Şimdi Ara

BioShock Infinite Video İnceleme (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
6.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zagzirus oyunu hangi mağazadan aldın kaç Lira ödedin ya da şöyle sorayım hangi torrent sitesinden indirdin...Ayrıca anladığım kadarıyla senin anadilin ingilizce...Madem bu kadar önemli değil bu oyun ve sen ingilizceyi çokta takmıyorsun sana tavsiyem sen hayatına kaldığın yerden devam et...Türkçe de nedir canım değil mi biz kimiz değersiz bir dile sahip değersiz bir ülkeyiz...Sende zaten günlük hayatında Türkçe konuşmaktan kaçınıp ingilizce konuşuyorsun herhalde....
    Türkçe dil desteği konusunu bu kadar önemsiz gören ve bunu yorumlarında açıkça söyleyen ülkem insanına söylenecek söz bulamıyorum....!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bunun yıllardır türkçe oyun oynayıp oynamamakla ne alakası var?

    Bu oyunu millet överken hep hikayesini ileri sürerek över.Kaldıki ben bu oyunun inceleme videosunu izleyene kadar bu oyunun hikayesinin ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim bile yoktu.

    Şimdi çelişkiye bak ben ingilizce bilmeden oyunun hikayesini anlamadan gelip burada "ooo çok süper oyun oyun beni kurgu olarak derinden etkiledi" desem saçmalamış olmazmıyım.

    14 sayfalık yorumlarda bi popkolik25 birde agolasmet çıkıp bunu söyledi ve sanki adamlar yanlış bir şey söylemiş gibi eksilere boğulmuşlar gülermisin ağlarmısın.

    Benim en sevdiğim oyun türlerinden biridir fps.Ama gel görki çoğu türkçe oyun sitesi veya anonim altyazı çevirileri olmasaydı half life gibi oyunların hikayesi neydi ne değildi öyle ot gibi oynayıp bitirmiş olacaktık.

    Kimse kimseyi kandırmasın.Bir insanın ingilizcesi ne derece iyi olursa olsun türkçe oyun deneyiniminin yanında hiçtir.Ha kendi ingilizcesini geliştirmek için tercihi odur o ayrı konu ona bir şey diyemem.

    Ama lütfen şurada çıkıpta "amma dile takmıs durumdasınız arkadas ya sankı yıllardır turkce oyun oynuyorsunuz,oyun evrenseldır macera oyunları dısında dılın cok onemı yoktur,herkes oynayabılır.kaldıkı fps oyun oynuyorsunuz herkes dılden bahsetmıs,amma cok turkce oyuna alıstınız 2-3 tane oyun cıktı dıye her oyunu turkce beklıyorsunuz." gibi hiç bir amacı olmayan saçma argümanlarla gelmeyiniz.

    Burası türkiye anadil türkçe eğer burada oyununu resmi olarak satışa sunuyorsan bi zahmet bari ALTYAZI KOY.

    E nihayetinde hikayesi ile sektöre damgasını vurmuş oyunu pazarlıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 3 Nisan 2013; 13:56:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zagzirus

    amma dile takmıs durumdasınız arkadas ya sankı yıllardır turkce oyun oynuyorsunuz,oyun evrenseldır macera oyunları dısında dılın cok onemı yoktur,herkes oynayabılır.kaldıkı fps oyun oynuyorsunuz herkes dılden bahsetmıs,amma cok turkce oyuna alıstınız 2-3 tane oyun cıktı dıye her oyunu turkce beklıyorsunuz.Oyuna verilen puanlar balon,heralde ıthalatcı fırma desteklıyor oyun sıtelerını kı satıslar artsın!..Oynanabılırlık nası 9.7 alır cozmus degılım=) multısı bıle yok,oyunun sonu muallak, zoom tuşu "z" olan bır oyunun hangı oynanabılırlııgınden bahsedıyorsunuz,basit bır shooter oyunu bana göre,bosuna paranıza yazık etmeyın.

