Şimdi Ara

Binlerce Genç işsizken 25 Yaşındaki AKP gençlik kolları bşk. sınavsız mülakatsız Bakan müşaviri oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
207
Cevap
2
Favori
46.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
260 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen bir atama, Türkiye’de liyakatin nasıl yok sayıldığını bir defa daha gözler önüne serdi. AKP İstanbul Eyüp Teşkilatı’nda ilçe gençlik kolları başkanı olan Cihat Biradlı, İçişleri Bakanlığı’na müşavir olarak atandı.

Yeniçağ Gazetesi'nden Fatih Egin'in haberine göre; Milyonlarca işsizin olduğu Türkiye’de üniversite mezunları İŞKUR önünde kuyruklar oluştururken, İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen bir atama liyakatın nasıl yok sayıldığını ve devletin partileştiğini bir defa daha gözler önüne serdi.

Üniversite mezunu işsizler KPSS’de ter dökerken, AKP İstanbul Eyüp teşkilatında ilçe gençlik kolları başkanı olarak görev yapan Cihat Biradlı, İçişleri Bakanlığı’na bakan müşaviri olarak atandı.

Biradlı, twitter hesabından bu göreve atandığını şu ifadelerle duyurdu; “İlçe Başkanım Adem Koçyiğit‘in desteği ile İçişleri Bakanımız sn. Süleyman Soylu'nun teveccühüyle, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan‘ın takdiri ile İçişleri Bakanlığına Bakan Müşaviri olarak atandım. Tebrik ve destek mesajlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. “

Binlerce Genç işsizken 25 Yaşındaki AKP gençlik kolları bşk. sınavsız mülakatsız Bakan müşaviri oldu

Biradlı, bir diğer paylaşımında ise, “İçişleri Bakanlığı’ndaki görevime atanmamdan ötürü, 16.04.2018 tarihinden bu yana sürdürmüş olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden 19.08.2019 tarihi itbari ile istifa etmiş bulunmaktayım.” diyerek, AKP’deki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

https://www.sondakikaturk.com.tr/gundem/milyonlarca-genc-issizken-akp-genclik-kollari-baskani-sinavsiz-h141781.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 21 Ağustos 2019; 20:6:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Görün işte ödediğimiz vergiler ile kimlerin cepleri dolduruluyor. Ödediğimiz vergiler devlette bile kalmıyor. Kendilerine maaş bağlıyorlar.

Ayrıca kamu binalarından kurumlar boşaltılarak kendi dükkan/binalarını kurumlara kiralayanlar bile var AKP de.. Kamu kurumları AKP lilerin binalarında kiraya çıkıyor. AKP liler böylelikle devletten kira bedeli olarak bütün paraları topluyorlar.
    Basbaya savunmuşsun işte ne kıvırıp duruyorsun. Zübüklüğün kralını müthiş bir ustalıkla yaparak hem de.

Bir bürokratın sınavsız atanması ayrı mesele devletin kabile devletine dönmesi, devlet geleneğinin çürümesi kokuşması ayrı mesele. Kayırmacılığın bu denli normalleştiği, bürokrasinin bu denli kalitesizleştiği hiçbir dönem olmadı. Şunu çocuğu okeye dördüncü yapmayacak kahve köşeleri var bu ülkede. Muhtemelen de tek bir alın teri dökmeden maaşını alıp yatacak. Zübükler de ölümüne savunacak bir gün bana da bir meme emzirtirler diye.
    Geçen kardeşim katiplik için uygulama sınavına girdi. Kadının biri gelmiş diyor sizin torpiliniz yoksa biraz zor girersiniz, geçen sınavda oğlum için torpil yaptık o girdi, şimdi de kızı sokacağız diyor. Oğlu benimle aynı dönem girmiş sınava, 50 kişiyi sözlü mülakata aldılar eleman 40. olmuş. Ben 5. sıradaydım, sordukları 3 soruyu da (hepsi formalite) bilmeme rağmen beni almadılar.

