Şimdi Ara

Bir aile arbası: kangoo,doblo,partner..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
9.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Citroen Yeni Berlingo nun 1.6 HDI 92hp Multispace versiyonunu tavsiye ederim ...

http://www.traraba.com/wp-content/fgallery/yeni-citroen-berlingo/yeni-berlingo_1.jpg
  • Doblo bunların içinde en ekonomik olanı ..
  • "Kağıt mendil"e "selpak" denmesi gibi şimdide ticarinin adı "aile arabası" oldu.
  • Bu tür araçlar aileler için bence çok uygun. Geniş olması, bagaj hacminin büyük olması, konforlu olması, güzel yol tutması.. vs ailelerin tercih sebebi...

Özellikle kalabalık aileler, çok çocuğu olan aileler, geniş hacim bagaj isteyen aileler bu tür araçları tercih ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: buyey2

peki arkadaşlar bu araçların vergileri nasıl acaba?
    hususi yada ticari olması, motor gücü vergiyi nasıl etkiliyor?

http://www.netbul.com/superstar/ozeldosyalar/finans/oto_vergi/index.asp
  • arkadaşlar vergiler hakkında bilgi verseniz?
    ticari ...
    hususi ....
  • Ruhsatta kamyonet yazan ve motoru 1.9 a kadar olanlar : 280.5 x 2 = 561 YTL
    1.9 cc nin üzerindekiler : 422.5 x 2 = 845 YTL
    Tabiki bunlar 0-6 yaş grubunda olanlar yaş büyüdükçe vergiler düşüyor ...
  • 3 defa demişler, ben de diyeyim, belki ciddiye alırsın.

hocam bu saydıkların aile aracı değil, hafif ticari araç.
    yani aracı yapan mühendisler aracı aileler için yapmamış, yük taşısınlar diye yapmışlar. Tabi yük atılacak aracın süspansiyonları konfora göre ayarlanmamıştır, ancak ailenizin birazcık konforu hakedeceğini düşünerek devam edeyim.
    Eğer aileniz kalabalıksa MPV denilen tarza yönelmenizi tavsiye ederim. Örneğin Corolla Verso, Focus c-max (smax daha büyük), opel meriva... liste uzar gider ama saydığınız araçlardan bir tanesi bile bu listeye girmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birtasarimci

3 defa demişler, ben de diyeyim, belki ciddiye alırsın.

yani aracı yapan mühendisler aracı aileler için yapmamış, yük taşısınlar diye yapmışlar. Tabi yük atılacak aracın süspansiyonları konfora göre ayarlanmamıştır, ancak ailenizin birazcık konforu hakedeceğini düşünerek devam edeyim.
    Eğer aileniz kalabalıksa MPV denilen tarza yönelmenizi tavsiye ederim. Örneğin Corolla Verso, Focus c-max (smax daha büyük), opel meriva... liste uzar gider ama saydığınız araçlardan bir tanesi bile bu listeye girmez.

Katiliyorum hafif ticari aracların arkasının çogu makas cok sarsıyo ve zıplatıyo
  • Ticari araçları aile aracı diye kullanan tek millet biziz sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: biricikömer

Ticari araçları aile aracı diye kullanan tek millet biziz sanırım.

İşin garip olan yanıda bu amaçla kullananların memnun görünmeleri.. Ama sanıyorum bu tür arabaları alanlar genelde ticari bir iş için kullanıpta iş harici aile arabası olarak kullananlar oluyorlar. Ayrıca ticari faaliyeti olmayanlarda kendi çapında gereğinde taşıma işlerinide hallederim mantığı ile hareket ediyorlar. Birçoğumuzun bir şekilde taşra ile bağlantısı var, ticari olmasada bir taraftan alıp bir tarafa taşıma işiyle devamlı meşguluz..
  • bu 3 tercih arasındandan şöyle bi arabalara teker teker bakalım ;

1 partner : daha bugün sabah inceledim arabayı araba 2007 model 6 binde sanırsam partner de beni şaşırtan ve dikkatimi çeken tarafı arka koltukların altında eşya koyma yerinin olması bide arka koltukda ayak basılan yerde gizli bir bölme olması benim hoşuma gitdi

partner ler çok yakan arabalardır bunu bişiyosun ve vergi de fazladır bunlardan da haberin olsun

partnerde kangoo - doblodo olan üst eşya koyma yeri yok ...

2 doblo :

3 kangoo : şitdetle tavsi ye ediyorum sana çok az yakar bu arabalar ben de bir kangoo kullanıcıyım

1.5 dci 2005 model benim arabam klimalı ruhsatda hususi yazıyo vb.

birde herkes kendi arabasını över ya gerçekden sağlam yetek parça sıkıntısı olmaz daha bugün köyden geldim araba 150 litre su artı domates vb ful artı geldik çok rahat

şimdi ben sana vergi olayını anlatıyım ben 210 210 vergi verdim sigorta 180 ytl kasko 700 ytl arabadan menmunum tavsiye ederim

Bir aile arbası: kangoo,doblo,partner..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirei -- 14 Eylül 2008; 1:36:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tourneo

quote:

Orjinalden alıntı: birtasarimci

3 defa demişler, ben de diyeyim, belki ciddiye alırsın.

Katiliyorum hafif ticari aracların arkasının çogu makas cok sarsıyo ve zıplatıyo

doblo için dedikleriniz doğru ama kangoo ve tepee-berlingo ikilisi tamamen binek otomobil alt yapısı taşıyorlar.

kangoo scenicle aynı alt yapıda, tepee ve berlingo ise 308-c4 platformunda üretiliyor.

hepsinin arka süspansiyonlarında makas yok, tamamen normal modellerin kuvvetlendirilmiş versiyonları ve aile kullanımına son derece uygunlar.

gidip dizel bir scenic veya c4-picassoya 45 bin ytl gibi bir para vermektense sadece içi biraz daha kalitesiz ve prestiji düşük ama 15 bin ytl daha ucuza otomobil almak çok akıllıca bir iş.

• kangoo nun virajlarda devrilmesi çok yüksek hiç yol tutuş yok arabada kongoo alma da ne alırsan al bisiklet tekerleği gibi lastik var arabada connect in yol tutuşu iyi caddy i bilmiyorm ama o da iyidir bu ikisinden birini düşünebilrsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84
    sadece içi biraz daha kalitesiz ve prestiji düşük

Bu noktada sana katılmıyorum neden kalite ve prestij düşük olsunki ...
  • Hocam madem amacın bu,

o zaman SW bi araç bakıcaksın

bunlardan aile aracı olmaz yani
  • İşte araba bu. alıcaksan böle al

Bir aile arbası: kangoo,doblo,partner..?
  • ben yenilenen kangooyu çok beğendim, bence ilk tercih o olmalı. tabi bu benim görüşüm.
  • bütçeniz ne kadar?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.