    Bir önceki mesajında yazdığın gibi bu oyun "git ve öldür" türünden bir FPS olsaydı zaten en fazla 7-8 puan alırdı. Bu oyunun bu kadar yüksek puan almasının sebebi "git ve öldür" gibi basit olmadığı içindir. Gerisi seni cezbetmeyebilir, ilgilendirmeyebilir ama sevenlerine de biraz saygı göstermek lazım.

    Zamanında Dishonored için de aynıları yapıldı. Millet sanki Doom oynar gibi kafa göz etrafa dalıp "o kadar övdükleri oyun bu muymuş yeeeaaaa" dedi. Eee tercih meselesi biraz; sen oyunu bu şekilde görüyorsan ya da tercihin bodoslama dalmak ise bu oyunlar sana hitap etmez zaten. Bu kadar insan emin ol salak değiller. Yoksa sitelerin reklam sebebiyle puanlarını tavan yaptırdığına, ancak kullanıcıların bu numaraları yutmadığına sayısız defa şahit olduk. Oyuncu oyunun hakkını verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 3 Nisan 2013; 19:47:42 >




  • 29 yaşındayım, daha düne kadar türkçe oyun oynamıyordunuz,oynamıyordum.5-6 oyun cıktı dıye her oyunu turkce olacak dıye bırsey yok,ayrıca eskıden amator ruhla yapılan turkce cevırılerde cok az sayıdaydı.sımdı nerdeyse en ıyı yapıtların turkce alt yazıları hazırlanıyor.
    Oyunu oyun oldugu ıcın severım,herzaman ve her konuda objektıf bakan bır ınsanımdır.Kaldıkı oyunu korsan yada orjınal almam buna verdım puanları etkılemıcektır.yanı orjınal alıyosan oo000 oyun harıka son kurusuna kadar oynıyım mı dıyor arkadaslar?? korsan oynayıncada aa bıseye benzemıyor deyıp kenaramı atıyorlar. Bu yanlıs,oyunun senaryosu benı etkılemelımı??? once benı cezbet grafıklerle,oynanabılırlıkle rahat kontrollerle,sonra senaryoda harıkaymıs ya dıyeyım. bu sınema fılmı degıl arkadaslar,senaryo tutturmus gıdıyorsunuz bu bır oyun. sızın oyundan bekletınız senaryoysa eger gıdın ınteraktıf fılm olan oyunları deneyın.(heavy rain vb) ..Etrafınızda hıcbır objeyle etkılesımın olmadıgı ustune basa basa,hangı grafık,hangı fızık,ıstedınız kadar elestırın yınede banada saygı gostermelısınız.Oyun ınceleme puanlarınıda tarafsız 3 oyuncuyla yapılmasını ongoruyorum,gecen ghost warrıora 5 mı ne vermıstı arkadasın bırı,puan takıntım yoksa fanatızme karsıyım..

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Hocam inceleme 3 kişi tarafından yapılsa da puanlama çok farklı çıkmayacaktır çünkü 1662 oyuncu tarafından yapılan "oyuncu puanlaması" = 9.0. Standart sapmayı vs. de hesaba katarsan bu incelemedekinden farklı bir puana ulaşmazsın.

    http://www.metacritic.com/game/pc/bioshock-infinite

    Bu oyun bahsettiğin gibi bir shooter olsaydı ben de oyunun fiziğine bilmemnesine bakardım. Oyunların grafiksel özelliklerini, teknik detaylarını fazlasıyla yalayıp yutmuş biriyim ve yine birçok oyunu bu konuda eleştiririm. Ama sen bu etkileşimi bu oyuna koyarsan kaş yapayım derken göz çıkartabilirsin çünkü oyundan shooter değil sanat akıyor. Bu oyuna bir Battlefield 3 ya da Crysis 3 tadında bakmamak lazım diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 3 Nisan 2013; 15:36:32 >




