Şimdi Ara

Bios Ekranı Bile Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bilgisayarım bugün aniden kendi kendine kapandı. Sonrasında açtım tekrar kapandı, ısınma problemim mi var dedim direkt tekrar açınca ısılara baktım sorun yoktu yeniden açınca overclok failed tarzı şeyler yazdı, dün amd overdrive üzerinden yapmıştım. Hemen bilgisayarı açınca overclock ayarlarını normale getirdim kapattım açtım yine kullandım bir süre sonra kendi kapandı, şu an bios ekranı bile gelmiyor ne yapmam lazım? Pil çıkarma öncesi deneme sonucunda açıldı bilgisayar, fakat windows onarım dedi ardından yeniden başlatırken kapandı tekrar açılmadı yine. Sistemi açtım bios pilini söktüm şu an sıfırlama amaçlı ne yapmalıyım?

Sistemim;
    AMD A10 7870K APU
    16 gb ram
    Msi A68HM-E33 V2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scofield1 -- 14 Ekim 2018; 19:37:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi bilgisayar cıya götür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • psu veya anakart arızası.
  • Bios pilini çıkartıp taktıktan sonra bios ekranına girebiliyorsanız. Ne olur ne olmaz diye bios'tan ayarları default(varsayılan) ayarlara geri getirin ve kaydedip çıkın. Normalde bios pili çıkartıldığında zaten bios sıfırlanır ama siz emin olmak için elle sıfırlayın yinede. Bilgisayarın açılıp açılmadığını kontrol edin. Eğer bilgisayarınız açılırsa ve windows onarım ekranı gelirse iptal edilebiliyorsa edin. Hatta o ekrana gelmeden önce windows düzgün kapatılmadı onarma için bilmem kaç saniye gibi bir ekran gelirse iptal edip normal olarak windowsa girmeyi deneyin.

Bilgisayarı oeverlock yapınca sistem o ayarları desteklemeyince çoğu bilgisayarda donar ve sistem kapanır. Eğer ayarlar otomatik olarak eski hallerine dönmezse bu sıkıntı devam eder. Genelde asus anakartlarda overlock için yazılımlar olur ve onun üzerinden overlock yaparken kendi otomatik basamak basamak overlock yapar ve sisteminizin sorunsuz çalışabildiği overlock ayarlarını tespit eder ve o ayarı saklar. Windows ekranından overlock'u geri alamadığınız durumlarda bios ekranından geri alıp normal ayarlara dönerek sistemi sıkıntısız çalıştırmanız gerekir.

Velhasıl overlock sırasında sisteme bir zarar vermediğiniz sürece işlem geri alındığında bilgisayar sıkıntısız açılır. Overlock işlemeri aslında bilgisayara zarar verme ihtimali yüksek olan işlemlerdir. Overlock yapacaklara genelde garanti kapsamı dışında kalabileceklerini o yüzden dikkatli olmaları söylenir. Yeni anakartlar bu işi güvenli yapan yazılımlar ile gelselerde yinede dikkatli olmak gerekiyor.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    12 ay önce açıldı
    ASUS BİOS EKRANI GELMİYOR?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.