Şimdi Ara

BIOS hdd şifresi kaldırma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
45.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açılışda şifre koydum benden başkası girmesin diye.Ama her girmeye çalışan beni arayıp şifreyi sordugu için gerek kalmadı.Bu sefer kaldırayım dedım kaldıramıyorum.Her girişimde şifreyi yazmaktan bıktım.BIOS'u sıfırlamayı düşünüyorum.Daha önce konu açtıgımda söylenen bir kaç şeyi yaptım ama olmadı.Nasıl yapabilirim başka türlü?

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS HDD Şifresi Kaldırma Kılavuzu

Harddisk şifre kaldırma işlemi, çeşitli nedenlerle gerçekleştirilebilir. Bu nedenler arasında, şifreyi unutmak, ikinci el bir cihaz satın almak veya işletim sistemini yeniden yükleme ihtiyacı yer alabilir.

HDD şifre kaldırma işlemi, BIOS üzerinden gerçekleştirilir. BIOS, bilgisayarınızın temel donanım ayarlarını kontrol eden bir yazılımdır.

BIOS HDD Şifresi Kaldırma Adımları:

1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS menüsüne girmek için üreticiye bağlı olarak F2, F10 veya Del tuşuna basın.
    2. Security veya Password sekmesine gidin.
    3. HDD Password veya Hard Disk Password seçeneğini bulun.
    4. Mevcut şifreyi girin. Şifreyi unuttuysanız, üreticiden bir ana anahtar istemeniz gerekebilir.
    5. Şifreyi kaldırmak için Disable veya Clear seçeneğini seçin.
    6. Değişiklikleri kaydedin ve BIOS'tan çıkın.

Önemli Notlar:

• BIOS şifresini kaldırmadan önce verilerinizi yedeklemeniz önerilir.
    • Anahtar kelimelerin doğal bir şekilde metne dahil edildiğine dikkat edin.
    • Yukarıda belirtilen adımlar farklı bilgisayar modelleri için değişebilir. Üreticinizin spesifik talimatlarına bakın.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• BIOS HDD şifresi kaldırma
    • Harddisk şifre kaldırma
    • Harddisk security password kaldırma
    • HDD şifre kaldırma
    • Bios hdd password kaldırma
    • Harddisk şifresi kaldırma
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bios pilini çıkar 5dk sora yenden tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

Bios pilini çıkar 5dk sora yenden tak

BIOS pili çıkartınca garanti gider mi?
  • Onla alakalı değilde kasanın içini acında gider tabi çünkü arkasına etiket felan koyuyorlardı galıba tam bilgim yok o konuda ama bios pilini çıkartıp yeniden taktıgın zaman hdd cd rom diğer donanımları tanıtman lazım otomatik görmez büyük ihtimal
  • Benim laptopta ki BIOS pili bi acayip siyah birşey üzerinde 100 yazıyor yoksa değil mi pil valla anlamadım.Başım çatlıyor.
  • Laptop hakkında bi fikrim yok daha önce hiç görmedim bios pilini içinde o konuda yardımcı olamam
  • Sağol yardımın için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sd Kart Şifresi Kaldırma
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yapacağın tek yol var şifreli hdd ye hangi cihazda şifre konulmuş ise o cihaza takılı iken laptop a bios update yapmak sorunu çözme şansın var bu şekilde çözülmez ise hard disk direk çöp bunu çok net söylüyorum.... bios sıfırlamakla bir alakası yok şifre hddnin biosuna yazılıyor... tam 2 hafta uğraştım olmadı laptopun garantisi var diye servise gönderdim onlarda çözemedi... tüketici hatası diye geri gönderdiler...
  • bios sıfırlamakla bir alakası yok şifre hddnin biosuna yazılıyor...

hocam biosa girip şu dediklerimi yap
    biosta sonu password la biten iki tane başlığa enterleyip nev password dediğinde de boş enterle
    daha sonra kaydet ve çık şifreler kaldırılacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 14 Kasım 2010; 2:15:58 >
  • Bios pili çıkartıp takmak daha mantıklı bence :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

bios sıfırlamakla bir alakası yok şifre hddnin biosuna yazılıyor...

biosta sonu password la biten iki tane başlığa enterleyip nev password dediğinde de boş enterle

Eğer arkadaş yaşadığı problemi doğru anlatmış ve şifre hdd ye konulmuş ise bu senin dediklerin bir çözüm olmayacaktır... çünkü o senin bahsettiğin pasword menuye gelip şifreyi boş geçip enterlamadan önce varolan şifreyi girmesi gerektiği için o aşamaya gelemeyecektir... önce varolan şifre girilir sonra new pasword çıkınca boş bırakılıp enterlar şifreyi onaylayın çıkar yine boş iken enterlar şifre kalkmış olur, hdd lerinde bildiğimiz üzere nasıl çalışacaklarının programlandığı bütün bilgilerin içinde tutan bir yazılımı vardır yani firmware si.... işte oradaki yazılıma kaydolur o hdd şifresi ben çok uğraştım kaldıramadım servise gönderdim 1 günde hallederiz dediler 2 hafta uğraştılar onlarda kaldıramadı kaldıracak adamın hazır bayramda yaklaştı elinden öperim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 14 Kasım 2010; 12:22:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mugo66

yapacağın tek yol var şifreli hdd ye hangi cihazda şifre konulmuş ise o cihaza takılı iken laptop a bios update yapmak sorunu çözme şansın var bu şekilde çözülmez ise hard disk direk çöp bunu çok net söylüyorum.... bios sıfırlamakla bir alakası yok şifre hddnin biosuna yazılıyor... tam 2 hafta uğraştım olmadı laptopun garantisi var diye servise gönderdim onlarda çözemedi... tüketici hatası diye geri gönderdiler...

BIOS update de yaptım ama sorun düzelmedi.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

bios sıfırlamakla bir alakası yok şifre hddnin biosuna yazılıyor...

Eğer arkadaş yaşadığı problemi doğru anlatmış ve şifre hdd ye konulmuş ise bu senin dediklerin bir çözüm olmayacaktır... çünkü o senin bahsettiğin pasword menuye gelip şifreyi boş geçip enterlamadan önce varolan şifreyi girmesi gerektiği için o aşamaya gelemeyecektir... önce varolan şifre girilir sonra new pasword çıkınca boş bırakılıp enterlar şifreyi onaylayın çıkar yine boş iken enterlar şifre kalkmış olur, ben çok süper zeka olmadığım için bu aklıma gelmemişti... heee hdd ye değil biosa şifre konulmuş ise biosa zaten giremez... ozaman biosu sıfırlaması gerekir... hdd lerinde bildiğimiz üzere biosları vardır çalışmasının programlandığı bir kısım ona aslında bios değil firmware denir... işte oradaki yazılıma kaydoluyor o hdd şifresi ben çok uğraştım kaldıramadım servise gönderdim 1 günde hallederiz dediler 2 hafta uğraştılar onlarda kaldıramadı kaldıracak adamın hazır bayramda yaklaştı elinden öperim...

Sizin kadar çok anlamyorum ben. Hdd nin bıosu olur mu olmaz mı diye.Ama zeki1981 arkadaşın dediğini yaptım.Sonra doğru şifreyi girip esc basıp çıktım her türlü ihtimali denedim ama olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torr -- 14 Kasım 2010; 10:31:43 >

• hocam ilk açılışta hdd şifresini girince bilgisayar açılıyorsa yani herşey normal ise bunun adı şifre kırma değil şifre kaldırma olur konuyu yanlış şekilde açmışsın galiba... açılışta da doğru şifreyi giriyorsun fakat kabul etmiyor gibi algıladığım için senide o şikilde yönlendirdim... kaldırma konusuna gelince bazen hdd şifrelerinde görülen bir vakadır doğru şifre yazsanda kabul etmiyor seninkide öyle birşey heralde... eğer şifreli bir şekilde kullabiliyorsan açılışta şifreyi girince bilgisayar açılıyorda sıkıntı sadece kaldıramamak ise öyle kullan derim sana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 14 Kasım 2010; 12:02:47 >
  • quote:

hocam ilk açılışta hdd şifresini girince bilgisayar açılıyorsa yani herşey normal ise bunun adı şifre kırma değil şifre kaldırma olur konuyu yanlış şekilde açmışsın galiba... açılışta da doğru şifreyi giriyorsun fakat kabul etmiyor gibi algıladığım için senide o şikilde yönlendirdim... kaldırma konusuna gelince bazen hdd şifrelerinde görülen bir vakadır doğru şifre yazsanda kabul etmiyor seninkide öyle birşey heralde... eğer şifreli bir şekilde kullabiliyorsan açılışta şifreyi girince bilgisayar açılıyorda sıkıntı sadece kaldıramamak ise öyle kullan derim sana...

