selam arkadaşlar benim dell inspiron 6000 notebook um var bios ta unlook setup seçeneğine şifre koymuştuk baya bir süre geçti ve unuttuk şimdi hiçbir ayarını değiştiremiyorum. bunu düzeltmek yada kırmak için ne yapabilirim masaüstü olsa pilini çıkartacağım ama malesef lattop servisini aradım kırılması imkansız diyor anakart değişecek dediler.bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. saygılar
walla servisin de dediği gibi yapacak birşeyin yok...
yani dell'lerde şifreyi bypass edebileceğin bir master şifre vb. gibi birşey yok diye biliyorum...
Selam Konuyla ilgili olarak dışardan müdahale etmen biraz zor olaiblir .Garantisiz bir ürün olsa kolay derdim ama. Bence öncelikle bu linke bakıp bir baglantıya geç servisiyle. Belki yardımcı olabilirler
Valla pille oluyodu ama pili çıkart sonra oralarda bi yerlerde jumper var asıl bağlantı bunla yapılıyo (jumperin takıldı yer 3 pinli iki pinine jumper giryo jumperi çıkartıp boşta kalan tara fa doğru takıcaksın önceden boşta kalan taraf şimdi jumperli oldu)
sonra vindowsu başlat şifresi gitmiş olması lazım gittiyese demin yaptıklarını eski haline getiricen ama garantiliyse onu bilmem teknik servisle görüş
Belki dediğimi yaparsan sorun çözülür.
Çözülmesi lazım yoksa herifler güzelim kartı çöpemi atıcaklar dimi ama