  • Bir oyuna o kadar para vermek hata değil para vermeyip korsan oynayanlar da çok geniş bir açıdan bakarsak ne suçlu ne de suçsuz ülkemizdeki yaşam standartlarını düşününce...
    Ama sen diyorsun ki oyun beni cezbetmeli anlamadığın birşey seni nasıl cezbedecek...Vay grafiğe bak be, yahu müzikler ve ses efektleri harika, ben böyle oynanış görmedim...Tamam diyelim ki bunlar önemli anlamadığın bir dilde bu özellikler seni nereye götürecek sana ne anlatacak...Ülkemizde satılan bir ürün ülkemizin anadilini de barındırmalı ki neyin ne olduğunu bilelim...Birkaç yıl önce bu yorumları yapmak insanların gözünde komik olurdu ama devir değişti....
    BSC'ye gelince yaptıkları işleri mümkün olduğu kadar eleştirmemek en doğrusu çünkü onları anlamak mümkün değil....Daha önce de objektif olma konusunda birkaç yorumum olmuştu, tabii karşılığı verdikleri cevaplarda saklı...
    Son olarak ben ne yaptım bu oyunun ve Tomb Raider oyunun yapım şirketine Türkçe dil desteği konusunda mail attım tabii bazı dahilere komik gelebilir...Ama ben bir oyuncu olarak parasını verdiysem bir oyunun karşılığı olan müşteri memnuniyetini de oyun şirketi sağlamak ya da var olan sorunun nedenini açıklamak zorundalar...Gerçi ben bir Türk olarak adam yerine konulup cevap vereceklerini zannetmiyorum ama bu da bir umut ve bir tepki...!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • @musakka boşuna dil döküyorsun zaten oyun anlaşılabilseydi gelip buraya bu yorum yazılmazdı. Oyunu anlayamayanlar için zaten oyun klasik bir shooterdan farkı olmuyor. Bu durumun kötü yanı ne bilgimiz olmadığı konularda oldukça fazla fikrimiz var.

    Ortada bir gerçek var ki bu oyun hem kullanıcı ortalaması olarak hemde inceleme puanları olarak 9 un üzerinde puanlar almış. Ortada herhangi bir şişirme durum yok.

    Ayrıca irrational games ortaya çıkardığı ilk tarzın üzerine fazlasıyla koyarak yeni bir oyun çıkardı. Tam hatırlayamıyorum ama 3+ yıldır bu oyunun üzerine çalıştılar ve projede birkaç defa değişikliğe gittiler. Ve sonuçta ortaya böylesine yaratıcı bir fikir hikaye anlatım harika müzikler çıktı.
  • oda tartışılır MusAKka,Sanatı oluşturan kavramlar her toplumda her kısıye gore değişebilir- sanat olmayanı yapmakmı,uçan şehirmi, sanat deyince nedende "machinarium" aklıma geliyor sanat ödülünü almıştı.Üstelik oyunda herhangi bir "dil" yoktu.Her oyuncuya hitap edebiliyordu.Buna sanat deyim,ama cogu oyuncu sunu dıyor," ya konuyu aklasak bızde sanat dıcez ama anlayamıyoruzkı,Türkçe yapılsın abi" ...bende dıyorum ki beni cezbet,etrafa baktıgımda çok boş bir alan goruyorum,süsle grafik dıyosunya 20.000 tane mum koyarak sanat yapılmaz heralde=) neyse bu oyunun oncekı serıden kalma fanatıkleri çok bu nedenle puanların yuksek oldugunu dusunuyorum oncekı serılerde yılın oyunu secılmıs yada aday olmuslardı zaten.. bıde su elızabeth konusu var ,asıkmı oldunuz oyun karakterıne bılmıyorumda habıre bıze mermı gonderen bu kız,oyundakı upgradelerı hıce sayıyo, ya o kızı yapmıcaksın yada upgradelerı ıptal edıceksın... bırde su etrafta amacsız teleskobık gorunumler yokmu cıleden cıkartıyor benı,gereksız ara sınematıkler,vala fılmını yapsınlar bukadar ıyı dusunuyorlarsa sevenıde var uzmez heralde..Bazı oyunlar vardır grafıklerı hıce sayan bulmacalarıyla akıl dolu senaryosuyla en ıyıye oynarlar( sanitarium gibi) oyunu elestiren bir ben varmısım gıbı hısettım =)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Senin söylediğinin aksine; oyunun önceki seriden fanatikleri çok olmasına karşın yeni oyun çıkmadan önce açık, havadar bir dünya sundukları için bu fanatikler tarafından taşlandı. Yani aslında başarılı olması çok zor, oyuncu tarafından kolay kolay kabul edilemeyecek köklü bir değişimle önümüze koydular ve buna rağmen bu derece sevildi oyun.

