Şimdi Ara

Bios cdrom'u görmüyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir yakınım çok eski bir bilgisayarını bana XP kurmam için getirdi.Hdd si 6,5Gb CPU ise celeron 400 yani makina eski ama ramler 256 XP için yeter.Şimdi açılışta cd rom boot oluyor fakat XP kurulumu başlıyor cd rom dan okumuyo çünkü cdrom u görmüyo çok ilginçtirki İDE kabloları ve jumperleri değiştirdiğim halde cd rom u biosdan bir türlü gösteremedim başka cd romlarda denedim olmadı nerdir çözemiyorum alet eski anlayan biri varsa özel bir derdi varsa bu meretin lütfen yardım etsin TEŞeKKÜRLER..

• şimdi bios görmüyosa boot edemezsin bi çelişki var. boot ediyorda win xp kurulmuyosa xp cdnde problem olabilir. başka cd dene. ayrıca cel400 de çok kasar xp 98 kur bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: korocop
    .... ayrıca cel400 de çok kasar xp 98 kur bence.

xp ile 98 arasına bi virgül lütfen!
  • arkadaşım yaptınmı bilmiyorum ama biosu sıfırlamayı dene veya bios ayarlarını bir gözden geçir
  • Arkadaşlar açılıştaki sihay ekranda görüyo cd rom diyo del iile biosa geçince ide lerde cd rom yok auoto dedect diyorum gene bir numara yok böle bii ilk defa görüyorum olcsk şey değil varmı başka çözüm üreten bekliyorum.
  • ya şimdi eğer winxp kurulumu açılıyorsa sorun yok bence. sanırım cd problemli. başka bir cd dene bakalım kurulum için
  • benim cd rom uda görmüyo ama dvd-rw yi görüyo bende anlamadım
  • bence celeron 400 için xp ağır gelir çok yavaş çalışır 98 yükle çok daha iyi olur
    cd-rom u görmüyorsa nasıl boot ediyor burası ilginç
    biosun pilini çıkarıp yeniden tak belki yardımcı olur
    ya da anakartın sitesine girip biosu güncelleyebilirsin
    biosu güncellerken elektrik gitmesin dikkat et anakartı çöpe atmak zorunda kalma
  • BİOS AYARLARINI SIFIRLA VE BAŞKA CD ROM LA DENE.BENCE MAKİNE ESKİ OLDUĞU İÇİN WİN98 KULLANIN DAHA ÇOK VERİM ALIRSIN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.