Şimdi Ara

Bios güncellemesinden sonra ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarımın açılış hızı yavaşlamıştı ve bende bios güncellemesi yapmayı düşündüm.güncellemeden sonra farkettim ki ram belleklerim eskiden 8 gb iken şimdi 4 gb gözüküyor.laptopumda iki ram slotum var.güncelleme sırasında hiçbir sorun olmadı ve sorunsuz şekilde tamamlandı ama ram belleğim bozuldu galiba.daha önce kasasını hiç açıp dokunmadım bu yüzden güncellemeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.sorularım şunlar:

1-) bios güncellemesi ram bellekleri bozabilir veya yakabilir mi ?

2-) bios güncellemesini bir şekilde geri alabilirmiyim, nasıl ?

*sitem özelliklerim:

işletim sistemim : Windows 10 Home Single Language x64
    sistem üreticisi : Lenovo
    sistem modeli : 20287
    Bios sürümü : 8DCN40WW
    işlemci : Intel(R) Core(TM) i7-4702MQ CPU @ 2.20GHz (8 CPUs), ~2.2GHz
    bellek : 4 GB
    Laptop : Lenovo İdeapad Z510

*Arkadaşlar kullanılabilir miktar demiyor tam 4 GB takılı görüyor.Bios güncellemesinden sonra ram sorunu

• Cpu-z ile bellekleri tekrar kontrol et. Memtest ile bellekleri teste sok. Eğer önceden bellekler sıkıntı çıkarmadıysa şimdi de çıkarmayacaktır. BİOS ayarlarını kontrol et belki bir slotun devre dışı olmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeyazZenci01 kullanıcısına yanıt
    Bios ayarlarım çok gelişmiş değil,yani bana slotlarımı devre dışı bırakmak gibi bir izin vermiyor.windows bellek tanılama aracı ile yaptım ama dediğim gibi hiç bir şekilde diğerini görüp teste sokmuyor ve sorun bulunamadı diyor.
  • Atom Tost A kullanıcısına yanıt
    Memtest ile dene. 3. Parti yazılımlar ile kontrol et. Olmadı ya format atacaksın yada bellekleri çıkarıp, bellek ve spor bakımı yapacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeyazZenci01 kullanıcısına yanıt
    testi yaptım ama hala hata yok
  • Arkadaşlar cevap yokmu 60 kişi
  • Daha önce bu konuyu duymuştum sistemin biostan 32 bit olmuş olabilir. Onu 64 yap bir dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yüklenen bios sürümünün win 8.1 ve win 10 ile uyumlu olduğuna dair sitesinde bir yazı göremedim belki bu yüzden bir uyumsuzluk olabilir eski işletim sistemlerini seçince biosu güncellemeyi getiriyor ama 8.1 ve 10 da bios güncellemesini site göstermiyor.
  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    sistemim hala 64 bit gözüküyor
  • nerdeburda kullanıcısına yanıt
    eski bir sistemde test edeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.