arkadaşlar bugün aldığım biostar mcp6p model anakartımı 1GB kingston ddr2 ram ve amd sempron 2,7 işlemci ile kasaya monte ettim .ekran kartı on board fakat bilgisayar çalışmasına rağmen ne yaptıysam monitöre görüntü gelmedi . işlemci ve ram yerleşimini kontrol ettim , power bağlantılarını kontrol ettim , jumper ile reset attım , ram yuvasını eğiştirdim ama monitöre görüntüyü ne yaptıysam getiremedim .
acaba sorun ne olabilir? şimdiden teşekkürler...
ramın bozuk olabilir farklı bir ram derim ve monitrüde test et derim bence büyük ihtimal ya anakart yada ram bu arada farklı bir power varsa onuda dene derim çünkü bazen sorun çıkartabiliyorlar bunun gibi bizzat başıma geldi benim poweri degiştirince açılmıştı pc bu arada power saglamdı intel işlemcide takır takır dı ama amd de olmuyordu sanırım amd fazla güç istediginden di
Hocam tak pc speakerini cikar ram ini. bagiriyorsa ram yok diye baska bir ayar istiyor olabilir. eger ram yok diye ses vermezse belki bios update istiyor olabilir. ama mutlaka ki acilmasi lazim. baska bir sorun var. psu saglam mi bu arada? 4 pin 12v kanali guc vermiyorsa da acmaz bu anakartlar.
harddiski sök. makinayı açmaya çalış. biosa giriyormu kontrol et. giriyorsa işlemci desteği bios update gerekecek...
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Hocam tak pc speakerini cikar ram ini. bagiriyorsa ram yok diye baska bir ayar istiyor olabilir. eger ram yok diye ses vermezse belki bios update istiyor olabilir. ama mutlaka ki acilmasi lazim. baska bir sorun var. psu saglam mi bu arada? 4 pin 12v kanali guc vermiyorsa da acmaz bu anakartlar.
normal speaker bağlasam yine uyarı verir mi?
power supply da sıfır aldım 280watt everest marka . anakart katalogunda sempron işlemci desteklediği yazıyor . ram de sıfır ve montaj yaparken statik elektriğe karşı da dikkatli oldum . anakartı aldığım yer "getirin bakalım" diyor ama kendim halletme yolum olsa daha iyi olurdu...
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar...
cpu fanı çok hızlı mı dönüyor normal mi ? Cok hızlı dönerse cpu desteği yoktur muhtemelen
cpu fanı çok hızlı mı dönüyor normal mi ? Cok hızlı dönerse cpu desteği yoktur muhtemelen
cpu fanı çok hızlı değil ama tabi yanılıyor olabilirim . cpu uyumsuzluğunu düşündüm ama anakart broşüründe sempron yazıyor desteklenen işlemciler arasında...
genelde bu sorunun ram'den olabileceği yönünde yorumlar var . acaba ram'i çıkarsam speaker bağlı olduğunda bilgisayar bipler mi?çünkü kasam eski ve kasa speakerı yok...
bi de şunu ekleyeyim . ilk başta bilgisayara boot cd taktığım zaman cdden boot ediyormuş gibi çalışıyordu combo sürücü ama sonra jumper kullanarak biosa reset attım ve bootable cd takmama rağmen combo sürücüden uğultu gelmemeye başladı . bu durumda anakartın çalıştığı , ben reset atınca boot sıralamasının değiştiği sonucuna ulaşabilir miyiz?
ram ile ilgili nasıl bir önlem alabilirim temizlesem falan birkaç kez sokete takıp çıkarsam mı acaba?temassızlık olabilir mi ram slotunda?iki slot var ikisini de denedim...
sorunum çözüldü , işlemciyi yeniden takınca monitöre görüntü ulaştı arkadaşlar teşekkür ederim tekrar ilginiz için .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme