< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
Teşekkür ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bahsettiğiniz nemli bez tadı kokusu hızlıda yoktu ama güzel bir tat da yoktu. Yavaşa aldığımda bahsettiğiniz tat ve koku baya var, ph 10 tds 45. Filtrenin işi bitmiş diyebilir miyiz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Etixe swun sonrası bypass vanası da yaptım, ph 8 civarı, tds 33 civariyken de aynı koku tat var ama. Etix sonda swun post geride, bir de post çıkarıp bakayım ondan da şüpheleniyorum, 10 gün olacak hala boğaz tahrişi de yapıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Sanırım yavaş akış suyu akşamdan sabaha cam şişede bekletince şişeyi kokutmuş sorun ondan kaynaklıydı. Postsuz suyu şişeye koyduğumda yine kokuyor ama bardakta sorun yok. Şişe beni yanıltmış. Sizin de galiba "bioceralı su şişede bekleyince kokuyordu roycera kokmuyor" diye yazdığınıza denk gelmiştim ordan anladım, yavaşta kullandığınız için jeton düştü. Daha önce hep hızlı akıştaydım bu sorunu nadiren yaşadığım için anlayamadım başta. Hızlıda 1-2 haftada bir anca kokardı şişe. Ama hızlıda da tat ve değer stabilliği yok işte... Yine de postsuz su sanki daha yumuşak. Post sanki sertleştiriyordu suyu. Zaten önde iki tane iyi karbon var, post'a ihtiyaç da yokmuş dediğiniz gibi. Herhalde postu takmam artık. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
bir aydır filtre değişim sonrasından itibaren öyle kullanıyorum , bir aydır direk bardaktan alınıp içilmiyordu. ilk 15 gün 1.5 litre son 15 gündür 750 cc su alıp tüketiyorum, bence güzel şu an tadı. evde şikayet de yok şu an . ARa sıra direk bir bardak alıyorum , o eski tad ara ara geliyor. İyi gidiyor diyebilirim bir iki ay sonra sanırım direk bardak bardak alınır hale gelir. Kesin tanı koymak için hiç bozmayacağım bu sefer evdeki sistemi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 9 Mayıs 2025; 14:47:20 > |
|
Dün bahsettiğiniz yavaş akışta tds sürünmesi ihtimalli kireçleşme sonucunda mineral filtrelerin erken bitmesi konusunda, haftada bir sistemi hızlı akışa alarak mineral filtreyi hızlıca 1 depo suyu boşa akmayacak şekilde kenara alarak yıkasak bu sorunu önler mi sizce? Içinde biriken birşeyler varsa hızlı akan suyla atar gibi geldi bana. Şu şekilde 2 tane ara vana koyarak hızlı-yavaş akış arasında pratik bir geçiş de sağlanabilir. ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
lezzet biraz şebekeyede bağlı oluyor şebekeden çok sert acımtrak bir su gelirse su sert acımsı oluyor yumuşak su gelirse yumuşakımsı oluyor buda bizde filtrelerde yanlış değerlendirmeye yol açabiliyor. sana ara ara iyi geliyorsa yüksek ihtimal şebeke kaynaklı o. suyun tadı nezaman acımsı sert gelse bir şebekenin tadınada yutmadan bakıyorum benzer oluyor oradan sorun olmadığını anlıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Mayıs 2025; 12:50:21 > |
|
Filtre değişiminden sonra tat garipleşti. Her ne kadar ph ve tds de sorun olmasa da suda tuz tadı ve kokusu oluştu, filtre değişiminden önce sorun yoktu, 3 hafta oldu. Postu da çıkardım yine aynı. Bu tuz tadı kokusu, topların çözüldüğünü mü gösterir acaba? Tahminim tank havası düşükken tanktan atamayıp farkına varana kadar kalan çamaşır sulu su filtreyi bozdu. Bu dezenfeksiyon konusunda da önce tank havasının 7 psi olduğundan emin olunmalı diye uyarıda bulunmak lazım sanırım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 19 Mayıs 2025; 13:5:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1216223E3 -- 19 Mayıs 2025; 14:8:10 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Yoğun alkali değil hocam hep hızlıda kullanıyorum, membran sonundan tanksız direkt alıp da baktım şimdi. Içerken tadı etixten daha iyi ama içtikten sonra yine tuzlu bir tat bırakıyor ağızda. Bu durumda alkali filtreden değil gibi. Filmtec 3 yılı geçti. Bioetix de 14 ay oldu. Ama membran sonunda da ağızda aynı tadı bırakması değişen karbonlarla alakalı mıdır? Pentair gac-10, kx cto 3 haftalık. Tds 3-5 civarı, şebeke 200. Bu arada geçen hafta ön üçlüden 1, membran sonu saf suyu 2 oranıyla karışım yaparak, 7 ph ve 60 tds olarak denediğimde tat ve yumuşaklık gayet iyiyken, bu suyu tükettikten sonra ertesi gün boğazımda ciddi bir kuruluk ve hafif hasta gibi kırgın yorgun hissettim bilmiyorum ön karbonlarla mı alakalı. @ZevkiSefa @tersosmos < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 19 Mayıs 2025; 15:13:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|