Katiplik dediğimiz de devletteki en hamal işlerden biri, şu işe bile torpilsiz giremiyorsun. Aldıkları para haram zıkkım olsun ne diyeyim, ben kimsenin hakkına girmeden yaşamaya devam edeceğim. O kafasında başörtü olan kadın da, çocuklarını torpille bir yerlere sokmasına rağmen ben Müslümanım diye dolanmaya devam edecek.
  • Attığı twitt ile atama kriterlerini tek tek yazmış. Şunun desteği, bunun teveccühü, onun takdiri diye döktürüp iyi yalamış. Torpili ayan beyan açıklamış

Ama müslüman olan bu zat bi Allah'a şükretmemiş.

• Napsam gidip lise diplomamı kaybettim diyip değiştirtsem mi bana da belki bir müşavirlik düşer.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuğun işsiz ve sen de bunları yapanlara o çocuğun annesi-babası olarak oy veriyorsun.
  • reisin takdiri varsa bize laf düşmez.
  • Ulan tweete bak Allaha böyle şükretmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adam daha 25 yaşında, 1994 doğumlu ve bakan müşaviri oluyor.

2012 yılında Otakçılar Anadolu İmamhatip Lisesi’nden mezun oldu

Beykent Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde önlisans - 2 yıllık (Para ile diploma verilen yerlerden)

Ve asıl bomba adam hala Tarih bölümü öğrencisi iyi mi? 2 farklı Biosunda öyle yazıyor.

Akp gençlik kolları, Ensar Vakfı ve Tügva gibi yerler olmazsa olmaz zaten.

Muhtemelen kuyruklu yalan, Orta derecede Arapça, Farsça ve İngilizce bilmekte imiş miş miş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 21 Ağustos 2019; 19:8:39 >

• AKP çok güzel şekilde kendi tabakasını oluşturdu, her yere kendi adamlarını atadı, Reyiz diye ortalığı yıkan asgari ücretli 3 cocuğu ile beraber hayatlarını bu kaymak tabakaya bakmak için heba edecekler. Aslında ne kadar acı bir durum ama beter olun demeden edemiyorum.
  • Olayın doğruluğu yanlıslığini bir tarafa bırakalım, bakan danışmanı olmak ıçin bir sınav yok. Bu sistem akpartiyi bırakin bakanlık denilen makam varolduğundan beridir var. Gecmişte akparti yoktu sol sağ kolisyonlar bu sistemi kullandı . bugun Akparti kaldirmadi yarin chp iktidar olsa o da kaldırmayacak.Bugun chp yada herhangi bir partinin belediye başkanlari danışmanlarıni sınavla mi alıyor yahu. Ama nedir bir kriter okul vs şartı konabilir. Sonra yine guvendiği ismi danışman yapsın. Hangi makam görev olursa olsun herkes kendi bildiği tanıdığı isimle çalışmak ister. Sen devlet yönetiyorsun hic tanımadığin neidiği belirsiz birini sınavı kazandı diye danişman yapar mısın. Konuya birde boyle bakın. Bu makamlar memuriyet makami
    gibi değil. Bunlar bürokrat Devletin en tepesini yönlendireceksin.Sınavla olacak iş değil. Bir işi elestirirken önce herkes kendi siyasi partilerinin tavırlarina baksın. Partizanlikla yapılan eleştiriler komik oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknokratik

Olayın doğruluğu yanlıslığini bir tarafa bırakalım, bakan danışmanı olmak ıçin bir sınav yok. Bu sistem akpartiyi bırakin bakanlık denilen makam varolduğundan beridir var. Gecmişte akparti yoktu sol sağ kolisyonlar bu sistemi kullandı . bugun Akparti kaldirmadi yarin chp iktidar olsa o da kaldırmayacak.Bugun chp yada herhangi bir partinin belediye başkanlari danışmanlarıni sınavla mi alıyor yahu. Ama nedir bir kriter okul vs şartı konabilir. Sonra yine guvendiği ismi danışman yapsın. Hangi makam görev olursa olsun herkes kendi bildiği tanıdığı isimle çalışmak ister. Sen devlet yönetiyorsun hic tanımadığin neidiği belirsiz birini sınavı kazandı diye danişman yapar mısın. Konuya birde boyle bakın. Bu makamlar memuriyet makami
    gibi değil. Bunlar bürokrat Devletin en tepesini yönlendireceksin.Sınavla olacak iş değil. Bir işi elestirirken önce herkes kendi siyasi partilerinin tavırlarina baksın. Partizanlikla yapılan eleştiriler komik oluyor
    Şu işi savunacağım diye ne uğraşmışsın be. Bir de başkalarını partizanlıkla suçlamışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Şu işi savunacağım diye ne uğraşmışsın be. Bir de başkalarını partizanlıkla suçlamışsın.