    Sanitarium'u kaç kere bitirdiğimi hatırlamıyorum; Machinarium'u PC'de oynadım, şu an tabletimde yüklü ve tekrar oynamaya devam ediyorum. Senin bu söylediklerini hesaba katarak ben bu çok sevdiğiğm iki oyunu da kolaylıkla yerden yere vuracak kadar etken ortaya sunabilirim. Bu durumda piyasada en yüksek not alacak oyun 100 üzerinden 50 ya da 60'ı geçemez. Bütün oyunlar için geçerli bu.

    Herkesin kafasında kendi "değişmezleri", kendi "önemleri" var. Bunları olduğu gibi bir araya getirirsen bütün oyunlar "çöp" olarak anılmaya başlar. Puanlama yaparken o yüzden oyunun sana kattıklarına, katmak istediğine bakarsın biraz. Yoksa ben şu an "Bu ne ya, 2-3 eşyayla etkileşim mi olur? Animasyonlar da rezalet olmuş" deyip Machinarium'u direkt cihazımdan silerdim. Ama benim oyundan aradığım şeyler başka. Orada Bioshock Infinite'e puan veren 1662 kişinin büyük çoğunluğunun da aradığı şey senin aradığından farklıymış demek ki.




  • sanitarium ve machinarium örnekleri abiyane örneklerdi ve grafıgın cokta onemlı olmadıgını anlatmaya calıstım aslında ama, bı fps oyunundan grafik beklıyorum, cevre etkılesımı beklıyorum, yapay zeka beklıyorum..elızabeth yada angelica yı beklemıyorum ben,kılometreler uzunlugunda yazılmıs senaryoda beklemıyorum.Her oyuncunun her oyun turunden beklentılerı vardır,macera sevenler bulmaca ogelerını,aksıyon sevenler patlama zıplama sahnelerını,rpg sevenler envanter cesıtlıgıgı yada dıablo gıbı oyun varmı abı aynı tarz? vb ısteklerde bulunabılırler.benımde gorusum bı fps sever olarak nacızane ısteklerımın olması ki bunlar olmadan fps oyununa kısacası ıyı gozle bakmam.Senaryo ve atmosfer dışında neleri begendınız oyunda peki oyle soralım?Kesınlıkle elestırmıyorum bu olay mavıyımı seversın kırmızıyımı gıbı bırsey oznel yani...ve karsılastırdgım oyunlar flash tabanlı cok bıkac kısının bı araya gelmesıyle yapılan kucuk butcelı bı sahaser(machinarium). Herneyse konumuz Bioshock ben kısaca begendıgım ve begenmedım yanlarını ozetleyıp degerlendırmemı yapıcam,Eksilerden başlayalım daha cok.

    Eksiler: (tamamen özneldir)
    -Kontrollerin defeult ayarlarda kötü optimizasyonu (sağ tuş büyü,Z yakınlaştırma aim vs)
    -rpg öğeleri heryerden bozuk para toplamamız,çatışma sırasında bile "F" basıyor olmamız.
    -Grafiklerin disneyland tarzı ,glamur efektı tonlamalarda olması
    -Gereksiz Ayrıntıya inilmesi oyuncuyu oyundan koparması
    -Upgradelerin heryerde çok sık olması ve hiç ihtiyacımın olmaması
    -Kötü yapay zeka ve ateş eden düşmanların nerde geleceğini kestirememem.
    -Çevre etkileşimi yok denecek kadar az,fizik neredeyse yok
    -Karmakarışık bir aksiyon deneyimi(quake tarzı oynanış)
    -1 saat oynamadan sonra baş dönmesi yapması
    -Bulmaca öğelerinin olmaması,bi noktadan sonra hep aynı şeyleri yapıyor izlenimi vermesi
    Artıları:
    -Özenli yüksek çözünürlüklü kaplamalar
    -Değişik bir dünya tasarımı
    -Güzel animasyonlar( içki sisesini içmesi ,elin şekil değişikliği vs)
    -Güzel eskiyi anlatan müzikler

