Şimdi Ara

Bios Harddiskleri Görmüyor. :( Ep35C-Ds3r !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok yoruldum valla lütfen birileri yardım etsin akıl versin artik deneyecek bişeyim kalmadi kendi yöntemlerimce.

anakartim ep35c-ds3r 2.1

dün galiba sata driverini veya network driver'ini sildim yanlişlikla tabii.
    bu sabah pc'yi açtim harddiskleri görmüyor. bios'a reset attim. ubdate yaptim olmadi.

birde sata driverini buldum ama gigbyte diyo ki windows başlarken F6'ya basın diyor ben bastim ama öyle bişey olmuyor ? başka bi önerisi olan var mi ?

Bios'tan aşagıdaki ayarlari sürekli kariştirdim sonra eski haline getirdim vs vs olmadi.

şöyle diyim burda ASCI veya RAİD sectigimde WD Harddiskimi Boot menusunde görüyorum. ama gel gör ki format atmaya kalksam hdd'i görmüyor. (nereye yüklemem gerektigini sordugu bölüm)
    işin ilginc tarafı 500 GB'lik seagate harddiskim (işletim sistemim bunun içinde) bunu hiç bi şekilde göremedim daha ??
    diger taraftan Disable dedigimde ise Boot menusunde göremiyorum hiçbir hdd'yi.

birde bios'u resetledigimizde hersey eski haline döner mi bazi yerlerde okudum. (bugun zaten hayatımda okumadıgım kadar yazı okdum.)
    gigabyte anakartlarda 2 bios var filan deniliyor. şimdi yanı nekadar çabalasakta biosu resetlesekte sata'yı eski haline getirmek imkansiz mi ?

son olarak aşagidaki resimde Clear-CMOS olayini biri lütfen açıklasin bu nasil yapiliyor tam ? reset olayi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McSlaty -- 29 Nisan 2010; 21:04:53 >

• senin yapacağın çok basit bişey var elindeki xp cd sine nlite programı ile anakartın sata driverini entegre et başka bişey yapma biosu resetle
    pili filan çıkarma load defoult bios yap yeter

http://www.donanimhaber.biz/dokumanlar/1239-nlite-kullanimi-resimli-anlatim.html
  • yanliz şöylede bişey var. ben anakartin cd'sini takınca recoveryistall miydi öyle bi adı vardi onu yüklemeye caliştigimdada zaten harddisk yok diyordu.

peki senın bu önerinde format mi aticam tam olarak birleştirdikten sonra ne yapmam gerekiyor ?
  • bu format atarken lazım yapacağın cd yok senin sistemin çalışıyordu sonra bu sorun çıktı ise
    biosu defoult yapıp ahcı modu disable yapınca sistemin açılması lazım
  • işte olmuyor denedim.

az önce GSata yerine taktim meger burasi 3 Gb/s'i destekliyor. teoride tabii. neden daha önce takmadim çözemedim bunu.

şimdi öyle bişey ki o yukardaki resimde Ahci ve Raid secmeyip Disable yaptim alk kısımdan da sata/ide ctrl ... olan bölümden Raid/ide'yi sectim benım WDC 'yi gördü. ama yine 500lük seagate ortalikta yok.
    Windows 7 cd'sini takiyorum. diyorum ki eğer zaten WD 1 Tb olan HDD'yi format için görürse zaten sorun çözülmüş demektir ama Görmüyor onu sabit disk yok diyor.

şimdi hocam sende diyorsun ki format at o sata driver sorunun halledilir ama zaten sabit diski görmüyor ki format sirasinda sorun burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McSlaty -- 29 Nisan 2010; 22:45:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.