Şimdi Ara

PC Donuyor, Restart Atıyor, Boot edemiyor (SSD'yi görmüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gün geçmiyor ki daha fantastik sorunlar ile karşılaşmayalım. Saygıdeğer donanimhaber ailesi sizden problemim hakkında yardım istiyorum. Hikaye şu şekilde:

Geçen akşam PC'yi normal bir şekilde kapattım, gün boyu stabil çalıştı. Herhangi bir problem yoktu. Sabah güç tuşuna bastığımda ise fanlar 3-4 saniye döndükten sonra kapatıyordu ve ekran da gelmiyordu. Acaba ram'lerden biri mi yandı ne oldu diye önce güzelce pc'yi temizledim ve bir ram'i çıkarttım. Sonra PC'yi açtım, çalıştı. Ram'i geri taktım yine çalıştı problemsizce. Bugün ise PC'yi kullanırken bir anda donuyor, 1 dk falan bekledikten sonra kendi kendine yeniden başlatıyor ve boot edilecek cihaz yok uyarısı veriyor. Bios ayarına girip boot seçeneklerine baktığımda ise SSD görünmüyor. PC'yi kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açtığımda ise yine normal şekilde çalışıyor. Ancak donma işlemi tekrar gerçekleşiyor. Yani son durum olarak; pc donuyor, restart atıyor, bir süre dinlendirene kadar SSD görünmüyor ve boot edemiyor. PC'yi güç tuşundan kapatıp birkaç dakika bekliyorum ondan sonra açılabiliyor. SSD olarak Samsung 500 gb'lık bir SSD kullanıyorum. Acaba ısınıyor mu diye düşündüm ama samsung magician yazılımı ile sıcaklığını da kontrol ettim. 47 C° gözüküyor. Problem ne olabilir?

Ne olur ne olmaz sistemi de yazayım

-Gigabyte B450 S2H

-Ryzen 5 5600 (stok fan)

-Gigabyte 1660 Ti

-16 GB DDR4 GSkill Ram

-500 GB Samsung SSD (sata)

-1 TB kioxia SSD (m2)

-1 TB Seagate hdd

-Dark Force 600w PSU (dandik bi psu ama 2018'de acil ihtiyaçtan aldım, bugüne kadar bi problem olmadı)

• BIOS/Firmware loglarında bir bilgi var mı?

Ha bir de, anakart hata bipleri açık mı? Varsa o bipleri aratıp donanım sorununun yeri bulunabilir.

Yalnız hava çok sıcak.

Şu iki hafta içinde önce bulaşık makinasının devridaim motorunun kondansatörü bozuldu. Ardından termosifonun kazanı yarıldı. Yani ne bileyim işte, sıcak komponentleri etkiliyor mu acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 14 Temmuz 2024; 23:6:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.