunda ciddi anlamda düşük puan aldım. Sonuçlar açıklandıktan sonra ve kitapçığı kontrol ettikten sonra Türkçe'den yaptığım hataları görünce dondum kaldım. Beni bu sene batıran zaten Türkçe oldu onun dışında sosyal kısmına pek dokunmadım zaten genellikle fen ve matematiğe baktım matematikten de birkaç yanlışım çıktı ama sonuç olarak istediğim puanı elde edemedim. Bu yüzden seneye kadar günde 4-5 saat çalışıyorum. Bunu dışında bu 4-5 saatin dışında bol bol araştırma yapıyorum(her konuda), İngilizcemi geliştiriyorum ve bolca kitap okuyorum.
  • Renimva R kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. İnsanın hayatta bir amacı olmalı. Zaten bol bol kendimi her açıdan geliştirmeye çalışıyorum. İyi dilekleriniz ve değerli cümleleriniz için teşekkür eder saygılarımı sunarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakex4141

Belirttiğim gibi "he ya he" biz Türk milleti olarak bu kafada olduğumuz için ülkenin durumu bu halde. Daha fazla konuşmayı istemiyorum.
    Zeki insan ülkesine gelince bkz: İdrisUsta kendileri ilkokul mezunu :) İnsan dışı varlık beklemiyorlar..

Konuyu çok güzel bir yazı ile baslatmissin , yazindan nasıl biri olduğu anlaşılıyor ben açıkçası senin gideceğine inandım ve inşallah istediğin olur . Fakat alinti yaptığım cevabında ise micmissin başkasının yorumunu genelleme yapmaman gerekiyor .

Hayatında başarılar .

• elLbufFer kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz ve değerli cümleleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah ben ve diğer kardeşlerimizin de istekleri olur. Son olarak haklısınız genelleme yapmamalıydım. Tekrardan çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.
  • Abd de yaşayan biri olarak buraya çok şey yazardım ama hevesin kırılmasın varsa SPESİFİK soruların internette arayıp cevabını bulamadığın, cevaplarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hımbıl Panda

Abd de yaşayan biri olarak buraya çok şey yazardım ama hevesin kırılmasın varsa SPESİFİK soruların internette arayıp cevabını bulamadığın, cevaplarım

Özelden biraz görüşebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: II.Leopold

Abd zeki ve zengin insanların ülkesidir daha ygsyi yapamıyon senin gibi biri oraya gitmemeli bence

Hani zeki olduğun için derslerden geri kalıyordun sen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.