Şimdi Ara

Bir Aileye Bir Çocuk Siyaseti Doğu Türkistan'da uygulanıyor ama neden Türkiye'de yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir Aileye Bir Çocuk Siyaseti Doğu Türkistan'da uygulanıyor ama neden Türkiye'de yok?

Çin aslında Türkistan milletinin nufusunu kaliteleştiriyor.Bize kötülük ediyor diyorlar?

Aç susuz yetiştirdiği zaman devlet biliyor ki BAŞINA BELA OLACAK?

Müslüman Türk kadınının çocuk doğurabilmesi için resmen evli olması ve 25 ila 35 yaş arasında bulunma zorunluluğu vardır. İkinci bir çocuğa hamile kalmak isteyen Müslüman Türk kadım, tekrar hamile kalabilmek için en az 4 yıl beklemek zorundadır. Bu şartlara aykırı doğum yapan kadınlar, hem kürtaj ve/veya kısırlaştırma uygulamalarına, hem de ciddi sosyal ve iktisadi kısıtlamalara maruz kalmaktadır.

Komünist Çin Yönetimi, Doğu Türkistan’da Müslüman Türk kadını üzerinde, onların ve ailelerinin izni ve rızası olmaksızın kürtaj ve kısırlaştırma siyasetleri uygulamaktadır. Resmi olarak kabul edilen “Bir Aileye Bir Çocuk” siyaseti aslında 10 milyonun üzerinde nüfusa sahip azınlıklar için geçerli olup, 8 milyon nüfuslu Doğu bu uygulamanın dışında tutulmalıdır ancak Çin’de doğum kontrol siyasetinin en yoğun olarak uygulandığı bölgeler Doğu Türkistan ile Tibet’tir.

• Doguya uygulansa iyi olur batida zaten 1 den fazla yapamiyoz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazıları bu duruma soykırım diyorlar ama nüfus az olduğu zaman insan kalitesi artacaktır.

Keşke benim soyumda kırılsaydı.Ülkemde temiz insanlar daha çok olsaydı.

Akrabalarıma bakıyorum.Hep aç 3 kuruş için yanlış yapıyorlar.

Çevre desen yine aşırı derecede bozuk.

Akrabam da kazık attı çevremden de çok kazık yedim.

AMA NÜFUS AZ OLSA EMİN OL Kİ HER ŞEY DAHA GÜZEL OLURDU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 16 Ağustos 2013; 21:39:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turboscan

bazıları bu duruma soykırım diyorlar ama nüfus az olduğu zaman insan kalitesi artacaktır.

Keşke benim soyumda kırılsaydı.Ülkemde temiz insanlar daha çok olsaydı.

Akrabalarıma bakıyorum.Hep aç 3 kuruş için yanlış yapıyorlar.

Çevre desen yine aşırı derecede bozuk.

Akrabam da kazık attı çevremden de çok kazık yedim.

AMA NÜFUS AZ OLSA EMİN OL Kİ HER ŞEY DAHA GÜZEL OLURDU.

BİR NİCK KAÇ KERE DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR HOCAM?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük bir güven sorunu yaşıyorum sürekli.

ve sürekli az da olsa İNSANLARDAN uzak durmama rağmen KAZIKLAR yiyorum
  •  Bir Aileye Bir Çocuk Siyaseti Doğu Türkistan'da uygulanıyor ama neden Türkiye'de yok?

+
     Bir Aileye Bir Çocuk Siyaseti Doğu Türkistan'da uygulanıyor ama neden Türkiye'de yok?
  • GÜVEN SORUNU YAŞIYORUM.

insanlardan hep kazık yiyorum.Gelen vuruyor giden vuruyor.

