Şimdi Ara

BİOS a GİREMİYORUM LÜTFEN YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önce bilgisayarım samsung np300e5e-s02tr bilgisayarı 5 sene önce felan almıştık aldığımızda win8 di sonra win10 a kadar güncellemeleri aldı yavaşladığı için pardus 19.1 xfce i yüklemek için win10 shiftte basarak yeniden başlatarak uefi bios a girdim tam olarak ne yaptığımı hatırlamıyorum secure bootu felan kapatmıştım sanırım sonra pardus yüklü usb mi 1. boot olarak ayarlayıp kaydettim parusu yükledim ardında ekran donuyodu displays system information üzerinden kontrol ettim ekran kartımı tanımamıştı amd nin sitesinden linux için driverını indirdim uçbirimden kurulumunu başlattım sonra amd nin driverının x server sürümünün 1.10 a kadar desteklediğini ama pardusun x serverinin 1.20.4 olduğu ile ilgili hata vardı sonra diğer linux sürümlerini deniyim dedim ubuntuyu indirdim unetbootin üzerinden isoyu yazdırdım felan yeniden başlattım f2 setup f4 recovery yazıyor setupun bios olduğunu düşünüyorum f2 ye bastım ingilizce bişeyler yazıyo sonunda da ... var bios açılıyomuş gibi oluyor ama direk pardus grub menüsüne atıyor çözüm bulalım lütfen zaten tek ben aramıyorum forumlar bunlarla dolu


    Çok uzun yazdım detaylı olsun diye







  • samsung np300e5c-s0btr cihazıma ubuntu yükledim. Aynı sorunu ben de yaşıyorum, henüz çözümünü bulamadım.


    edit: grub command line üzerinden chainloading yaparak daha önceden hazırladığım windows10 install usb'yi boot ettim. win10 kurulumunu yapıp Samsung'un sitesinden indirdiğim bios güncellemesini yüklediğimde problemim çözüldü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsozkan -- 13 Mart 2021; 0:46:44 >
  • Güzel hort. Ama BIOS/UEFI kurulum ekranına girmekle işletim sisteminin bir alakası yok. F1, F2, F8, F12, Delete, Enter herhangi bir tuş olabilir. Unetbootin yerine Rufus (veya dd) kullanmayı tercih edin.

  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt

    Var maalesef, Windows artık Bios'un B'sini de kontrol ediyor, shift ile Windows'u kapatıp shift ve f2 ye basılı tutarak power'a basıyoruz ardından bios'a giriyoruz, siz tuş kombinasyonlarını denemekten bahsediyorsunuz ama Microsoft'un bilgisayarı komple ele geçirme girişimlerinden bir tanesidir bu iş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt

    BIOS'a girmeyi engellemekle UEFI'a boot etmek aynı şey değil. UEFI'a reboot etme Linux'ta hatta GRUB'da bile var. Kaldı ki burada sorulan Windows da değil Pardus ile kurulan GRUB

  • Hatayı tam olarak anlamadım fakat sorun grub ekranıyla ilgiliyse boot repair bu işi halledebilir. Araştırmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • systemctl reboot --firmware-setup Şu komutla bilgisayarını yeniden başlatmayı dener misin? eğer kurulumun uefi ise bu şekilde BIOS'a girebilmen gerekiyor.

  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.