    Grafik: 6
    Ses:9
    Oynanabilirlik:5
    Genel Puanım :6




  • Güldüm vallahi Burada ki insanların sevdiği ne varsa sen - vermişsin Half-Life ı dene ama ondada alyx var diğer kızlar kadar güzel olmasa da sempatik bir karakterdir . Babası Elli kızını bize vermek istiyordu neyse... Sevdiğin bir fps oyununu yazarmısın misal metro yu sevmişmiydin ya da doom 3 ü ?
  • bioshock 1-2 çok daha iyidi. senaryosu çok vasat. bir rapture atmosferi yok bunda.
  • Vay arkadaş ne kadar çok konuşulmuş oyun hakkında. En çok anlaşılan İngilizce-Türkçe ayrımı sanırsam.

    Herkes benim İngilizcem iyi değil ben oynanışa bakarım zevkli değilse çöptür diye oyuna bakış açısı getirmiş.

    Geri kalanı da ben elitim İngilizcem tavan yaptı, adamlar yapmış abicim Elizabethle oradan oraya koşuyoruz, kızı kurtarıyoruz ama aslında kız şöyle bizim Booker da şöyle falan diye diye oyunu sırf hikaye için oynuyorlar. Hatta spoiler falan da istemiyorlar.

    Bana kalırsa her iki duruma da bakmak lazım. Bir kere adamlar yaratmış, yoktan yaratmışlar. Şöyle ki Fallout, Skyrim veya herhangi bir açık dünya yapmak ne kadar zorsa bunu da yapmak o kadar zordur. GTA ve Assasins's Creed daha kolaydır çünkü çizilecek şey bellidir. Bioshock bence türünün örneklerinden bir tanesi. Yani açık dünya'yı harika grafiklerle bezenerek yapılmış ve bu bir FPS-RPG-Aksiyon'a dönmüş.(Hatta açılan yırtıkları ve skilleri düşünürsek strateji olabilir.) Tabi bazı yerlerde hata var hiçbir şey çok iyi değil. Benim favori hatam ilk bölümde yerde su olup da her yer yansırken sen bakınca hiçbir şeyin olmaması. Veya sinir bozucu aşırı gearlar ve silahlar da olabilir.

    Oyunun daha yüzde kaçına geldim bilmiyorum ama şu anda iyi gidiyor. Hikayeyi tam bilmiyorum evet arada kaçıyor bazı şeyler, bazı garip şeyler oluyor ama sanırsam oyunda görülecek çok çok ince şeyler var ve bence bu oyunu yapan o ince şeyler. Biz sadece dışarıdan grafiklerle adamın gözüyle oynuyoruz ama hala bakamadığımız oyunda görülecek çok şey var. Benim favorim mesela -spoiler(oyunun başı)- Kız paris kulesine yırtığı açarken sinemada The Revenge Of The Jedi yazması-spoiler-

