Şimdi Ara

bios+islemci+Ram seytan ucgeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar oncelikle kesin bilgiye sahip olmayan arkadaslar yorum yapmasin. Kimse de alinmasin forumu geziyorum o kadar cok bilgisizce yanlis bilgi veren arkadaslar var. Simdiden ozur dilerim

    anakart =formula z
    ialemci =FX 8350 AMD
    Ekran karti= 256 bit 1gb
    Amma ve lakin almis oldugum ram beni cildirtmak uzere. Kingston 2400mhz dual 2×4 8 gb

    anakart rami 2400 degil 2 sinide 1333 olarak goruyor.
    bana diceksiniz simdi yarisini gorur. Ama ondan onceku kullandigim ram 1600 mhz anakart bunu tam olarak goruyor. 1600mhz olarak. Sadede gwlince

    soru 1 = boyle bi bios ben ilk goruyorum cok karisik yada bana oyle. 4.1 ghz den yukari cikartamiyorum islemciyi. Sorun sogutma sistemu olur demeyin...! Test ettim cunku sogutmadan degil
    soru 2 = RAM arizali olabilirmi. Yada dual ramlar daha mi verimsiz. Ilk kez dual alayim dedim. Ki birde aldigim bu ram acilmis halde geldi.
    Soru 3 = ayni marka model anakart ve islemciye sahip sahislar 4.8 ghz de calistirdiklarini soyluyorlar. Ben daha 4.2 gecemedim. Bios ayarlarinda gercekten iyi olan arkadaslar var aramizda onlardan yardim bekliyorum tsk ler. Aksi halde ramlari geri yollamayi dusunuyorum. 1 hafta surem var para iadesi icin. 260
    tl ye aldim pisman olmadim degil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bercone -- 3 Mayıs 2014; 11:03:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ramlar de bu arada unutmusum 300 bus hizinda 600 kusur mhz hizinda calisior. 2400 mhz al 600mhz de calissin. Gelde kafayi yeme. Ramlarde de yanlislik gorunmuyo uzerinde orjinal etiketinde de yazior 2400mhz diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramleri başka bilgisayarda test etme imkanınız var ise başka bilgisayara takın ve birde oradaki hızına bakın ikisinde de aynı hızı veriyor ise ram hatalı olabilir.

    4.2 gecemedim demişsiniz. CPU ların hız aşırtma değeri cpu dan cpu ya değişiklik gösterebilir. aynı marka model 2 cpu arasında bile hız aşırtma da değişiklikler gözlenebilir. birde hız aşırtırken sıvı sogutma kullanarak ve cpu nun voltaj değerleri ile oynayabilirseniz birazdaha hız aşırtabileceğinize inanıyorum.
  • Aynen olabilir voltaj ayarlari aklima geldi ama cesaret edemedim. Voltaj demek risk demek.Bu ramlara ozgun bios ayarlari yapilmis bi goruntuye ulasamazmiyiz direkt bakarak ayni derece lerde uygulayim. Sulu sogutma ne marka onerebilirsin. Telden yaziorum suan isteyim calisiorum. Eve gecince so kez kontrollerimi yapip ram in kaderini belirleywcegim. Gidecek yada kalacak. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramlerin biosta ayarı var oradan siz 2400 ayarlayacaksınız her biosta yeri farklı oluyor eğer ramlerin xmp desteği varsa ona ait menü vardır yoksa manuel ayar ksımına girip ayarlayabilirsin .
    overclock sorularına gelirsek : overclock tamamen şans işidir her şeyi aynı olan sistemler bile aynı sonuçları alamayabilir buna takoz çıktı denir .
    dual ramler daha iyidir her zaman dediğim ayarı yaparsan 2400 çalıştığını göreceksin zaten o 2400 mhz overclockla çıkılan değerdir normal ayarlarda daha düşük hızda çalışır .
    yeni efi bioslar çok adah detaylıdır alışık değilseniz zorlanmanız normal zamanla alışırsınız .
    bazı ram paketleri vakumsuz pakette geliyor kullanıldığı anlamına gelmez ama kullanılmadığı anlamında gelmez
    son olarak konuyu overclock bölümünde açarsan daha sağlıklı cevaplar alabilirsin .
  • Denedim 2400 2133 2000 vs vs vs 1333 e kadar dustum halde pc acilmior bunlari yaptigimda. Voltajla alakali olabilr birde dedigin gibi xmp ayari olabilir. Ben manuel oc yaptigim icin. Xmp hakkinda bir fikrim yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.