Şimdi Ara

Bios Reset Sorunu ((Resimli))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Kolay gelsin..Benim şöyle bir sorunum var ve sizinle paylaşmak istedim çözüm bulursak ne mutlu bana.. Eski bir kasam var torrent makinası olarak kullanılıyorum. torrent makinası olarakta çokta kötü bir cihaz değil. Yaklaşık 3 sene önce power fişini her çektiğimde bios resetlenmeye başladı ve hala devam ediyor . Pc her açtığımda aşağıdaki gibi bir ekran geliyor ve f2 ile devam ediyorum. Masa üstü geldiğinde saat felan hep 0 lanmış olarak geliyor karşıma. Ben bu durumdan gerçekten sıkıldım yok f2 si yok saati tekrar kurucam ki nete bağlansın dyie. Kim ne dediyse yaptım , pil değiştir dediler 5 defa değiştirdim , bios reset at dediler zaten kendi kendine reset atıyor dedim :D bir umut ışığı kendım resetledim , bios güncelle dediler güncelledim. hatta bios pili yakınında bir kondansatör vardır o içten kısadevre yaptırıyor olabilir bakın şişmiş bir kondansatör var mı dediler oda yok. Açılış ekranını foto sunu çektim belki buradan durumu anlayan dahiler çıkabilir diye. Anakart modelim Asus P4-P800X.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ederim.
     Bios Reset Sorunu  ((Resimli))

• Merhaba,

Anakart üzerinde bulunan Pil yatağını kontrol eder misin? Oksitlenme, tırnaklardaki temassızlık v.b. durum var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProbLem! -- 5 Mart 2012; 15:04:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Anakart üzerinde bulunan Pil yatağını kontrol eder misin? Oksitlenme, tırnaklardaki temassızlık v.b. durum var mı?

hiç bir sorun yok parlıyor ve temizliğini yaptım hocam.Acaba alt yatakta temassızlık varmı diye defalarcada kontrol ettim. Sağol ilgine.
  • peki çöyle bişey dicem sana.pirizden hiç çekme makinayı.bilgisayarı kapa bekle yarı saat sonra ac.yine aynı sorun olyomu paylaş :)
  • anakart şarj yapmıyor olabilir.varsa ölçü aleti ile ölç bakalım ne çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: busvas

peki çöyle bişey dicem sana.pirizden hiç çekme makinayı.bilgisayarı kapa bekle yarı saat sonra ac.yine aynı sorun olyomu paylaş :)

deneyelim bakalım cevabı yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enyz

anakart şarj yapmıyor olabilir.varsa ölçü aleti ile ölç bakalım ne çıkacak.

elimde ölcü aleti felan yokta pil çok yeni hocam anakart şarz etmse bile bir iki sene pil tek başına götürür diye biliyorum? yanlışmıyım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Bios sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakart üzerinde bulunan Pil soketin de bir sıkıntı varsa, bunu gözle görmek imkansız. Ki yapılacak her denemeyi yaptıkdan sonra, sonuç alamıyorsan mecburen anakart'ın Pil soketini bir elektronikçiye kontrol ettirmen gerekiyor.
  • quote:

Anakart üzerinde bulunan Pil soketin de bir sıkıntı varsa, bunu gözle görmek imkansız. Ki yapılacak her denemeyi yaptıkdan sonra, sonuç alamıyorsan mecburen anakart'ın Pil soketini bir elektronikçiye kontrol ettirmen gerekiyor.

hocam canımı sıkan olay durduk yerde ana kart pil soketine ne olabilir ki sorusu... Birisi yazmış ram slotunu değiştir diye birde onu deniyemim bakalım D:

• RAM ile bunun ne alakası var?

Elektronik şans işidir. Nerde, ne zaman arıza vereceği belli olmuyorki.
  • quote:

RAM ile bunun ne alakası var?

Elektronik şans işidir. Nerde, ne zaman arıza vereceği belli olmuyorki.

Bildiğinizi gibi değil ya o kadar saçma bağtık şeylere inanır oldum ki :D Makineya reset at geçer hesabı D:
  • up... yardım lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hykr0

Öncelikle Kolay gelsin..Benim şöyle bir sorunum var ve sizinle paylaşmak istedim çözüm bulursak ne mutlu bana.. Eski bir kasam var torrent makinası olarak kullanılıyorum. torrent makinası olarakta çokta kötü bir cihaz değil. Yaklaşık 3 sene önce power fişini her çektiğimde bios resetlenmeye başladı ve hala devam ediyor . Pc her açtığımda aşağıdaki gibi bir ekran geliyor ve f2 ile devam ediyorum. Masa üstü geldiğinde saat felan hep 0 lanmış olarak geliyor karşıma. Ben bu durumdan gerçekten sıkıldım yok f2 si yok saati tekrar kurucam ki nete bağlansın dyie. Kim ne dediyse yaptım , pil değiştir dediler 5 defa değiştirdim , bios reset at dediler zaten kendi kendine reset atıyor dedim :D bir umut ışığı kendım resetledim , bios güncelle dediler güncelledim. hatta bios pili yakınında bir kondansatör vardır o içten kısadevre yaptırıyor olabilir bakın şişmiş bir kondansatör var mı dediler oda yok. Açılış ekranını foto sunu çektim belki buradan durumu anlayan dahiler çıkabilir diye. Anakart modelim Asus P4-P800X.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ederim.

Bu model anakarta ahip bugün köprüsü yanan 2 pc gördüm Hocam pili değiştirin olmazsa rom sorunlu ve bildiğim akdarı ile onun tamiri yok

edit:cümle hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bediboy -- 5 Mart 2012; 20:42:59 >

• herhangi bir tavsiyesi olan yok mu ?
  • pili değiştir hocam yalnız eski anakartlarda şarjlı lithum pil kullanılır aynısından bulman lazım. gene sorun devam ediyorsa güncelliye biliyorsan bios güncelle yoksa anakartın pil soketinde problem olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yununu -- 6 Mart 2012; 0:51:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yununu

pili değiştir hocam yalnız eski anakartlarda şarjlı lithum pil kullanılır aynısından bulman lazım. gene sorun devam ediyorsa güncelliye biliyorsan bios güncelle yoksa anakartın pil soketinde problem olabilir.

ilgin için teşekkür ederim hocam. Bunların hepsini yaptım ama akla başka birşey gelmiyor değil mi ? :)
  • quote:

ilgin için teşekkür ederim hocam. Bunların hepsini yaptım ama akla başka birşey gelmiyor değil mi ? :)

Selam ve günaydın

Akla şunlar gelebilir.
    1. Pil yuvasındaki iletişimsizlik
    2. Pile bağlantılsı olan Kondensatör
    3. Anakart çatlaması.

Biliyorsunuz tüm elektroniz cihazların en başta gelen sorunu Kondensatör patlaması veya içerisindeki sargının yanmış/kopmuş olmasıdır. Bu nedenle Kondensatörlerin ölçülmesi gerekiyor ve bunuda en iyi anakart tamircileri veya elektronikçiler yapmaktadır.

Siz şöyle yapın;
    Önce sağlam bir pili takmadan önce voltajını ölçün ve bir yere not alın. Pili takın ve bilgisayarınızı @BIOS'a girerek Saat ve Tarihini ayarlayıp F10 tuşu ile kaydedin çıkın.
    Bilgisayarınızı bir müddet kullanın veya açık bıraktıktan sonra TAM kapatın. Yaklaşık bir saat sonra tekrar açın ve durumu gözlemleyin. Eğer Saat ve Tarih sıfırlanmışsa, muhtemeldir ki pil alanında bir sorun var. Bilgisayarı kapatın ve pili çıkartarak tekrar voltajını ölçün. Eğer voltaj düşmüş ise veya hiç yoksa, kesin Kondensatörlerden birileri bozulmuş ve görevini görmüyor demektir.

Benim aklıma gelen olasılıklar bunlar kardeş.
    Kolay gelsin..

• by kg arkadasın dediği gibi anakartın üzerindeki kondansitörlerden bazılarında şişme felan varmı şu resimdeki gibi şiştiyse ondan da yapar aynı kondansitörden bulup lehimle eskisini söküp yenisini taktıgında düzelir..

• quote:

Orijinalden alıntı: yununu

by kg arkadasın dediği gibi anakartın üzerindeki kondansitörlerden bazılarında şişme felan varmı şu resimdeki gibi şiştiyse ondan da yapar aynı kondansitörden bulup lehimle eskisini söküp yenisini taktıgında düzelir..

teşekkür ederim hocam herhangi bir şişme söz konusu degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam ve günaydın

Akla şunlar gelebilir.
    1. Pil yuvasındaki iletişimsizlik
    2. Pile bağlantılsı olan Kondensatör
    3. Anakart çatlaması.

Biliyorsunuz tüm elektroniz cihazların en başta gelen sorunu Kondensatör patlaması veya içerisindeki sargının yanmış/kopmuş olmasıdır. Bu nedenle Kondensatörlerin ölçülmesi gerekiyor ve bunuda en iyi anakart tamircileri veya elektronikçiler yapmaktadır.

Siz şöyle yapın;
    Önce sağlam bir pili takmadan önce voltajını ölçün ve bir yere not alın. Pili takın ve bilgisayarınızı @BIOS'a girerek Saat ve Tarihini ayarlayıp F10 tuşu ile kaydedin çıkın.
    Bilgisayarınızı bir müddet kullanın veya açık bıraktıktan sonra TAM kapatın. Yaklaşık bir saat sonra tekrar açın ve durumu gözlemleyin. Eğer Saat ve Tarih sıfırlanmışsa, muhtemeldir ki pil alanında bir sorun var. Bilgisayarı kapatın ve pili çıkartarak tekrar voltajını ölçün. Eğer voltaj düşmüş ise veya hiç yoksa, kesin Kondensatörlerden birileri bozulmuş ve görevini görmüyor demektir.

Benim aklıma gelen olasılıklar bunlar kardeş.
    Kolay gelsin..

dediğiniz gibi yapıyorum hocam sonucu paylasırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.