    Kısacası boşu boşuna kavga etmeyin. Siz burada benim gibi oyunlara yetmeyecek kadar paramızla boş boş tartışmaları yaparken bu oyun şirketleri bu paraları nereye harcasak diyor ama tabii ki de bizi düşünmüyor ama bence eğer gerçek kavga Türkçe dil desteği ise şunu demek istiyorum. Eskiden hiçbir oyun Türkçe değildi. Şu anda o kadar çok çıkmaya başladı ki çoğu oyun çok şaşıyorum gerçekten. Tabii ki popüler oyunlar Türkçe olamaz. Adamlar ABD'deki dolarları her yere saçan züppelere gideceğine buradaki garibanları mı düşünsün? Tabii ki de hayır. O yüzden çok satan oyunlardan Türkçe desteği beklemeyin. Tek yapacağınız şey Türkçe oyunlara ve Türkçe'ye çevirenlere destek olun. Çünkü destek olunmuş hala bazı oyunları Türkçe oynayabiliyoruz. Bizim sayemizde bizim bu Türkçe aşkımız yüzünden böyle. İleride kim bilir belki bütün oyunlar Türkçe olur. Bana çok uzak görünmüyor bu gelecek.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • sinebiryan bazı noktalarda doğru söylemişsin ama Türkçe dil desteği konusunda yanılıyorsun...Bunun birkaç tane oyunun Türkçe çıkması ve bu neticede bizim de böyle bir beklentiye girmemizle ilgisi yok...Ben amerikada bu oyunu edinen oyun sever gibi bu oyuna para ödüyorsam bende bir oyun sever olarak ve o firmanın müşterisi olarak Türkçe dil desteği talep etmek zorundayım ve bu en doğal hakkım...
    Daha önce de yazmıştım yine tekrarlayım Tomb Raider geçen ay çıkışını yaptı ben de oyunu edindim kurulumu yaparken birşey dikkatimi çekti oyunda bilindik dil destekleri dışında Arapça dil desteği vardı...Bunu gördükten sonra anladım ki mesele ülkemizde oyunun az ya da çok satması değil adam yerine konulmamamız....
    Olay bu kadar basit...Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur...Yorumlarımı eksileyen dahiler de hala anlayamamışsa benden bu kadar onlar için yapacak birşey yok....!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Sayfalarca tartışılacak bir konu yok ortada konu gayet basit:

    Fransada fransız bir çocuk-genç oyunun Fransızca oynayabiliyorsa,Almanya'da Alman bir çocuk-genç oyununu Almanca oynayabiliyorsa bu ülkelerde yaşayanlara verilen hak, Türkiye'de de Türk çocuğun-gencin oyununu Türkçe oynama hakkını doğurur.

    Var mı bir problem?
  • Selam
    Alt yazı olayı bence tamamen ticari değerlendiriliyor (istisnalar hariç crysis gib)Sonuçta Ticaret te din-dil-ırk gibi değerler ön planda değildir .

    Kar ön plandadır. Örneğin araplar bugün 1-2 oyun firması satın alsın bakın oyun yapımcıları hemen arapça ya nasıl dönüyor.

    Neyse bunun gibi bir çok örnek verilebilir .

    Bence Devlet elektronik tüketim mallarında nasıl TÜRKÇE kullanım klavuzu olmadan satış yapamazsın diyor ise Oyunlar içinde aynı kararı alsa , oyun firmaları

    Türkiye deki resmi şatışlara bakarak kar hesabı yapacak, nüfusun genç oranına bakacak , gelir seviyesine vsvs ve rakamlar iyi ise mecburen altyazı olayını getirecek .

    Fakat buradaki handikap 100-120 tl aralığında aldığımız oyunlara vergi yüzünden 150-180 tl arası alma zenginliğini göstererek resmi satışları arttırmak gibi
    bir olay olursa ozaman alt yazı olayı bence çözülür.




  • Yorumlarımı eksileyen vatandaşlardan yine rica ediyorum yorumlarımda hangi kısım damarınıza bastı ya da hangi kısım size yanlış geliyor....Bu kadar mı anlama özürlüsünüz...!
    Türkiye'de satılan bir ürün Türkçe içeriğe sahip olmalıdır...Dünyanın birçok ülkesinde nasıl belli bir fiyattan satış yapılıyorsa burada da benzer ya da daha yüksek fiyatlardan satış yapılıyor...
    Çıkarılan çoğu oyunda ingilizce, fransızca, almanca, italyanca, ispanyolca, lehçe vs vs dillere destek verilirken bizim dilimiz neden es geçiliyor...Bu kadar mı kalın kafalıyız ki anadilimizde oyun oynamayı istemek yanlış ya da gereksiz geliyor...Biz de parasını veriyoruz onlarda veriyor ama onlara özel dil desteği yapılırken bizim dilimiz ve ülkemiz es geçiliyor ve bunu sorguladığım için yorumlarını eksileyen dahiler neden eksilediklerini bile açıklamıyor...
    Aferin böyle devam sizler sayesinde herşey daha net görülüyor.......................................................................!