Başlıkta zaten şifre kaldırma yazıyor.Başka çare kalmadı galiba.Teşekkür ederim yardım etmeye çalıştıgın için.
  • laptop da hdd şifreleme algoritması farklı şekilde çalışır. hdd passwordları hdd nin kendi chiplerine vede hdd içindeki medya kontrolcüsüne yazılır. pass yazılan alan hpa ( high private area ) yazılan şifreler burdan kontrol edilir. hdd nin elektronik devresini değiştirmenizde işe yarıyabilir.

teknik servisimize bu şekilde gelen hdd passlarını bizde çok uğraştık kıramadık bu tarz durumlarda hdd unlock , hdd bypass gibi arama kriterleri ilen googleda arayabilirsiniz. bu şifreleri atlatabilen comport vede paralel porttan çalışan dongle var eski laptoplar icin. arkadasbilgisayar.com sitesinde bu hdd şifrenin nasıl geçildiğini anlatan bir video var.

Hdd ni markasına göre şifre kırma olayı değişiyor. bu iş icin yapılmış comport la çalışan gizli donanımlar var blue box olarak da internette bulanabiliyor belli marka vede modelleri destekliyorlar.

Arkadaşımızın durumu için eğer bu durum sorun oluşturmuyorsa bu şekilde devam etmesi en güzeli.Ama içinde verilerin vede özel bilgilerin varsa mutlaka onları bir yedeğini almanı öneririm.

Şifreyi bildiğin halde değiştiremiyor vede bu şifre sorma olayını disabled yapman hakkında birşey diyemiyorum notebook başında olmak vede BIOS dan bunun nasıl kapatılacağı hakkında manuel lerden yardım alarak yada el yordamı ilen bakmak lazım. Çünkü hard drive pass in kapatılabileceği tek consol BIOS taki security master pass / user pass / hdd pass gibi alanlardır. Bu durumlar icin standart pass lerinde yardımı olabilir.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cosmodream

laptop da hdd şifreleme algoritması farklı şekilde çalışır. hdd passwordları hdd nin kendi chiplerine vede hdd içindeki medya kontrolcüsüne yazılır. pass yazılan alan hpa ( high private area ) yazılan şifreler burdan kontrol edilir. hdd nin elektronik devresini değiştirmenizde işe yarıyabilir.

teknik servisimize bu şekilde gelen hdd passlarını bizde çok uğraştık kıramadık bu tarz durumlarda hdd unlock , hdd bypass gibi arama kriterleri ilen googleda arayabilirsiniz. bu şifreleri atlatabilen comport vede paralel porttan çalışan dongle var eski laptoplar icin. arkadasbilgisayar.com sitesinde bu hdd şifrenin nasıl geçildiğini anlatan bir video var.

Hdd ni markasına göre şifre kırma olayı değişiyor. bu iş icin yapılmış comport la çalışan gizli donanımlar var blue box olarak da internette bulanabiliyor belli marka vede modelleri destekliyorlar.

Arkadaşımızın durumu için eğer bu durum sorun oluşturmuyorsa bu şekilde devam etmesi en güzeli.Ama içinde verilerin vede özel bilgilerin varsa mutlaka onları bir yedeğini almanı öneririm.

Şifreyi bildiğin halde değiştiremiyor vede bu şifre sorma olayını disabled yapman hakkında birşey diyemiyorum notebook başında olmak vede BIOS dan bunun nasıl kapatılacağı hakkında manuel lerden yardım alarak yada el yordamı ilen bakmak lazım. Çünkü hard drive pass in kapatılabileceği tek consol BIOS taki security master pass / user pass / hdd pass gibi alanlardır. Bu durumlar icin standart pass lerinde yardımı olabilir.

Kolay gelsin.

Yazı için teşekkür ederim.Dediklerini araştırıcam.Laptop lenovo g550.

