Şimdi Ara

biobenzin ile başım dertte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki hafta önce petrol ofisi biobenzin ile depoyu fulledim. daha ilk günden motor hırıltılı çalışmaya başladı (neredesye dizel gibi). bunu daha önce de sormuştum. bir de performansta kayıpları yaşanmaya başladı. örneğin 2. viteste gaza yüklendiğim halde devir göstergesi yavaş yavaş yükseliyor. aracın eski ataklığı kalmadı.
    şimdi yarım depodan fazla yakıt var araçta. üzerine farklı bir istasyondan -farklı bir marka tabi ki- yakıt alıp karıştırayım mı ? zararı olur mu ? yoksa bitmesini mi bekleyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: kargoozkan

iki hafta önce petrol ofisi biobenzin ile depoyu fulledim. daha ilk günden motor hırıltılı çalışmaya başladı (neredesye dizel gibi). bunu daha önce de sormuştum. bir de performansta kayıpları yaşanmaya başladı. örneğin 2. viteste gaza yüklendiğim halde devir göstergesi yavaş yavaş yükseliyor. aracın eski ataklığı kalmadı.
    şimdi yarım depodan fazla yakıt var araçta. üzerine farklı bir istasyondan -farklı bir marka tabi ki- yakıt alıp karıştırayım mı ? zararı olur mu ? yoksa bitmesini mi bekleyim.

Vallaha arkadasım anlıyamıyorum ben sızı ya. Kalıtelı bırseyın ucuz olma ıhtımalı varmı sence? Boyle yakıtları alıyorsunuz sonra basınıza gelen kalmıyor.

Aracın markası ne? Ben olsam dırek yakıtı bosalttırırdım. Araba daha sonra basına ısler acmasın dıye

• po da biobenizn denen benzin ucuz değil arkdaşım. 2,80 fiyatı var. ayrıca kurşunsuz süper 95 oktan dediğin zaman po da bu benzini koyuyorlar.. ordaki pompacı bana şunu demişti. bunun için %2 karışım var onun dışında bi fark yok demişti.

97 fln alma onlar katkılı tamamen ticari rekabet amaçlı demişti. içinde kuşku olduysa bp de ki kurşunsuz süper 95 te öyle bişey yazmıyor. sanırım içindede yoktur bio ile ilgili madde.

bişey olmaz merak etme bitince başka doldur.
  • ben de bir türlü fulleyemedim, hala bir orası bir burası dolanıyorum 20-30 ytl alarak, biraz dert ediyorum ben de bu tip işleri , keşke fullemeseydin , için rahat etmiyorya o bakımdan, ama bitene kadar devam edicen artık , sonra yanından bile geçmezsin, bu yorumun beni etkiledi bio hakkında, bilesin
  • Selam ,
    Aynı benzer şeyler bende de oldu, araba daha yavaş hızlanmaya başladı, ama motorun sesi azaldı. İlginç. İçindeki yağ oranından olmalı diye düşündüm. Daha iyi diye almıştım. Silindirleri yağlar biraz olsun deöiştim kendi-kendime.
    Sonradan tedirgin oldum, arabanın kişilği değişti. Artık BP den ultimate 95 kurşunsuz alıyorum. Yarım depodan fazla almıyorum. Her aldığımda, Stp marka enjektör temizleyicide atıyorum.
    Artık araba LPG li, kişiliği tamamen değişti.

quote:

Orjinalden alıntı: kargoozkan

iki hafta önce petrol ofisi biobenzin ile depoyu fulledim. daha ilk günden motor hırıltılı çalışmaya başladı (neredesye dizel gibi). bunu daha önce de sormuştum. bir de performansta kayıpları yaşanmaya başladı. örneğin 2. viteste gaza yüklendiğim halde devir göstergesi yavaş yavaş yükseliyor. aracın eski ataklığı kalmadı.

• Arkadaş bende de 84 bmw var ve hep biobenzin alırım. daha önce shell den aldığımda bu kadar performans görmemiştim motorda. O yüzden kolay kolay biobenzini değiştirmem. Ayrıca Ülkenin tarımına da katkısını duyunca daha büyük bir hevesle alıyorum. Ben sorunun biobenzin ile değil de aldığın istasyonla ya da o istasyonun benzininin kirli oluşuna bağlıyorum. Ama sorunu en iyi sen bulursun.
  • İsterseniz bir gösterin...

Anlaşılan pompaların temizlenmesi gerekiyor.
    Muhtemelen aldığınız benzinliğin gösterdiği bir art niyet söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 25 Aralık 2006; 20:37:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEYZELERLE BAŞIM BELADA
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biobenzin e başka benzin koyulabilir, zaten oran yüzde 2.

Bence sorun başka bişiyde olabilir, veya psikolojik olabilir...

Opetten bi 97 oktan alıp deneyip sonra bitince bir daha biobenzin alın bakalım gene aynı şey olacak mı?

Ya 97 filan derken benzin bana ne kadar uzak, gözünü seveyim LPG

Araç ısınana kadar benzinle çalışıo, depoda benzin az kalmıi geçen hem de shell in kapmanyasından yararlanmak için 45ytl gaz 55ytl benzin almıştım. Benzin 2.75

Çeyrek depo anca doldu 55ytl lik benzinle...

• benzin forever

en pahalısı da olsa benzin

öyle gazla mazla olmaz...

şuna bak..tüplüüü

lpg harbiden %50 fark ediyor
  • Bir yıldır bio benzin kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. Bir kere uzun yola çıktığımda fullforce aldım. 60 km sonra enjeksiyon lambası yandı. Servise gittim bir problem görünmedi, yakıt kaynaklı denildi. Yakıt bitti depoyu bio benzinle doldurdum ve enjeksiyon lambası hiç yanmadı. Bence arkadaşın aldığı benzinin suyunu biraz fazal kaçırmışlar
  • cevaplar için teşekkürler. vuruntulu olmasının sebebi biobenzin 95 oktan diye söylense de daha düşük olabiliyormuş. ondan diye düşünüyordum. arabayı ilk aldığımda shell'den fullemiştim depoyu. ondan sında petrol ofisinden aldım. ona göre karşılaştırıyorum. şimde bitince takrar shell dolduracağım. farkı da yazarım. bu arada araba da 2004 fiesta 1.4i.
  • shell
  • bp ultimate 2.78
  • Shell V-Power Racing 100 Oktan

Bence depoyu ve filtreleri temizlet. Normal benzinden de şaşma derim.

biobenzin ile başım dertte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solenza -- 26 Aralık 2006; 13:24:42 >
  • imzadaki aracimla biobenzin ile bir depoda 30 km filan daha fazla yol yapiyorum ve araba daha seri oluyor.
    defalarca tam depo alip kullandim.
    ya shell yada PO'dna alirim. OPET'in benzini iyi ama daha cabuk bitiyor gibi geliyor bana.
    bence senin aldigin benzinlikte bir problem var hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.