Bildirim
Bir Adet Fizik Sorusu Yardım !!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
up _____________________________ -
2 v de yukarı doğru çizgi çiz y ile karışım arasında kalan çizgi uzunluğu x in hacmi ki 1/3 v dir bux ile karışım arasında kalan çizgi uzunluğu y nin hacmini verir ki buda 3 v dir cevap 1/9 AL SANA KISAYOL (kütle olsaydı m olan kısımdan cızerdık mantık yıne aynı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizza -- 9 Temmuz 2017; 20:55:44 >_____________________________ . -
quote:
Orijinalden alıntı: wizza
2 v de yukarı doğru çizgi çiz y ile karışım arasında kalan çizgi uzunluğu x in hacmi ki 1/3 v dir bux ile karışım arasında kalan çizgi uzunluğu y nin hacmini verir ki buda 3 v dir cevap 1/9 AL SANA KISAYOL (kütle olsaydı m olan kısımdan cızerdık mantık yıne aynı)
işte hocam 1/3 nasıl buluyoruz y ile karışım arasında ? Hani tam birim değil ya_____________________________ -
aslında o kücük kısmın 1/3 oldugunu düsünemiyor insan çözerken.cünkü sayısal birşey yok göz ayarıyla 1/3 diyorsun.acaba ne kadar dogru
bide kütle olsaydı m olan kısımdanmı çizelim yoksa 2m olan kısımdanmı cizelim cünkü 2m den ücüde geçiyor?_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: oglumbakgitt
aslında o kücük kısmın 1/3 oldugunu düsünemiyor insan çözerken.cünkü sayısal birşey yok göz ayarıyla 1/3 diyorsun.acaba ne kadar dogru
bide kütle olsaydı m olan kısımdanmı çizelim yoksa 2m olan kısımdanmı cizelim cünkü 2m den ücüde geçiyor?
2m den diki çizersen rasyonel ifadelerle uğraşmazsın tam birim kare çünkü._____________________________ -
şu karışım ile y arasındaki uzunluğu nasıl bulduğumuzu biri söyliyebilir mi lütfen ? _____________________________ -
hocam göz ayarıyla 1/3 deniyor galiba.yada soru eksik.cünkü bende palmeden bu soruyu çözerken göz ayarıyla 1/3 demistim.ama pek saglam deil böyle düsünmek. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: oglumbakgitt
hocam göz ayarıyla 1/3 deniyor galiba.yada soru eksik.cünkü bende palmeden bu soruyu çözerken göz ayarıyla 1/3 demistim.ama pek saglam deil böyle düsünmek.
İlginç ben bunu bir fizikçiye soruyim en iyisi ben istersem o doğru daki noktalar kümesini 487056/10^7 bile alırım yani sayılar sallamasyon sonuçta orda sonsuz noktalar kümesi var mutlaka bir yolu vardır._____________________________ -
hocam başka bi yolu var unutmazsam cozecegim suan musait degilim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Grafikten tork al. _____________________________ "En iyisini ümit et, en kötüsüne hazırlan." -
quote:
Orijinalden alıntı: SO Falcon
hocam başka bi yolu var unutmazsam cozecegim suan musait degilim
Bekliyorum testteki diğer tüm sorular bu grafiklerle ilgili .Hayır adamlar gidiyor milimetrik oranlar veriyor ben onu göz kararıyla nasıl bulayım gözünü sevdiğim._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: David Belle
Grafikten tork al.
Teknofemdeki hocada bu grafiklerin tork alarak bulunacağını söylemişti şimdi hatırladımda hocam tork almayı bilmiyorum
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Clementin_
şöyle yapabilirsin: Karışımın matematiksel denklemi y=m/3 tür. Aynı şekilde Y nin denklemi Y(karışım)=m/2 dir. (doğrunun analitiğinden bunları bulabilirsin, orjinden geçiyor ve eğim tan alfa vesaire).
şimdi tam söz konusu nokta için şunu yaparız. Y nin eğitimi madem 1/3 ise her noktada 1/3 tür, aynı şekilde y(karışım) içinde eğim her noktada 1/2 dir. buradan tam 2v ile m nin olduğu yerdeki parça uzunlukları:
Y için: 1/3 = a /2 (oradaki küüçük üçgen (y için yani) eğim şartını sağlamalı bu yüzden öyle yaptık bilmediğimiz uzunluğa da a dedik).
Aynı şeilde Y(karışım) için:
1/2 = b/2 yazarız. buradan a = 2/3 çıkar b de 1/3 çıkar. hepsi bu kadar.
Teşekkür ederim hocam hiç analitik aklıma gelmemişti bunu uygulayacağım sağolun._____________________________
-
------------------------
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizza -- 10 Temmuz 2017; 1:36:26 >_____________________________ . -
la işte 3 v de 1 birim çıkmıssa yukarı 2 v de 2/3 çıkar oran orantı yukardada 1/3 kalır göz ayarı değil temel benzerlik _____________________________ .
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt