Şimdi Ara

Bios pil sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bios pilim en fazla 10 gün dayanabiliyordu. Bende 2 tane kalem pili seri şekilde bağladım. Onlarda 2 hafta dayanabildi. Şuanda 4 tane Duracell D Büyük Boy pilleri seri bağladım ve kullanıyorum. Buda toplamda 6V yapar ancak 3V olarak görüyor.. Zaten sıfır bios pilinide 2V olarak görüyordu. 1.5 aydır bu şekilde kullanıyorum. Bu pillerle uzun süre bu şekilde kullabileceğim sanırım.. Bu sorunu düzeltebilir miyim? Nasıl düzeltirim?

Bios pil sorunu

• bios pilin büyüklüğünde saatçilerde veya pil satan elektronik malzemecilerde o pillerden olur.olur güçte bir pil verirsana böyle saçma düzeneklerle uğraşma.bios pilinide götür adam ona göre bil versin sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 16 Kasım 2011; 22:43:42 >
  • Bios pil yuvasında veya cmosta sorun olabilir.

Taktığınız piller de yakında bitecektir.
  • MSI K8N Neo4 anakart kullanıyorum ve bu anakartların kronik sorunu bu. Dünyada ne kadar bu anakarttan varsa, hepsinde de aynı sorun var. Çok araştırdım ama çözümünü bulamadım. Elektronikçiler belki anlar bu işten..
  • MSI 939 anakartlarda boyle bir sorun hatirliyorum. Bios pilinin 1 hafta yada 1 ay dayanip bitmesi durumuydu. kisa devremiydi hatirlamiyorum ama vardi diye biliyorum.
  • Kısa devre ihtimallerden biri tabi ama eğer kısa devre olsaydı anakart sıfırkende pil erken bitmezmiydi? Sonradan kendiliğinden nasıl kısa devre olabilir ki?
  • adaş süper düzenek yapmışsın tebrik ederim kasanın boş yerlerini pillerle doldur 1 sene gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojan01 -- 16 Kasım 2011; 23:39:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Laptop, Şarj/Güç sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu 3. aynı anakart. Önceki 2'si bozuldu. Bu sonuncusu bakalım ne kadar dayanacak..

Evet elemanlarda da sorun olabilir.. Ama kimse buna bakmaz sanırım. Tamirine değmez..
  • o dört tane duracell pil fiyatına biraz daha para koyup bir anakart alabilirsin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gskysk

o dört tane duracell pil fiyatına biraz daha para koyup bir anakart alabilirsin :D

Artık bu eski anakartlardan almak çok mu mantıklı sizce? Birde öyle bi söylediniz ki sanki piller çok pahalıymış gibi. Bu pillerin 4 tanesi 15TL..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 17 Kasım 2011; 12:21:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Bu 3. aynı anakart. Önceki 2'si bozuldu. Bu sonuncusu bakalım ne kadar dayanacak..

Evet elemanlarda da sorun olabilir.. Ama kimse buna bakmaz sanırım. Tamirine değmez..

Hep aynı marka mı alıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Bu 3. aynı anakart. Önceki 2'si bozuldu. Bu sonuncusu bakalım ne kadar dayanacak..

Hep aynı marka mı alıyorsunuz?

Hayır, elimde eskiden kalma 3 tane vardı zaten. Yoksa bu anakarta para vereceğime biriktirip PC'yi yenilerim daha iyi...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.