DOĞUM KONTROL istemek suç mu? Emin ol ki nüfus kaliteli olsaydı bu durumda olmazdık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geldi yine...
  • Çin'de zaten nüfus "almış başını yürümüş" Çin gibi bir ülkede nüfusun kontrolsüz çoğalması birçok sorunu beraberinde getirebilir;bu sebeple Çin'de 1 çocuktan fazlası kanunen yasak her ne kadar Türkiye'de şuan böyle bir durum olmasa da gelecekte olmayacağı anlamına gelmiyor o yüzden şuan kanunen yasaklanması yerine belirli bölgelerde bilinçlendirme kampanyaları yapmak daha mantıklı.(Gerçi yıllardır birçok konuda halkı bilinçlendirme faaliyetleri diyoruz da bir arpa boyu yol gitmedik.)
  • quote:

GÜVEN SORUNU YAŞIYORUM.

DOĞUM KONTROL istemek suç mu? Emin ol ki nüfus kaliteli olsaydı bu durumda olmazdık

hocam araçtan memnun musun
  • acı çekiyorum.Akrabalarım herkes kazık attı.

çevremde hep aç insanlar var.Ve bana zarar veriyorlar.

NEFRET EDİYORUM.

üzülüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BostonMavericks

quote:

GÜVEN SORUNU YAŞIYORUM.

çok memnunum kardeş.İSTERSEN CİDDİYSEN SATABİLİRİM? çok temiz...gerçekten beğenirsin.

satma gibi durumum yok ama
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BostonMavericks

quote:

GÜVEN SORUNU YAŞIYORUM.

çok memnunum kardeş.İSTERSEN CİDDİYSEN SATABİLİRİM? çok temiz...gerçekten beğenirsin.

satma gibi durumum yok ama

yok hocam bizdede varda.
  • yine geldi
  • abi özlettirdin kendini nerelerdeydin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Offret

Çin'de zaten nüfus "almış başını yürümüş" Çin gibi bir ülkede nüfusun kontrolsüz çoğalması birçok sorunu beraberinde getirebilir;bu sebeple Çin'de 1 çocuktan fazlası kanunen yasak her ne kadar Türkiye'de şuan böyle bir durum olmasa da gelecekte olmayacağı anlamına gelmiyor o yüzden şuan kanunen yasaklanması yerine belirli bölgelerde bilinçlendirme kampanyaları yapmak daha mantıklı.(Gerçi yıllardır birçok konuda halkı bilinçlendirme faaliyetleri diyoruz da bir arpa boyu yol gitmedik.)

ben mesela çok param olsa da tek çocuk düşünüyorum.

BU BENİM ASİL bir insan olduğumun göstergesi midir?

Yorum yaparsan gerçekten sevinirim

çünkü asil olmayan insanlar çok cocuk yapar.Çünkü dünya zor bir yol kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 16 Ağustos 2013; 21:54:43 >

• quote:

quote:

Çin'de zaten nüfus "almış başını yürümüş" Çin gibi bir ülkede nüfusun kontrolsüz çoğalması birçok sorunu beraberinde getirebilir;bu sebeple Çin'de 1 çocuktan fazlası kanunen yasak her ne kadar Türkiye'de şuan böyle bir durum olmasa da gelecekte olmayacağı anlamına gelmiyor o yüzden şuan kanunen yasaklanması yerine belirli bölgelerde bilinçlendirme kampanyaları yapmak daha mantıklı.(Gerçi yıllardır birçok konuda halkı bilinçlendirme faaliyetleri diyoruz da bir arpa boyu yol gitmedik.)

Bazen ciddi mi soruyorsunuz yoksa dalga mı geçiyorsunuz ayırt etmekte zorluk çekiyorum.

• Bu adamın troll olduğunu düşünmeye başladım.
  • quote:

quote:

quote:

Bazen ciddi mi soruyorsunuz yoksa dalga mı geçiyorsunuz ayırt etmekte zorluk çekiyorum.

dalga geçmiyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

dalga geçmiyorum...

O zaman şöyle diyeyim asillik ile tek çocuk ile pek bir bağ kuramasam da asillik yerine gelişmişlik daha doğru bir kavram olur ki benim düşünceme göre bunu doğrudan değerlendirmek mümkün değil değerler çabuk değişebiliyor yani yalnızca çocuk sayısına bakarak gelişmiş bir aile/kişilik denilemez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.