BIOS Information: Vendor : Award Software, Inc. Version: ASUS P4SP-MX ACPI BIOS Revision 1004
Baseboard Information: Manufacturer : ASUSTeK Computer INC. Product Name: P4SP-MX CPU Setting : 2400 MHz
biri bana biosumu nasıl güncelleyeceğimi ve bios güncellemenin ne işe yaradığını anlatabilirmi acaba teşekkürler
bence uğraşma herhangi bir hata durumunda anakartı bir daha kullanamazsın
sistem upgradelerinde işe yarıyor ama her zaman değil
forumda arama yap bu arada
kolay olduğunu duymuştum sadece ama... bir de sistem upgrade i dediğin şey ne anlayamadım
ör:
max ram , hdd düzeyini arttırmak gibi
bazı donanımlarda sınır düzey vardır
quote:
Orjinalden alıntı: yakari_
kolay olduğunu duymuştum sadece ama... bir de sistem upgrade i dediğin şey ne anlayamadım
overclockta dahilmi bu söylediğin şeye
quote:
Orjinalden alıntı: yakari_
overclockta dahilmi bu söylediğin şeye
dahil tabiki eğer tecrubesizsen oc fln yapma derim
yok ben sadece biosu merak ettim dahilmi diye de neyse yazdıklarınız bilgi verdi ama biosu anlamadım pek arkadaş arama yap dedi ama nasıl arama yapacağım
Bios anakartın beyni gibidir. İçinde en temel bilgiler bulunur. Zaten adı temel giriş çıkış sisteminin kısaltılmasıdır. Sistemin açılışıyla ilgili, güç durumuyla ilgili, giriş aygıtlarının kumandası vb. gibi şeylere Windows açılmadan önce müdahale eder. Bundan sonra Windows çalışmaya başlar. Bios güncelleme, beraberinde belki bazı yeni özellikler getirerek anakartını daha iyi duruma getirebilir. Ama asla kendi başına bios güncellemeye kalkma. Geri dönüşü imkansız sonuçlar doğurabilirsin. Anakartın kaç senelik olursa olsun kendi biosunu kullan. Eğer mutlaka güncelliyecem diyorsan bir bilgisayarcıya götür. Zaten bildiğim kadarıyla sadece yazılım yoluyla güncellenmiyor. Biosu söküp ayrı bir parçaya takarak güncelliyorlar. O da eğer çıkabilir türden bios'a sahip isen. Anakarta lehimliyse işin daha zor.