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: agolasmet

    Yorumlarımı eksileyen vatandaşlardan yine rica ediyorum yorumlarımda hangi kısım damarınıza bastı ya da hangi kısım size yanlış geliyor....Bu kadar mı anlama özürlüsünüz...!
    Türkiye'de satılan bir ürün Türkçe içeriğe sahip olmalıdır...Dünyanın birçok ülkesinde nasıl belli bir fiyattan satış yapılıyorsa burada da benzer ya da daha yüksek fiyatlardan satış yapılıyor...
    Çıkarılan çoğu oyunda ingilizce, fransızca, almanca, italyanca, ispanyolca, lehçe vs vs dillere destek verilirken bizim dilimiz neden es geçiliyor...Bu kadar mı kalın kafalıyız ki anadilimizde oyun oynamayı istemek yanlış ya da gereksiz geliyor...Biz de parasını veriyoruz onlarda veriyor ama onlara özel dil desteği yapılırken bizim dilimiz ve ülkemiz es geçiliyor ve bunu sorguladığım için yorumlarını eksileyen dahiler neden eksilediklerini bile açıklamıyor...
    Aferin böyle devam sizler sayesinde herşey daha net görülüyor.......................................................................!

    Seni eksileyenler neden - veriyor biliyor musun ? Onlarda bilmiyor sen böyle tepki verdikçe aha kızdı yapıştır - yi muhabbetine giriyorlar . Kim istemez ki ana dilinde oyun oynamayı değil mi ingilizce bilsekte ana dilde oynaması daha güzel olur kanısındayım . Sen boş ver - veren versin ne olacak burada + alsan ya da - alsan ne olacak bir şeyin mi eksilecek . Konuşmaya yazmaya cesareti olmayan zavallı insanlardan bahsediyoruz burada , yazsalarda BSC misafiri olarak yazıyorlar anlayacağın çocuklar ya da büyümemişler . Jakdı ki burada TÜRKÇE olsun oyunlar yazsalar ne değişecek bunu devletin çözmesi gerekiyor . Başımızda ki insanlar diyecek ki ülkeme yazılım satmak istiyorsan bunu TÜRKÇE olarak yapacaksın yoksa almıyoruz dese adamlar mecburen satacaklar ama birde KDV gibi saçma bir şey var bizde onunda kalkması lazım ki oyunlar ucuzlasın ülkede herkes alabilsin. Şimdi 180 TL den satılan oyunu 1 kişi alıyor yap bunu 50 TL 4 kişi alsın inan daha karlı çıkarlar ama işte anlayana . Dediğim olayı rusya çok güzel yapıyor diyor ki bana oyun satacaksan dili rusça olacak ve ucuz olacak başka dilde koyma ama ucuz olsun benim dilimde olsun diyor . Adamlar çatır çatır oyunlarını alıyorlar zaten ucuz işin ilgiç tarafı hemen hemen her oyunlarıdna tam dil desteği var yani sadece rusça değil oyunları ingilizce türkçe fransızca dilleride var. Dediğim gib bu işler develete bakıyor sonrada biz oyunculara bakıyor.




  • Elizabeth' e aşık oldum ,
    Atmosfere hayran kaldım,
    Konuya merak saldım
    ve
    Talha'nın incelemesine mest oldum.

    Bu arada incelemeyi izlerken çoğu yerde aklıma Hayao Miyazaki'nin1986'da çıkardığı animesi; Laputa Gökteki Kale geldi.



    Vallahi oyun harika gözüküyor. Karanlık soluk mekânlardansa, masalsı, cennet gibi ışıl ışıl atmosfer diyorum.


    Atmosfer çok önemli.




  • genel olarak 100 üzerinden anca 45 alabilir.
    boş oyun. bioshock 1-2 90 lık oyunlarken bu şaka gibi olmuş. artık hiç itimadım kalmadı dergilere sitelere. pahalı oyuna kötü puan veremiyorlar. en aşşağı 7-8 alıyor. iyice koklatırsanda 10-10
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.