Şimdi Ara

bios smart fan mode ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gigabyte anakartım mevcut üstünde amd phenom II x4 955 var fan olarakda xigmatek red scorpion
    fakat bu fanın performansı beni tatmin etmiyor

smart fan mode açıkken 980 rpm ile dönüyor fan
    kapattığımda 1500 e yaklaşıyor
    ben smart fan mode kapalı kullansam bilgisayarı bir problem olur mu ?
    oc falanda yapmıyorum bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: secokul

gigabyte anakartım mevcut üstünde amd phenom II x4 955 var fan olarakda xigmatek red scorpion
    fakat bu fanın performansı beni tatmin etmiyor

smart fan mode açıkken 980 rpm ile dönüyor fan
    kapattığımda 1500 e yaklaşıyor
    ben smart fan mode kapalı kullansam bilgisayarı bir problem olur mu ?
    oc falanda yapmıyorum bu arada

Smart fan açık olduğunda bildiğim kadarıyla sıcaklığa bağlı olarak dönüş hızı artıyor ya da azalıyor. Siz kapattığınızda sürekli aynı hızda çalışır diye düşünüyorum. Sıcaklıklarınızı buraya yazın, nye tatmin etmiyor sizi?
  •  bios smart fan mode ?

smart fanın kapalı olduğu şekil şuanda böyle
  • Smart Fan'ı açıp stabil testi yapın. Sıcaklık arttıkça fanda hızlanacaktır ve belirli bir sıcaklıkta tam devirde dönecektir..
  •  bios smart fan mode ?

smart fan autodayken AMD OverDrive ile 1 saat boyunca hepsini seçip yaptığım stability testin sonuçları sence smart fanı kapamam gerekmez mi ?
  • Smart fan ayarı yok mu acaba? Sadece Enable Disable şeklindemi ayarlanıyor? O kısmın fotoğrafını koyabilir misiniz?
  • koyarım evet de bir şey sormak istiyorum öncelikle smart fan ayarı var biosta görüyorum disable ve auto şeklinde benim işlemci fanı xigmatek red scorpion internetten özelliklerine baktım max 1500 rpm oluyormuş ilk resimde smart fan disable ken 1500 rpm dönüyo ikincisinde 900 gibi ben sesinden rahatsız olmadığım için fanın disable mı yapsam diyorum son sürat dönsün fan sorun olur mu ki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gpu bios switch nedir ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ses sorun değilse Disable yapın. Yada Gigabyte EasyTune6 programıyla da fan ayarı yapabilirsiniz..
  • Smart fan bilgisayarın enerji tasarufu yapsın diye yapılmış bişey. Bi zararı yok
  • smart fanın olması şöyle bir durum hem enerji tasarufu hemde nette dolaşırken kasadan gelen sesi azaltır işlemci kullanımı düşük oldugundan oyuna girmediğinizde.
  • Smart fan enerji tasarrufu mu? 12volt kanalindan 0.48 amper cekilse ne 0.12 amper cekilse ne... sanki ekran karti gibi 120w guc cekiyor... Smart saver vb teknolojilerle karistirmayin...
    Smart fan sıcakliga gore fan donusu ayarlama dongusudur. sıcaklık yuksek ise fan hizli donsun sıcaklık dusuk ise yani islem yapilmiyorsa fan yavaslasin ve ses cikarmasin dusuncesi ile gelistirilmis bir teknolojidir.
  • o zaman ben disable yapıyorum sizce sıcaklıklar normal mi?

ben disable yaptığımda sesten rahatsız olmuyorum zaten altı üstü 1500 rpm beni rahatsız etmiyor bu yüzden sorun olmuyor diyorsanız kapatıyorum teşekkür ederim herkese bu arada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.