• quote:

Orijinalden alıntı: aros_121

quote:

laptop da hdd şifreleme algoritması farklı şekilde çalışır. hdd passwordları hdd nin kendi chiplerine vede hdd içindeki medya kontrolcüsüne yazılır. pass yazılan alan hpa ( high private area ) yazılan şifreler burdan kontrol edilir. hdd nin elektronik devresini değiştirmenizde işe yarıyabilir.

Kolay gelsin.

Yapıcak olduğun ilk şey hdd nin aynısından bulup altındaki elektronik devreyi değiştirmek sonrada modifiye etmiş olduğun hdd ni laptop takıp sonra BIOS a girerek hdd pass si disabled etmen vede bu topicde diğer arkadaşlarında yazmış olduğu şekilde new password denilerek iki defe enter a basarak herhangibir karakter girmeden olayı bitirmek. bu şekilde test edilmemiş bir olaydır garanti vermiyorum.

Çok araştırdım çok forumlara girdim youtube dan videolar izledim sonunda baktım olmuyor bu işin mantığının vede teknolojisinin ne olduğuna baktım olayı anlayınca araştırmaktan vazgeçtim. Hdd nin şifre konulmuş olan kısmına ayrı bir aygıtla yani elektronik bir cihazla şifrelemesine ulaşmak gerekiyormuş bu iş için bir çok yazılım mevcut hiçbiride işe yaramamıştı. mhdd nin icindede ata password geçmek icin bir yer de vardı olmadı . diğer arama kriterinde ata password olabilir googleda kendi bu konu ilen ilgili bir arge yapmış olursun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aros_121

quote:

Kolay gelsin.

Yapıcak olduğun ilk şey hdd nin aynısından bulup altındaki elektronik devreyi değiştirmek sonrada modifiye etmiş olduğun hdd ni laptop takıp sonra BIOS a girerek hdd pass si disabled etmen vede bu topicde diğer arkadaşlarında yazmış olduğu şekilde new password denilerek iki defe enter a basarak herhangibir karakter girmeden olayı bitirmek. bu şekilde test edilmemiş bir olaydır garanti vermiyorum.

Çok araştırdım çok forumlara girdim youtube dan videolar izledim sonunda baktım olmuyor bu işin mantığının vede teknolojisinin ne olduğuna baktım olayı anlayınca araştırmaktan vazgeçtim. Hdd nin şifre konulmuş olan kısmına ayrı bir aygıtla yani elektronik bir cihazla şifrelemesine ulaşmak gerekiyormuş bu iş için bir çok yazılım mevcut hiçbiride işe yaramamıştı. mhdd nin icindede ata password geçmek icin bir yer de vardı olmadı . diğer arama kriterinde ata password olabilir googleda kendi bu konu ilen ilgili bir arge yapmış olursun.

Şifreyi boş bırakırsan şifreyi koymanız gerekiyor diyor.Peki bu koyduğum şifreyi diyelim yanlış girdim bunu öğrenme sansım var mı?

• anladım şifreyi boş geçemiyorsun . yeni şifre girmen için senden o ekranda önceki şifreyi koymanı istiyormu ?

--eğer istiyorsa yanlış şifre koyduğun zaman şifre değiştiremeyeceksin.
    --yok senden eski şifreyi istemeden direk yeni şifre girmene izin veriyorsa bu noktada yanlış bir şifre girersen eski şifrelen bir karşılaştırma yapmıyorsa o zaman öğrenme şansın olmayacak.
  • quote:

anladım şifreyi boş geçemiyorsun . yeni şifre girmen için senden o ekranda önceki şifreyi koymanı istiyormu ?

--eğer istiyorsa yanlış şifre koyduğun zaman şifre değiştiremeyeceksin.
    --yok senden eski şifreyi istemeden direk yeni şifre girmene izin veriyorsa bu noktada yanlış bir şifre girersen eski şifrelen bir karşılaştırma yapmıyorsa o zaman öğrenme şansın olmayacak.

Bu üst tarafta yazılanların hepsini denedim.Bir senin dediğin devre değiştirmek hariç buraya yazdım.Şifreyi girdiğimde alta yeni şifre yazıyorsun sonra onaylamak için bir daha yazıyorsun.Normalde giriş için bıosa şifre koyduğunda boş bırakabiliyorsun ama hdd bırakamıyorsun şifre girmen gerekiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.