Alıntıları Göster
    Savunduğumu nerden çıkardın, burda elestirenlerin ikiyûzluluğünü ortaya koyuyorum. Hayır varsa danışmanıni sinavla alan bir başkan, chpli de olsa elinden öpecem :) . Önce herkes kendi siyasi ideojisine yakın hissettigi partiyi temzlesin sonra karşit partileri elestirsin. Yoksa böyle rezil olunur

• personel kartına kravatsız vesikalık koymuş Erdoğan seni öyle görsün de bak bakalım ne yapıyor
  • Ha yani bunu chpli bir iktidar yapsa gene aynısını yazacaktın öyle mi? Seni forumdan tanımasam inanacağım.

Ayrıca yok zaten sistem böyleymiş yok insanlar tanıdıkları kişileri alırmış falan diyen sensin. Umarım şu an dediğini yapıp başka kişilere laf atmadan önce kendi partini temizlersin. Unutma bu söylediğin sözü.
  • Bana 1 tane örnek verebilirsin

25 yaşında bir partinin üyesi , halen öğrenci, devlet memuru olmayan, İçişleri ile ilgili liyakati bulunmayan kim bu şekilde atanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Ha yani bunu chpli bir iktidar yapsa gene aynısını yazacaktın öyle mi? Seni forumdan tanımasam inanacağım.

Ayrıca yok zaten sistem böyleymiş yok insanlar tanıdıkları kişileri alırmış falan diyen sensin. Umarım şu an dediğini yapıp başka kişilere laf atmadan önce kendi partini temizlersin. Unutma bu söylediğin sözü.
    Yapsa değil zaten gecmişte chp iktidar oldugu dönemlerd 70lerde aynısıni yaptı. Herkes eline geçen sistemin getirdiği olanaklar sonuna kadar kullandı. Gecmiste chp bugun akparti. Bugun sizin eleştırileriniz kedinin uzanamadığı ciğere mundar demesine benziyor . Eleştirinizin bir mantığı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknokratik

Savunduğumu nerden çıkardın, burda elestirenlerin ikiyûzluluğünü ortaya koyuyorum. Hayır varsa danışmanıni sinavla alan bir başkan, chpli de olsa elinden öpecem :) . Önce herkes kendi siyasi ideojisine yakın hissettigi partiyi temzlesin sonra karşit partileri elestirsin. Yoksa böyle rezil olunur

Alıntıları Göster
    Basbaya savunmuşsun işte ne kıvırıp duruyorsun. Zübüklüğün kralını müthiş bir ustalıkla yaparak hem de.

Bir bürokratın sınavsız atanması ayrı mesele devletin kabile devletine dönmesi, devlet geleneğinin çürümesi kokuşması ayrı mesele. Kayırmacılığın bu denli normalleştiği, bürokrasinin bu denli kalitesizleştiği hiçbir dönem olmadı. Şunu çocuğu okeye dördüncü yapmayacak kahve köşeleri var bu ülkede. Muhtemelen de tek bir alın teri dökmeden maaşını alıp yatacak. Zübükler de ölümüne savunacak bir gün bana da bir meme emzirtirler diye.

• Bunları yazıp sonra savunmadım deme bari. Daha nasıl savunacaksın? Açıkça eskiden yanlış yapıldı o yüzden şimdi yanlış yapılması normal diyorsun ki eskiden bu kadar abartı şekilde olmuyordu. Bir de hala başkalarına laf atıyorsun. Bak daha 2. mesajında sana unutma dediğim şeyi unutmuşsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 21 Ağustos 2019; 20:25:22 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.