Şimdi Ara

Bios hdd'yi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kafayı yicem pc için ssd aldım,pc hızlansın diye ilk defa ssd alıyorum kurulumunu fln bilmiyorum netten baktım hdd'nin sata kablosunu insanlar takıyodu bende çıkarıp ssd'ye taktım ozamandır pc açılmıyo "no bootable device " hatası veriyo herşeyi denedim bütün sata kablolarını tek tek çıkarıp taktım biosu defaulta aldım yok görmüyo çalışmasa yada ses çıkarsa bozuldu dicem de normal bir şekilde çalışmaya devam ediyo sorun nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • biostan sssd yi birinci sıraya aldınız mı
  • rsgt2d kullanıcısına yanıt
    Siz yanlış yapmışsınız. SSD'yi kutusundan çıkarıp HDD nin kablosunu buna bağlarsanız tabii ki de boot etmez. Bios diski görüyor ama içi boş o yüzden boot edemiyor.

    Yapmanız gereken ikinci bir sata kablosu daha almak. PSU'da boş sata Power fişi yoksa bir de dönüştürücü kablo alacaksınız. SSD'yi sisteme takın*. Sonrasında sistemi klonlayabilirsiniz.

    *SSD'yi anakarttaki 0 ile numaralanmış ilk porta takın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki çok teşekkür ederim dün çözdüm aslında olayıda utancımdan yazamadım😀dediğim gibi ilk defa bu işlerle uğraştığım için tam olarak bilmiyodum.Benim pcde 1 tane sata güç girişi varmış bir ucu hdd'ye diğeri anakarta takılıyomuş ben gidip bir ucunu hardisk'e diğerini ssd takmışım😀,şimdi sipariş verdim sata güç kablosu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.