Şimdi Ara

BIOS'tan sonra PC reset atıyor.. LÜTFEN YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben sorunun ne olduğunu çözemedim yardımlarınızı bekliyorum. Sorunum şu:

Evimi taşıdıktan sonra bilgisayarımı bir süre kutuda bıraktım, daha sonra kurup açmaya çalıştığımda bios ekranı geliyor 2 harddisk, DVD-rom'u ve 8gb RAM'i sorunsuz görüyor. Bios ekranından sonra monitörün ışığı sönüp yanıyor makina kendi kendine reset atıyor. Bu şekilde sürekli devam eden bir döngü içerisinde, PC hiç bir şekilde açılmıyor.

• Başta Ramlerde yada ram slotlarında sorun olduğunu düşünerek Ram'leri tek tek ayrı ayrı slotlarda denedim olmadı, 2 RAM in 2'side arızalı olması çok düşük bir ihtimal ayrıca başka RAM'lerle de denedim ama sorun düzelmedi.

• Harddisklerde bir problem olduğunu düşündüm komple söktüm. En azından disk hatası almam gerekirken sorun devam etti.

• İnternette yaptığım araştırmada CMOS resetlemenin bazı insanların işine yaradığını öğrendim. Geceden anakart pilini çıkardım sabah takıp denediğimde yine sorun devam etti. CMOS_RES pinlerine dokunarak resetledim yine olmadı.

• Anakartın kasaya bağlantısı sorunlu olursa PC'nin açılmayacağını okudum, anakartı kasadan çıkartarak çıplak bir şekilde kasasız çalıştırdım olmadı. Vidaları ve bağlantı deliklerini kontrol ettim bir sorun görünmüyor.

Bunların yanında eski evimde sorunsuz bir şekilde çalışan bilgisayar şu anda nasıl çalışmıyor aklım almıyor. Aklıma gelen bir yöntem kalmadı. İnternette benzer sorunlar yaşayanların cevapsız kalması yada yukarıda denediğim yöntemlerin işe yaraması nedeniyle şu an tam bir çıkmazdayım.

SİSTEM
    Gigabyte GA-EP35C-DS3R (rev. 2.1) (Bios versiyonu F4)
    Intel® Core™2 Quad Processor Q6600
    SAPPHIRE HD 3850 1GB GDDR3 PCI-E
    500W Blue Storm II
    2x2GB 1066mhz Kingston HyperX DDR2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatar447 -- 22 Mart 2012; 18:45:06 >

• Bakmadığın sanırım ekran kartı kalmış. Güvenli modda açmayı denedin mi?

soğutamadığı için bir süre sonra reseti koyuyor makina koruma iç güdüsü birde powersupply yapar arada bu işleri

kolay gelsin
  • İşlemcimi yaktım zaten bus ratio değerlerini falan kurcalayınca e8400 vardı q6600 e geçmek zorunda kaldım. işlemci fanı Zalman CNPS7000C-AlCu. Fanı 1-2 defa çıkardım tekrar taktım sorun düzelmedi. PSU yapabilir demişsin fakat elimde şu anda deneyebileceğim bir PSU yok. PC öyle yatıyor sinir kat sayım artıyor her açmayı deneyip reset attığında zaten. Birde sistem ve işlemci sıcaklığı 32 derece üstüne çıkmıyor o yüzden ısıdan kaynaklı olamaz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatar447 -- 22 Mart 2012; 18:52:53 >
  • psu denedim yine hüsran. :( sonuç olarak anakartta sorun olduğu çıkıyor ama ankartta sorun olsa mantık olarak pc'nin hiç çalışmaması gerekir bence. tabi konuda uzman değilim. yazılımsal olarak bi hata olduğunu düşünüyorum. bios update yaptım her ihtimale karşı ama olmadı. anakart olarak elimdekini değiştireyim diyorum (madem bozuk) fakat elimdeki gibi bir anakart şu an var ama yaptığım araştırmada combo anakartlarda bu şekilde garip hatalar görmek alışıla gelmiş bir olaymış. combosuz olan versiyonuna baktım gayet güzel bir irtiba bıraktı -baktığım incelemeler doğrultusunda- üzerimde. uzun lafın kısası elimdeki donanıma göre bir anakart bakıyorum chipset piyasasından pek anlamam açıkcası ne zamandırda uzağım zaten bu muhabbetlerden (sistemin vermiş olduğu öz güven ve stabilliğinden dolayı.) eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.