Bildirim
biosa nasıl reset atılır.. YARDIM

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yalan söylemişler bence
Ya hdd n bağlı değil/görmüyor
ya da işletim sistemi yok hdd içinde varsa da çökmüştür. -
hdd calışıyor baska pcde denedım baska hdd getırsem bile aynı yazı cıkıyor.. -
işletim sistemi çökmüş boot.ini ntldr vya ntdetect.com dan biiri gitmiş geçmiş olsun repair dene olmadı see you datassss -
repairi nasıl yaparıs kardeşim ya bı acıklık getırsen tam süper olcaak :D -
XP cd si ile boot et . ilk ekranda ki repair (onar) seçme. xp kur ile dewam et. sözleşme ekranından sonra repair et. -
yalnız yapcagmız bu repair hdd yı onarmıycakmı iide bnm hdd saglam su an kendı hdd mı kullanıyorum zaten :)
eger hdd onarı söledıysen bana -
hyr hdd onar diye birşey değil bu. işletim sistemini onarır. -
tmm kardeşm saol :) -
biosun resetlenmesi vardır. kasayı açıp anakartı incele. anakartın bir köşesinde para kadar pil göreceksin. bilgisayarın güç kablosunu fişten çıkardıktan sonra bu pili buradan çıkar. 10-15 saniye sonra tekrar tak. bios ayarların orjinale dönecektir. -
quote:
Orjinalden alıntı: kahve
biosun resetlenmesi vardır. kasayı açıp anakartı incele. anakartın bir köşesinde para kadar pil göreceksin. bilgisayarın güç kablosunu fişten çıkardıktan sonra bu pili buradan çıkar. 10-15 saniye sonra tekrar tak. bios ayarların orjinale dönecektir.
Dizüstü bilgisayarın bios pilini de kendimiz çıkartabilirmiyiz , yani zormudur ? -
quote:
Orjinalden alıntı: FİRUKO
quote:
Orjinalden alıntı: kahve
biosun resetlenmesi vardır. kasayı açıp anakartı incele. anakartın bir köşesinde para kadar pil göreceksin. bilgisayarın güç kablosunu fişten çıkardıktan sonra bu pili buradan çıkar. 10-15 saniye sonra tekrar tak. bios ayarların orjinale dönecektir.
Dizüstü bilgisayarın bios pilini de kendimiz çıkartabilirmiyiz , yani zormudur ?
kasasını açabiliyorsan çıkarabilirsin.
ama eğer garantisi devam ediyorsa hiç açma derim. risk almaya değmez.
ayrıca bazı dizüstü bilgisayarların anakartlarının üzerinde ayrıca pil bulunmuyor, kendi pilin bir kısmını kullanıyor. onun için açtığında pil ile karşılaşmayadabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 12 Kasım 2007; 11:43:42 >
-
dostum ılk once hdd kablolarını cıkar gerı tak yada hdd dekı jumper ın yerını deıstır..sorunun cozulur -
Aaynı sorun bende de var bu bıo su pc açılırken delete ye basıozda bi ekran geliio ya ordan çözemezmiyiz bu sorunu... -
Yokmu bu ii bilen görmüş geçirmiş biri???? -
Sistem açılış yapmak için işletim sisteminin dosyalarını bulmuyor.işletim sistemi dosyaları silinmiş olabilir hard disk bağlantında hata olabilir ve BIOs dan hard disk tanımlanmamış olabilir... ! -
uzun süredir açık bu konu ve cevap gelmemiş ilginç!
anakartta bir yer var ve jumper takarak kısa devre yaptirarak reset atiliyor bildiğim kadariyla. nasıl yapildiğini bilen birisi, resimli anlatim şeklinde ve ya video ile anlatirsa çok faydalı olur... -
biraz hortlatmış olucam ama google'da arayıp bu konuyu bulduğum için aynı sorunu yaşayanlarda burayı bulacağı için şöyle birşey buldum henüz denemedim ama yardımcı olur inşallah.
http://www.youtube.com/watch?v=Pdp_L5IxaNI -
Anakartin en buyun chip in yaninda CHKSUM gibi bisiler yazan jumperin takili oldugu pimler vardir. Jumperi cikarip bir yan tarafa takip sonra tekrar eski yerine alin. Bios resetlenir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- youtube geçmişimde izlemediğim videolar var
- udemy video indirme
- bu eylemi gerçekleştirmek için izne gereksiniminiz var
- wifi sinyal güçlendirici tavsiye
- cmd açılıp kapanıyor
- gsync nedir
- gereksiz dosyaları silme
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- bilgisayar hızlandırma
- root ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X