Şimdi Ara

Bios update yaptım.Bir sorun oldu.Anakart zarar görmüşmüdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler konuda açmıştım bir hata çıkıyordu.Dün windowsu yeniden kurdum ve biraz önce bios update yaptım.Msi live update programını indirdim internetten v 1.7 i buldu indirdi.Daha sonra msisetup ı açtım.Çıkan pencerede ileri vs diyerek winddows modunu seçtim.Bir ms-dos penceresi açıldı ve 3-4 satır kadar % doldu ve reset attı.Buraya kadar herşey normaldi.Bilgisayar açıldığında karşıma 2-3 seçenek çıktı.Boot lu fln seçenekler vardı.Korktum zaten bir tane normal gibi birşey gördüm bastım.Sanırım F3 yada F4 idi.Bu çıkan ekran neyin nesi acaba.Daha sonra windows u açma işlemine geçti ve xp de açılırken görülen siyah ekranda gelip geçen çubuk takıldı.Çok korktum tabi.Mecburen res attım.Daha sonra windows olağan şekilde başlasın penceresi geldi.Bastım ve açıldı.Şuan görünmeyen işlemcim görülmeye başlandı unknown yazıyordu.Sıcaklıklara baktım normaller.Biostaki bölüme bakınca versiyon 1.7 oldu.Esas güncelleme sebebim olan ramleri 800mhz görme sorunu gene aynı kaldı onu manuel ayarlayacağım herhalde.Sizce bu takılmadan dolayı anakart zarar görmüşmüdür.Valla çok korktum ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mk4Ever. -- 30 Haziran 2009; 16:36:54 >

• ark lar bios updateten sonra disket sürücüsü görünmeye başladı ama bilgisayarımda disket sürücüsü yok.Bu 5-6sn kdr beklemesinin nedeni onu boot etmesi olabilir mi acaba.Birşey bulamadığı için geçiyor.
  • Vatan'ı aramadın dimi ?

Sol köşede yanıp sönme olayı normal...

Ekranı görmeden birşey demek zor oluyor kardeşim, her bios farklı sendeki F4 ... yazar bendekinde ... yazar.

Aktif olmayan 800mhz Dram Frekans menüsüne baktın mı ? değiştirebiliyor musun ayarı 1066mhz seçeneği var mı ? eğer varsa frekans ile beraber timingleri de ayarlayıp Dram Voltajını da girmen gerekicek 2.2v uygun olur heralde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Vatan'ı aramadın dimi ?

Sol köşede yanıp sönme olayı normal...

Ekranı görmeden birşey demek zor oluyor kardeşim, her bios farklı sendeki F4 ... yazar bendekinde ... yazar.

Aktif olmayan 800mhz Dram Frekans menüsüne baktın mı ? değiştirebiliyor musun ayarı 1066mhz seçeneği var mı ? eğer varsa frekans ile beraber timingleri de ayarlayıp Dram Voltajını da girmen gerekicek 2.2v uygun olur heralde...

aramadım vatanı abi.O disketi görmesindenmiş.Disket sürücüm yok.Şimdi onu kapadım disketi ve o sorun ortadan kalktı.Ram sorunu hala aynı maalesef abi.Ama iyi bir sitenin bu kart incelemesindede bios öyleydi.O bir yerden açılıcak ama nerden bilmiyorum.Bu takılma kaynaklı anakart hasar görmemiştir değil mi abi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mk4Ever. -- 30 Haziran 2009; 16:36:23 >
  • Yok anakarta birşey olmaz en kötü bios çöker onuda servis halleder çipini değiştirir.

Ama dediğim gibi adamları ara sor yani neden yapmıyorsun ki bunu, tarif ederler sana sorunu çözersin yani kolayı varken

Şahsen kullanmadığım için MSI daha önce elimden den birşey gelmiyor fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 30 Haziran 2009; 16:42:43 >
  • izmir şubesinden teknik destek verilmiyor ist dakileri aramıştım bi kere bişey sormak için onlarda pek bişeyden anlamıyor bana dicekler msi ı ara.Ordanda pek birşey çıkıcağını sanmıyorum.
  • msi ı aradım ram işi konusunda adam corsair ın çok dandik(aynen bunu kullandı) olduğunu söyledi bununla asla performans alamazmışım 1066 ya çıkartsamda ocz le değiştir diyor adam bu ne şiimdi ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aradığınız kişinin bilgisi bence ortada eğer telefonu ben açsam bende corsair iyi markadır. Ocz yi önermem corsair varken derim :) Msı bios menüsünü hatırlamadığım için tarif edemiyorum. Msi biraz karışıktır. İstersen internette biraz araştır. İstersende Vatan a götür baksınlar. Ama anlattıklarına göre bios update de sorun yok. Sen güncelleme yapmışsın montajı esnasında disket olmadığı için disket sürücüyü kontrol etmesin zaman kaybı olması diye kapatmışlar. Sen yeni bios yükleyince onların ayarları sıfırlandı. Açılışta takılmasıda tahmin ediyorum ki Msı anakartlar da bios update edildikten sonra bazı sürücüleri yeni yüklenmiş gibi masaüstüne gelince yeniden tanıyor ve restart istiyor. Ondan dolayı bir takılma olmuş olabilir. Korkulacak bişey yok ortada hocam için rahat olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.