Şimdi Ara

BIOS Güncelleme !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar BIOS'u güncellemek istiyorum fakat aklımda birkaç soru var;

-BIOS'u güncellemenin faydaları nelerdir?

-BIOS'u yanlış güncellemek anakartı kullanılmaz hale getirir mi?

-Anakartım MSI H110M PRO-VD bu kartı nasıl güncelleyebilirim?

-Sistem bilgisinde (msinfo32) BIOS Sürümü/Tarihi:American Megatrends Inc. 2.70, 16.06.2016 yazıyor, BIOS sürümü bu mu oluyor?

Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.

Ara ara mavi ekran alıyorum çoğu KERNEL diye başlıyor ve çoğu yerde daha iyi performans alınabileceği söyleniyor. Bu sebepten güncellemek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Snowberg

Ara ara mavi ekran alıyorum çoğu KERNEL diye başlıyor ve çoğu yerde daha iyi performans alınabileceği söyleniyor. Bu sebepten güncellemek istiyorum.

bios güncelleme faydası tabiyki faydası var örnek ram destekği cpu desteği ve eski bios sürümlerindeki hataların giderilmesinde faydali olur.

ama yanlış bios yüklemesi veya yükleme sırasında yaşadığın sıkıntılar kötü sonuçlar doğura bilir anakartını kullanılamaz halede gelebilir

MSI'ın ki live update değil mi?

evet o ama nakart model ve version bilgisini yazarsan daha iyi olur

Daha Fazla Göster
  • quote:

Anakartım MSI H110M PRO-VD

evet sitesinde 19-12-2016 tarihli bios var
    Live Update 6 programını kullanarak güncelleme yapabilirsin
    sadece bios update işleminde antivirus programını devre dışı bırak mutlaka yazılımsal bir problem yaşamaman için bunu yap
    kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jam Gaming

herhangi bir sorun yoksa bios güncellemeyi tavsiye etmiyorum, güncelleme sırasında elektrik kesilirse,bios yanar
    yanlış bir güncelleme dosyası ile güncelleme yapılırsa anakart açılmayabilir.

5 dk bir işlem sırasında elektrik kesilirse arkadaşında şansına tökürelim ozaman :D
    Live Update 6 programını kullanarak güncelleme yaparsa yanlış bios yükleme olmaz..
    yanlış bilmiyosam zaten Live Update 6 programını donanım uyumluluk yapıyor
    DFI LP UT CFX3200 DR-G | AMD Opteron 170 | HIS HD4670 IceQ 512 MB | Corsair TWINX2048 | Seagate 250 GB | Seagate Free Agent 1 TB | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor VA8000BWS | Thermaltake ToughPower CM 750W | Thermaltake GammaPad | LG L1970HR-BF | Logitech G15 | Logitech G3 | Logitech S-220
  • msi b150 gaming m3 anakartın biosu güncelliyim dedim. m-flash ile güncelledim, güncelleme bitince yeniden başlamasını bekledim fakat başlatmadı pc kapandı yada ben kapattım tam hatırlamıyorum. açmayı denedim açamadım aha cortayı çektik dedim. fişi falan çektim deniyorum türlü türlü yol, en son bios pilini çıkartıp taktım ve açıldı. sistemi daha hiç kullanmamıştım yüreğim ağzıma gelmişti. anlatayım dedim.😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bios güncelleme notlarına bakılırsa faydaları az değil korkulcak birşey yok bilinçli bir şekilde güncellemekten korkmanın mantığı yok.

6.nesil bir işlemcim var ileride 7.nesil bir İ7 işlemci alırsam o zaman uğraşmayacağım bu işlerle direkt taktığım gibi çalışacak, sırf bunu düşünerek bile yapılabilir.

Ama notları okuyun tarih tarih daha birçok faydası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 20 Şubat 2017; 14:4:0 >

Orijinalden alıntı: alpertr35

2 hafta önce liveupdate üstünden sorunsuz Bios güncelleme mi yaptım 5 dakika gibi bir süre sürdü bilgisayar kendi kendisine açıp kapanıyor 2-3 kere güncelleme sırasında bu kadar.

Bios güncelleme notlarına bakılırsa faydaları az değil korkulcak birşey yok bilinçli bir şekilde güncellemekten korkmanın mantığı yok.

6.nesil bir işlemcim var ileride 7.nesil bir İ7 işlemci alırsam o zaman uğraşmayacağım bu işlerle direkt taktığım gibi çalışacak, sırf bunu düşünerek bile yapılabilir.

Ama notları okuyun tarih tarih daha birçok faydası var.

güncel beta olmayan bioısları yüklemek zarardan çok yarar getirir
    eskiden bios yüklemek çok sıkıntılıydı şimdi tek tıkla online yükleniyor
    hem şimdiki anakartlar dual bios olduğundan sıkıntıda pek olmaz

• - Eski Bios'daki hatalar giderilir, bellek uyum listesi genişler vs.

- Bios'u yanlış güncelleme yapmak çok zor bir seçenek.

Bios'dan güncelleme ile uğraşmak istemiyorsan, Live update yardımcı olur:

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.